| Theo94 a întrebat:

"Religia este un sistem de credinte bazate pe personalitati intangibile care sunt luate drept model, pe invataturile acestora si pe mituri. Avraam este doar unul din personajele biblice ce credea ca a vorbit cu Dumnezeu, si care prezenta toate simptomele schizofreniei."

"Paranoia religioasa este frica irationala de a fi atacat de un agent exterior, intr-un context religios. De exemplu, teama ca cineva iti va fura sufletul, teama ca demonii te-ar putea poseda, ca anumiti oameni dintr-un anume cult comploteaza impotriva ta, sau teama ca Dumnezeu sau Satan vor sa-ti faca rau. "Ingerul pazitor" este un alt exemplu de egocentrism paranoic."

"S-a observat ca oamenii devin mai religiosi atunci cand sunt bolnavi, fie fizic sau mental. In situatii de stres psihologic mare, religia este adesea folosita de individ pentru a face fata sau pentru a se adapta circumstantelor. Plang, cerand ajutor la Dumnezeu. Se roaga, fac diverse ritualuri religioase, sau cauta suport in randul membrilor unei comunitati religioase. In SUA, au existat multe cazuri de convertire la crestinism in urma atacului terorist din 11 septembrie."

http://www.descopera.org/religia-paranoia-si-psihoza/

Ce parere aveti despre acest articol?

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un articol scris de o persoana care sigur neaga cu vehementa existenta vreunei divinitati si pe langa asta ii mai place sa si prezinte situatia in proportii denaturate. In orice domeniu exista exagerati si nevrotici, nu numai cand este vorba despre religie. Exista cazuri de obsedati si in domeniul stiintei si nu numai. Eu nu am vazut atata ura intre oameni cat exista intre cele doua tabere atei-credinciosi. Nu mai au loc unul de altul, nu se suporta intre ei. Rautatea e ridicata la rang de valoare iar ei se asmutesc cu buna stiinta unul impotriva celuilat precum niste animale cu creier reptilian mai puternic decat creierul caracteristic omului civilizat. Un creier primitiv care functioneaza pe principiul opozitiei. Bunatatea adanca si nemarginita, calda si imbratisatoare e supremul bun la care ar fi putut ajunge pana acum omenirea dupa cum spunea cineva, dar nu, cei mai multi au ramas la nivel de scorbura ca daca as zice la nivel de grota ar fi chiar prea mult spus. Voi cei credinciosi ce va freaca atat de tare grija de cei care sunt atei? Iar voi ce sunteti atei ce freaca grija de cei care sunt credinciosi? Toti avem dreptul la o viata pe acest pamant si suntem liberi sa credem in ce vrem sau sa nu credem in nimic.
Si eu cred in povesti cu balauri si Ilene Cosanzene si in primul rand in Zeul Atotputernic Fat Frumos pentru ca asa A ZIS Petre Ispirescu ca EXISTA.
Si daca Petre Ispirescu a zis, inseamna ca asa este.
Laudat fie numele Lui Fat Frumos!
Zau asa, voi toti cei care luati parte la acest conflict - atei vs credinciosi si viceversa - SUNTETI PATETICI!