La un moment dat, fiecare o sa-si de-a seama unde a gresit...ma rog sa nu fie prea tarziu
Sa vedem ce zic ateii, foarte frumos eu sunt de acord cu tot ce ai spus dar nu am putut sta de parte am vrut sa te felicit pentru ce ai spus si vreau sa vad ce au de spus ateii! Felicitari, Domnul sa te binecuvinteze!
Totul este intr-o continua dezvoltare si animalele si noi oamenii.
Cat despre faptul ca iti bate inima si esti rational...sa fim seriosi, doar nu crezi ca asta ar fi un argument pro dumnezeu, exista altele mult mai bune.
Viata a aparut in balti primordiala de noroi. Mai exista posibilitatea ca viata sa fi venit de pe alta planeta (Marte). Unii spun ca suntem inventia extraterestrilor.
De ce creierul nu functioneaza la capacitate maxima, asta nu stiu, dar ce legatura are asta cu Dumnezeu?
"Inca suntem involuati?" Nu exista un stadiu la care sa ajungi si sa nu mai evoluezi. Evoluam continu. Suntem mai involuati acum decat o sa fim peste 100 de ani, logic. Poate in viitor folosim capacitatea creierului in intregime.
"Doar animalele au evoluat pana la maximum?" Animalele nu au evoluat pana la maximum, nu exista un "maximum". Animalele inca evolueaza si se adapteaza mediului. In viitor poate vor arata diferit decat in prezent.
"Ca am inteles ca universul se extinde pana o sa faca bum din nou," Fals, Universul o sa se extinda si atat, fara bum. Tu combini doua teorii aici.
Argumente contra dumnezeu? Daca da au fost spuse de catre toti ateii aici pe TPU, ca eu sa repet nu cred ca te schimba pe tine cu ceva
Sunt putin mai roman asa ca o spun in limba noastra Dumnezeu sa te Binecuvinteze si pe Tine! era o gluma!
Si la intrebarea pusa de mine, precum ai vazut au raspun cu"Prefer sa tac.". DUMNEZEU ne-a creat fie numele Lui binecuvantat! Caci adevarul este numai unul si cel mai slab este cel mai puternic.Crestinii sunt cei mai slabi, dar cei mai puternici in acelasi timp!. Fara DUMNEZEU nu ar fi existat nimic.Dar ce sa ne mai batem capul?
.Noi stiim adevarul!
Dumnezeul creştin (şi nu numai) este un personaj fantastic creat de oameni în scopul de a-şi explica anumite lucruri, nimic mai mult.
Bun, să zicem că există o zeitate, un lucru perfect ce ţine sub control lumea. De ce trebuie să cred că acel ceva a creat la început doi oameni, de ce trebuie să cred că a avut un fiu care s-a răstignit pentru mine, de ce să cred tot ce scrie în biblie? Sau na, să-i luăm pe musulmani. De ce să cred ce scrie în coran? Eu sunt de acord că există o forţă mult mai puternică decât mine, dar neg orice încercare din asta de a putea cuprinde într-o carte un lucru atât de mare, mai ales când religia e impusă (vezi botezul creştin, care se face când copilul n-are niciun an, deci când nu poate lua decizii).
"Dar ce sa ne mai batem capul?" Bine zis, sa traim in ignoranta si prostie.
Mai bine sa fim involuati, daca acum se intampla atatea rautati in lume, imagineaza-ti ce s-ar intampla daca mintile puternice ar functiona la capacitate maxima, ar fi un haos.
Nici animalele nu au evoluat la maxim.
La primul raspuns ai doua teorii, la al doilea nu ai un raspuns dar mi-ai intors-o printr-o alta intrebare, la al treilea raspuns, alti tineri de pe aici au spus ca doar maimutele din care ne tragem noi au evoluat la maximum, iar la ultimul tau raspuns pot sa-ti spun ca oamenii de stiinta vorbesc despre Big Crunch, si tu stii asta. Biblia nu are doua sau mai multe teorii. Ea vorbeste despre un singur lucru: Dumnezeu a creat universul, L-a dat pe singurul Lui Fiu pentru noi si Isus va revenii pe norii cerului la fel cum a plecat. Biblia nu doar ca spune asta, dar iti ofera si detalii: ca la sfarsitul vremurilor vor fi razboaie tot mai multe, vesti de razboaie, boli, cutremure, ca se va ridica antihristul, ca va fi o religie unica. Atunci vei vedea ca ce spune Biblie este adevarat. Daca ce spune Biblia este fals, eu nu am nimic de pierdut, chiar daca am trait o minciuna pentru ca ea ma invata sa traiesc moral si in sfintenie, dar daca nu cred ce spune Scriptura si totusi este adevarat, o sa pierd totul. Si asta pentru ce?
Acum,pe bune, de ce mi-ai dat ignore? Te-am jignit cu ceva? Atunci care e problema? Am spus ceva jignitor la adresa crestinismului sau a ta? Atunci?
Raspunsul la intrebarea ta ti-l dau aici ca acolo mi-ai dat ignore:Instinctul s-a dezvoltat in timp. Vorba tipului din Jurassic Park : "Viata gaseste o cale".
Am incercat treaba asta. Si instincul pizzei vorbitoarea spunea ca tu esti un mare...
Care din ele era gluma? Ca sa ma binecuvanteze, sau ca esti roman?
Viata de dupa moarte, o speranta ca cineva e cu tine te ajuta la greu, acel cineva nu te critica niciodata, el doar te ajuta, o explicatie pentru univers, natura
"La primul raspuns ai doua teorii„ Numai doua? Am cel putin sase teorii pe care le studiez printre care si creationismul. Sunt multe teorii si multe se bat cap in cap dar incerc sa le combin si cine stie, poate aflu adevarul.
"la al doilea nu ai un raspuns dar mi-ai intors-o printr-o alta intrebare" Ti-am spus ca nu stiu de ce creierul nu functioneaza la capacitate maxima. Pot sa fac doar presupuneri, dar nimic concret.
"la al treilea raspuns, alti tineri de pe aici au spus ca doar maimutele din care ne tragem noi au evoluat la maximum"
Pai acei oameni fac parte din categoria retardus si cretinus.
"stiinta vorbesc despre Big Crunch"
Big Crunch este o teorie si este in contradictie cu expansiunea universului.
Tocmai de aceea iti spun ca stiinta reduce totul doar la teorie, iar Scriptura, care a fost scrisa si data mai departe din neam in neam, fara modificari ( pastrate de scribi ) chiar in cele mai negre zile cand erau prigoniti crestinii de catre unii care nu vroiau sa se afle ADEVARUL, este redusa si ea la stadiul de minciuni, falsuri si ipocrizie. Oare asa sa fie?