Puteai sa pui un link, dar acum este putin nedrept sa te uiti doar la lucrurile rele pe care crestinii le-au savarsit in numele lui Isus, iar multi crestini adevarati spun ca le este rusine de ceea ce au facut acest crestini, dar mai sunt si ipocritii care sunt mandrii de toate aceste fapte.
E un articol l-am gasit pe net
Articolul ăla e toată subtitrarea unui documentar făcut de un englez din Wales. Un profesor universitar de istorie parcă.
Ai linkul?
Chiar interesant, am citit tot si m-ar interesa sa stiu de unde ai extras intreaga scriere sau pe ce site ai gasit scris. Exista si continuarea, adica aspectul acesta adus pana in zilele noastre? Te rog, spune-mi cartea sau linkul unde pot gasi scris mai mult.
Http://www.scientia.ro/......mediu.html mai sunt si documentare pe net http://documentare.digitalarena.ro/? s=evul http://www.ziare.com/......iu-1056235
Multumesc.
Vezi cand religia conduce cum sunteti tratate?
Vrei sa zici cum AU FOST femeile tratate, nu cum suntem noi in zilele noastre. Pentru ca ceea ce se intampla acum nu imi pare ca ar semana deloc cu ceea se petrecea atunci. Totusi, n-as pune totul pe seama religiei. Depinde foarte mult si de cultura. Biserica avea un rol important, dar in zilele noastre cred ca religia tine la suprafata un pic un popor. Cred ca intelegi ce vreau sa spun. Si cred ca si barbatii aveau modalitati asemanatoare sau destul de dificile in care erau tratati, nu poti spune ca religia nu ii 'atingea' si pe ei intr-un fel sau altul in moduri ce ni se par destul de bizare. Religia, Biblia, in zilele noastre a schimbat mintile multor barbati sa se poarte civilizat cu sotiile lor, sa nu le mai bata, sa se comporte fata de ele ca pe un partener, nu ca pe o persoana inferioara. Deci putem spune ca religia, sau mai bine zis, Dumnezeu astazi ridica de multe ori standarde si schimba modalitati de comportare.
Barbatul considera femeia o persoana inferioara lui, au fost femei care sau luptat pentru drepturile femei nu dumnezeu irina
Cand barbatul a inteles ceea ce Dumnezeu ii cerea referitor la sotia lui, aceea sa o iubeasca, mintea lui a fost schimbata. Chiar si in ziua de azi sunt barbati care pot marturisi ca intoarcerea la Dumnezeu i-a facut sa vada ca femeia de langa ei era un dar pe care ei trebuie sa il pretuiasca. In cazul asta pentru ce drepturi s-au luptat bietele femei cand ele nu stiau altceva decat bataie de dimineata pana seara? Mi se pare clar ca Dumnezeu a facut schimbarea.
De ce nu schimba si la islam?
Asta nu stiu sa iti spun. Probabil depinde si de cultura, asa cum ti-am mai scris, dar cand te lasi condus de Cuvantul lui Dumnezeu, e imposibil sa nu te schimbi, oricare ar fi cultura ta. Sunt ceva diferente intre cultura noastra si a lor. Iar din cate stiu, ei au Coranul, nu au Biblia in care sa li se spuna sa isi iubeasca sotiile. Iar Cuvantul lasat de Dumnezeu este Biblia, nu Coranul.
Foarte interesant ce ai scris tu acolo. Mi'a facut placere sa citec, felicitari pentru postare.