Relatia dintre om-Creator este bazata pe dragoste. Eu Il iubesc pe Dumnezeu si nu vreau sa Il supar. De aceea incerc sa umblu in ascultare de Cuvantul Sau. Si atunci cand gresesc, El este bun si ma iarta.
Te rog să argumentezi, pentru că am specificat asta când am întrebat "de ce?".
Dumnezeu a creat universul, pamantul animalele ingerii oamenii etc absolut tot ce se vede. De aceea se cuvine sa ne inchinam Lui si sa ne supunem caci El singur merita toata slava, cinstea si inchinaciunea.
El ne-a creat din dragoste, El nu ne-a lasat sa pierim sub greutatea pacatului nostru stramosesc in locul pregatit diavolului(iadul) prin jertfa Fiului Sau Iisus Hristos, El ne ajuta si ne sprijina ori de cate ori ii cerem ajutorul, Dumnezeu niciodata nu ne intoarce spatele; cand altii ne abandoneaza El este cu noi fiind credincios legamantului.de aceea se cuvine sa fim si noi credinciosi.
Avem incredere in bunatatea si mila lui ca ne vor scapa de pacate dar si in dreptatea lui ca va eradica tot raul.de aceea acestea doua merg mana in mana.
Dacă Creatorul este atât de puternic, de ce trebuie să recurgă la amenințări cu iadul? Ar trebui să aibă puterea de a îndrepta omul spre bine, nu? Ce determină limitarea milei lui? De ce?
"Dacă Creatorul este atât de puternic, de ce trebuie să recurgă la amenințări cu iadul?"
nu e o amenintare este adevarul. iadul a fost creat pentru razvratirea lui lucifer si ingerilor care s-au inchinat lui devenind astfel demoni. iadul este focul maniei lui Dumnezeu pentru neascultare si pacate. daca omul nu ar fi pedepsit pentru pacatul facut ar fi nedrept pentru diavol caci el a fost pedepsit. nu e o amenintare e adevar.amenintare ar fi fost daca ti-ar fi repetat incontinuu ca te arunca in iad fara motiv.aia e amenintare. dar Domnul titi spune prin constiinta cu care am fost toti inzestrati is care este glasul lui Dumnezeu i om sa nu facem raul. inainte de a face rau intra in functiune constiinta."asta e pacat. daca il fac ma pedepseste Dumnezeu daca nu il fac Domnul ma va rasplati. e alegerea mea" asta econstiinta. apoi daca faci raul te mustra.
"Ar trebui să aibă puterea de a îndrepta omul spre bine, nu?"
da are putere.de aceea a venit Iisus Hristos pe pamant sa aduca omul inapoi in cinstea din care a cazut. El Dumnezeu a luat chip de om si a stat printre noi pacatosii de rand ba mai mult a suportat umilinte si moarte. oricine vrea sa inceapa o noua viata sa vina la Iisus Hristos sa e pocaiasca si sa intre in Biserica Sa.
"Ce determină limitarea milei lui? De ce?"
daca un om nu vrea sa fie ajutat il ajuti? nu.asa si Dumnezeu. El ne-ar ajuta numaidecat dar noi nu ii cerem ajutorul pe deasupra mai facem si pacate rupand definitiv comuniunea cu El. De ce? Din cauza dreptatii Lui
Ma incred si cred ca El este viu in inima mea, ma supun Lui fiind singurul Stapan al meu.
Nu-i nici supunere nici incredere. Daca urmaresti atent, omului i se spune sa ia legatura cu Creatorul rugindu-se.Tocmai aceasta ruga constituie drumul spre autocontrol astfel incit sa-l faca sa inteleaga ca el.practic n-a stat de vorba decit cu el insusi.Toata logica acolo duce.
Pe amandoua.
De ce?
Trebuie sa ai incredere ca exista Dumnezeu si sa te supui Lui.
Adică?
Poate unii cred in "Creator", doar pentru ca le este frica sa nu ajunga in iad sau poate altii cred in "Creator" pentru ca le este teama ca, daca trec peste vorba Lui acesta o sa-i nimiceasca.
Oarba pe reaq, n-ai vazut ce facea Bucifal aseara la slujba? Cu un ochi citea din biblie si cu celalalt se uita dupa copii
Si cu mina pipaia buzunarele dupa portofele
Mana n-am vazut-o, dar sa te uiti la ochiul drept, si ai sa-mi dai dreptate
E greu de spus, evident. Este o chestie pur subiectiva si difera de la persoana la persoana. Poate sa se bazeze pe frica, incredere, supunere, etc.
Incredere, ca intre copil parinte da ca si uni copii care nu asculta de parinti asa sunt si uni oameni care nu asculta cele 10 porunci... Dumnezeu nu crere mai mult acolo in cele 10 porunci ne arate ce ne cere, Dumnezeu.
Relatia "om-creator" e unilaterala.
Se bazeaza doar pe increderea si supunerea omului fata de creatorul sau.
Daca acestea dispar si relatia dispare, creatorul fiind mult prea superior pentru a se adresa omului.
Dacă vorbim din punctul de vedere al religiei creştine, se bazează pe încredere, din care derivă supunerea.
Dar, având în vedere că termenul de Creator poate fi interpretat în multe feluri, omul poate decide ce fel de relaţie are cu entitatea superioară care i-a dat viaţă. Free will and all that.
Dacă am pus întrebarea la această rubrică, nu văd ce altă conotație ar putea avea cuvântul "creator", nu?
Adevărat, n-am fost atentă.
Mă gândeam la percepţiile diferite pe care le avem fiecare despre El. Unii îl văd ca pe un tată, alţii ca pe un prieten, alţii ca pe un judecător fără milă, iar alţii ca pe un stăpân; există laturi diferite ale lui Dumnezeu în Biblie, şi unii decid să se concentreze pe una mai mult decât pe celelalte. Spre exemplu, un om care îl vede pe Dumnezeu drept sever şi gata să pedepsească fiecare greşeală i se va supune lui Dumnezeu, nu i se va încrede.
Lasă, că nici eu n-am prea multă memorie RAM în cutia craniană
That makes two of us.