Lilith nu mai e amintita din cauza exemplului "prost" si de neurmat pe care-l poate oferi crestinilor.
Lilith e intruchiparea rebeliunii fata de reguli absurde, e imaginea independentei fiintei umane,mai ales a femeii.
Din moment ce nu a acceptat sa fie o supusa umila a celebrului ei barbat,Adam, instant ea a devenit proscrisa religiei crestine.
Comportamentul ei a devenit de nedorit pentru a nu influenta si pe celelalte femei sa faca la fel,sa se rascoale si sa renunte la comportamnetul de sclave ale barbatilor.
--Ea traieste,continua sa traiasca in adancul sufletului fiecarei femei din ziua de azi si nu numai.
A trait si in femeile din trecut,sunt sigura.
Indiferent de epoca si vremuri, ea a trait si le-a sustinut. Si va mai trai la infinit.
Absurditati, inventii, basme...
Absurditati, absurditati si iar absurditati.
Parerea mea
Nu stiu daca "moartea" aceea era chiar o moarte fizica.
Dumnezeu a spus ca Adam si Eva vor muri in ziua in care mananca din mar. Nu au murit.
Adica, au murit, dar nu fizic. Nu au mai avut legatura directa cu Dumnezeu. Cum nici noi nu o avem. Au murit "spiritual" sa zic asa.
Acum, putem deduce ca Lilith ca avea in continuare contactul direct cu Dumnezeu. Asta in cazul in care rugamintea lui Dumnezeu catre Lilith nu a fost un "ordin"(cam dur cuvant, cauta unul mai usor), daca Lilith s-ar fi certat cu Dumnezeu, se instala pacatul, iar plata pacatului este "moartea". Deci, posibil ca Lilith sa fi "murit" si ea.
Prima femeie nu a fost Eva, ci Lilith!
Poate in istoria desenata a nibelungilor...
Adica singura pe care ai citit-o tu?
Te-am mai intrebat parca odata, nu stii sa te exprimi in fraze ample? ca vad ca te dai destept postand numai propoxitii scurte si simple, si bineineteles departe de tema intrebarii?
Nu-i important.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: