| EmaS a întrebat:

Religia este un element pozitiv sau negativ in societate?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Credinta autentica e cea care este in conformitate cu Sfanta Scriptura si nimic mai mult sau mai putin!

49 răspunsuri:
| Authentic_Ok_1981 a răspuns:

Religia crestina este importanta in societate, iar sectele sunt un element negativ in societate unde se spala multi bani.

| EmaS explică (pentru Authentic_Ok_1981):

Ce intelegi tu prin secte?

| nesuferit a răspuns:

Pozitiv clar. Religia e o undealta de a controla masele de oameni

| Bogdanux a răspuns:

Si, si.Pe o parte, "cuminteste" majoritatea oamenilor.Pe cealalta parte, o indoctrineaza cu toate basmele.

| IDN a răspuns:

Atata timp cat fiecare respecta religia lui,e un element pozitiv, imagineaza-ti o societate fara religie, legislatie(reguli)? ar fi un haos general(parerea mea)

| Tania a răspuns:

Depinde.
In multe cazuri religia este un adevarat motiv de razboi si mai ales de razboaie civile in tarile musulmane si poate nu, numai.
Oamenii se cearta cand se intalnesc persoane de religii diferite si fiecare inceraca sa sustina ca la ei e mai bine etc.
Eu cred ca cei 7 ani de acasa sunt mai importanti in societate.

| Authentic_Ok_1981 a răspuns (pentru EmaS):

Relgi care dateaza de mii de ani, iar sectele le sti si tu nu mai trebuie sa ti le enumar (au sub 100 de ani)
Banuiesc ca faci parte dintr-o sectawinking

| EmaS explică (pentru Authentic_Ok_1981):

Eu am credinta care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna.Cea care i-a invatat Domnul pe ucenicii Sai.http://www.youtube.com/watch?v=TZ6bRYp167k

| adyth a răspuns:

E cu doua taisuri.

| EmaS explică (pentru adyth):

Dezvolta putin ideea.De ce?

| GodBlessYou a răspuns (pentru IDN):

Ce legatura are legislatia cu religia? Iti dau dreptate ar fi haos fara o legislatie, insa fara religie nu cred ca ar rezulta un haos(dimpotriva).

| Zenicide a răspuns (pentru IDN):

Daca omori un om faci puscarie! Biserica nu te pedepseste in nici un mod, de fapt cand iesi din puscarie te poti duce la biserica si toate pacatele iti sunt iertate! Ta-da. Magic.

| GodBlessYou a răspuns (pentru EmaS):

A vrut sa spuna ca religia are si efecte benefice dar si multe negative, cele benefice nu prea le stiu(insa cred ca sunt cateva), cele negative nu are rost sa ti le enumar...

| Authentic_Ok_1981 a răspuns (pentru EmaS):

Religi sunt : budismu,hindusi,ortodocsi, catolici, greco catolici
Tu spui bine ai credinta de nu ai religie pentru ca faci parte dintr-o sectawinking
Nu mai intru in polemici insa daca tie tiau spalat creieri cineva, nu trebuie sa ne speli si noua.
Cu religia te nasti nu te vinzi ca Iuda pe Isus Cristos

| IDN a răspuns (pentru Zenicide):

spuneam daca respecta religia,nu cred ca e vreo religie care indeamna sa omori(nu sunt vreun mare religios,era doar o parere, daca cineva ucide ce sa-i zica popa:dai inainte cu tupeu, pentru tine nu mai e cale de intoarcere?

| William a răspuns:

Religia este un sistem de credințe și de practici privind sentimentul divinității și care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem. Asta inseamna ca si budismul este religie. Religia este un element negativ atata timp cat nu urmezi calea cea dreapta. Degeaba te inchini la elefanti si la grasi toata ziua ca ajungi in iad.Crestinismul este o religie dar este calea ce dreapta, sunt religiosi si cei care cred in Dumnezeu si spun rugaciuni si citesc Biblia si fac fapte bune dar si cei care cred in naga si ca vaca e animal sacru. De cele mai multe ori preligia creeaza dispute intre credinciosi si atei. Habar nu am daca religia este un element pozitiv sau negativ in societate.

| IDN a răspuns (pentru GodBlessYou):

Ma refeream ca oameni nu sunt liberi,sunt constransi de religi,constitutia tari unde se afla si de legile scrise si ne scrise(moralitate)fara ele ar fi haos, nu e problema mea cine pedepseste mai mult sau de loc, o simpla parere.

| nesuferit a răspuns (pentru Authentic_Ok_1981):

Religiile sunt Creștinism Islam Hinduism Taoism Budism Sikhism Spiritism Iudaism Bahá'í Jainism Șintoism Religia slavică Zoroastrism, fiecare cu SECTELE EI. mai documenteaza'te inainte sa postezi tampenii. nu e nevoie sa ne demonstrezi cat de limitat esti

| Authentic_Ok_1981 a răspuns (pentru nesuferit):

Limitat esti tu copilewinking

| Esperança a răspuns (pentru Authentic_Ok_1981):

26 Daca crede cineva ca este religios, si nu-si infrineaza limba, ci isi inseala inima, religiunea unui astfel de om este zadarnica.
27 Religiunea curata si neintinata, inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor, si sa ne pazim neintinati de lume.
Epistola Soborniceasca a lui Iacov 1

Nu stiu care are creierul spalat si indoctrinat pe de-asupra!

| Authentic_Ok_1981 a răspuns (pentru Esperança):

Doamne am nimerit printre sectati?
Scutiti-ma cu citate de pe internetwinking

| Esperança a răspuns:

Pentru @Authentic_Ok_1981 care mi-a dat ignore din cauza ca il deranjeaza adevarul!
Ai nimerit printre oameni care cunosc Scriptura! Tu stii doar ce te-au invatat altii! Iesi mai repede pana nu te faci de tot de ras.
Aceste versete sunt din Cuvantul lui Dumnezeu!

| adyth a răspuns (pentru EmaS):

Din punct de vedere individual, este un refugiu, un strop de speranta si un motiv sa crezi ca exista si puteri ascunse, miracole, atunci cand te simti neputincios; un impuls, o vorba buna si o alintare cand nu are cine sa ti-o dea. Este o "personificare"a tuturor lucrurilor pe care mintea noastra e incapabila sa le inteleaga in propriul limbaj - logic.
De aceea oamenii devin dependenti de ea... fara sa-si dea seama ca de la propria vointa iau nastere toate capacitatile pe care au impresia ca nu le detin. Oamenii au nevoie sa creada in ceva pana la urma. Daca nu ar fi fost asa, ar fi fost un haos. Religia reprezinta cel mai vechi si eficient mijloc de a controla masele. Din pacate insa, ceea ce a avut la baza un scop altruist, benefic, a devenit un instrument de control insasi vicios. Cei aflati la putere in domeniile cheie ale lumii economice isi au sprijinul in religie, folosind-o pentru a manipula populatia. E ca o turma de oi, si religia e cainele ciobanului...latra si oile fug in directia unde sunt indrumate. In mintea noastra deja s-a inradacinat o anumita doctrina, doctrina pe care ei de sus au grija sa fie transmisa de la generatie la generatie si e greu sa iesi din ea pentru ca nu percepi altfel viata. Si omul este un animal social, dupa cum spunea si Aristotel, ceea ce inseamna ca nu ar putea trai altfel decat in societate. Lipsa religiei ar determina intr-adevar o apocalipsa in sensul ca n-am mai sti de nimic. Valorile morale s-au transmis de-a lungul timpului fie prin supunere fortata, fie prin vointa zeilor tocmai pentru ca populatia era inculta, incapabila sa inteleaga adevaratul sens al mesajelor. Dar acum ca suntem totusi intr-o anume glorie a evolutiei umane, cand avem atatea cunostinte si realizari, totusi religia a ramas un mit bine infiltrat in toate aspectele societatii si omul inca mai cauta dovezi asupra ei. Curiozitatea noastra umana si frica de necunoscut este izvorul fortei de constrangere religioasa aplicata de cei ce ne programeaza foarte frumos, viata.

| adyth a răspuns (pentru GodBlessYou):

Este o legatura foarte stransa intre religie si legislatie. Te sfatuiesc sa te mai documentezi despre asta.

| Esperança a răspuns:

Penibil esti tu! Si pe de-asupra mai esti si nesuferit asa ca fa cale intoarsa si nu te mai baga singur in seama!

| Esperança a răspuns:

E categoria religie deci se poate da orice tine de religie!
Vocabularul tau denota cei 7 ani de acasa. Ceea ce am zis este adevarat,dar tu n-ai cum sa stii ca din cate imi amintesc tu nu crezi in Dumnezeu deci noi nu avem ce discuta, dar nu din cauza ca esti ateu, ci din cauza ca nu esti capabil pentru a purta o conversatie!
La jigniri si vorbe vulgare apeleaza doar lasii si cei care nu au cu ce sa se apere!
Ramai sanatos! Bye!

| Vladuthz a răspuns:

Pana la un anumit punct religia a fost buna, folositoare chiar, sau poate ca nu a fost buna deloc. Rolul religiei a fost pana acum teoretic de a-i controla pe oameni, de la a-i impiedica sa faca prostii, insa de asemenea i-a si limitat foarte mult in gandire si comportament. Multi din cauza religie nu pot sa-si atinga potentialul maxim, si mai sunt si cazuri in care multi au innebunit din cauza religiei. Un exemplu foarte bun ar fi varul meu, care a fost dus la socola din aceasta cauza, se temea de dumnezeu si zicea ca va ajunge in iad si ca ii este frica, la orice ma intreba daca e bine sau rau (chiar si cand bea apa din pahar ma intreba daca e pacat sa o faca). Insa sunt si cazuri in care religia i-a indemnat pe foarte multi la a face fapte bune. In general omul ar trebui sa distinga singur ce este bine de ce este rau fara nici o religie. Am intalnit foarte multe persoane bine puse la punct, persoane atee, care stiu sa distinga ca este bine de ce este rau fara a se limita, persoane care au atins un anumit apogeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Religia dusa la extrem este un lucru negativ, dar filozofia din noul testament sunt si lucruri bune dar se vede ca nimeni nu le respecta dar toata lumea e crestina, ema rogate sa nu existe dumnezeu ca voi pocaiti veti arde in iad ca va bateti joc de cuvantul sfant

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este un element neutru! Nu religia mantuieste ci credinta, ascultarea de Dumnezeu si implinirea voii Lui!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru nesuferit):

Religia nu are importanta ci credinta!

Întrebări similare