Întrebare recomandată | Dreamer a întrebat:

Revin cu alt exercitiu fictiv cu speranta ca veti citi tot:

Esti un ateu de meserie salvamontist.
In urma cu 10 ani unul dintre excurisionisti care vizitasera un munte s-a abatut de la traseu si nu a mai fost gasit. 3 ani au continuat cautarile pana cand s-au gasit hainele acestuia impregnate cu sange, concluzia fiind ca a fost omorat. 10 ani mai tarziu, desi cazul nu fusese inchis nimeni nu mai cauta, nimeni din familia lui nu mai avea interes. Acest om fusese un miliardar.
Ionel, un barbat orfan care crescuse la casa de copii a fost ajutat de acest miliardar cu banii necesari pentru un transplant de maduva. Acum acest baiat a ajuns si el un om important in stat si are puterea si banii necesari pentru a desfasura o noua cautare, chiar si dupa 10 ani de disparitie...Ionel spera ca va putea cumva sa-i multumeasca miliardarului. Pentru acest lucru te angajeaza pe tine si echipa ta, cei mai buni alpinisti din tara....toti ati reusit sa escaladati Everestul cel putin odata. Desi extrem de pesimisti in succesul misiunii, o accepti pentru ca iti plac provocarile.
Asadar incep cautarile, tu impreuna cu echipa ta si cu nelipsitul tau prieten patruped, un ciobanesc german de 7 ani care pentru tine este cel mai important membru al echipei si cel mai bun prieten. Cautati zile intregi si nu gasiti nicio pista, absolut nimic, dar nu vrei sa te dai batut, nu iti sta in caracter.
A 27-a zi de cautari. Se innopteaza, s-au terminat proviziile asa ca echipa ta iti cere permisiunea de a cobori, de a renunta si la ziua asta care nu a adus nimic nou. Fix in acel moment vezi o luminita sus pe munte, dar este mult prea sus iar oamenii tai sunt obositi. Le dai voie sa coboare, dar tu nu renunti desi esti infometat si ti-e sete.
S-a facut bezna deja. Incepi sa urci urmand pasii prietenului tau patruped si sunetul facut de labele lui. Luminita devine din ce in ce mai mare, esti aproape dar, deodata drumul se ingusteaza iar cainele speriat de sunetul lupiilor o ia la fuga spre luminita din pestera. Incerci sa-l prinzi din urma, dar esti obosit, ametit si te impiedici si cazi cu ultimele puteri prinzandu-te de o margine ascutita care te taie la degete. 2 secunde mai tarziu cineva te prinde de mana si desi nu are puterea sa te ridice, este indeajuns pentru a te ridica singur. Mergi cu el in pesterea si ii multumesti, uitandu-te spre cainele tau care se afla acolo. Este un calugar sihastru. Iti bandajeaza mana si iti ofera de mancare niste fructe, radacini fierte si apa. Oricum parca te simti mai bine si incepeti sa discutati. Ii multumesti din nou ca te-a salvat acesta spunand ca Dumnezeu a facut-o iar tu iti spui in mintea ta,,Da, sigur". Si cum necum incepeti sa va contraziceti asupra existentei divinului, pana intr-un final cand vezi o poza asezata pe o piatra alaturi de o cruce. Este miliardarul alaturi de Ionel la spital. Ramai impietrit plangand de bucurie sa-ti dai seama ca, calugarul este de fapt miliardarul si misiunea in care nici macar tu nu credeai a avut succes. Este cea mai mare realizare din viata ta daca te intorci inapoi cu el. Incepi sa discuti cu el, sa-l intrebi de ce nu s-a intors, de ce a ramas aici 10 ani. Fostul miliardar motiveaza ca fusese tradat de toata familia, atat cei 5 copii cat si sotia il,, iubeau" doar pentru bani si astfel devenise silit de viata pe care o ducea. In acest moment ii spui despre cine te-a angajat iar calugarul incepe sa planga. Iti cere un pix si o foaie din jurnalul tau si incepe sa scrie o adresa. Este locul unde a ascuns restul averii lui - 2.000.000.000 de euro si te roaga sa-ti opresti cat crezi de cuviinta iar restul sa-i dai lui Ionel,,, este singurul care va sti ce sa faca cu ei" spune calugarul.
Deodata flacara care lumina pestera incepe sa se miste haotic urmata de icoanele care incep sa cada si apoi vuietul puternic. Este cutremur! - Te grabesti repede spre calugar si ii spui sa iasa cu tine. Fix in acest moment o piatra de vreo 70 de kg cade pe coada cainelui ramanand captiv. Timpul se scurge repede, tavanul incepe sa cedeze, iar calugarul nu vrea sa iasa motivand,, Dumnezeu ma va salva!".

Ce faci? Dai piatra la o parte de pe coada cainelui si iesiti fara calugar afara sau te chinui sa-l fortezi pe calugar sa iasa renuntand la caine?
Ce faci cu cei 2.000.000.000 de euro? Cati iti opresti tu? Cati ii dai lui Ionel?

Răspuns Câştigător
| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Dar calugarul ala nu face nimic tot scenariul? Se roaga, ce face?
Alt final: calugarul( mare iubitor de caini) sare sa il salveze, impingand impreuna cu mine piatra. El bineinteles mai fortos, ca doar a mancat radacinihee hee
Reusim sa urnim piatra si ne rostogolim toti trei in afara.
Bineinteles ca am trait fericiti pana la adanci batraneti, plini de banet! Mai putin cainele, eroul. Dar nu-i nimic, mi-am cumparat alti trei ciobanesti mioritici, plus un puddel!

P.S. Calugarul si Ionel devin atei laughing

28 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Ce scenariu... Ai spus pana si cu ce transplant l-a ajutat...
Sa recapitulam:
Sun un alpinist expert ce a escaladat Everestul si imi plac provocarile.
Pana aici nimic nou.
Mai am si un patruped care este cel mai bun prieten al meu sau cum il numesti tu "nelipsitul meu prieten". laughing

Iar in final,un bolovan cade pe coada cainelui? laughing
Esti tare amuzant,recunosc, ai scris o intreaga poveste, iar in final ne intrebi: "Dai bolovanul de pe coada cainelui?"
Modul in care m-as comporta este in felul urmator.
Incerc sa ridic bolovanul de pe coada cainelui ( faza cu "coada cainelui" e foarte amuzanta). Daca reusesc din prima, il trag si pe calugar dupa mine, indiferent de ce spune el.
Daca nu resuesc din prima fie il rog pe calugar sa ma ajute, fie il scot cu forta pe calugar primul si-mi continui treaba cu cainele.
Daca bolovanul nu se clinteste si deja riscul de a muri este foarte mare, parasesc pestera.

Cat despre bani, probabil ca am sa-i las un euro si lui Ionel.

| Dreamer explică (pentru Inferno):

Bolovanul are 70 de Kg iar tu esti deja sleit de puteri. Nu ai cum sa ii salvezi pe amandoi. Amandoua salvarile te solicita extrem iar timpul nu iti ajunge. Este o fereastra de 10-15 secunde maxim. Deci hotaraste-te!

,, Cat despre bani, probabil ca am sa-i las un euro si lui Ionel'' - inseamna ca n-ai invatat nimic de la calugarwinking

| Inferno a răspuns (pentru Dreamer):

Atunci nu mai salvez pe nimeni, pur si simplu fug.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Faina povestioara happy
Il salvez pe calugar! Nu inteleg de ce nu vede in mine, un semn de la Dumnezeu? Asa ar trebui, nu?
Asta-i ca in bancul ala cu inundatia, cand omul statea pe casa si nu voia sa sara in nicio barca de salvare, pentru ca Dumnezeu il va salva. Bineinteles ca moare si ajuns in Rai, il intreaba pe Dumnezeu de ce nu l-a salvat. Doamne-Doamne ii raspunde:" Pai nu ti-am trimis ba, 3 barci? "
Bine, eu il salvez pe calugar, tocmai pentru a-i demonstra ca Dumnezeu nu il poate salvahee hee
Banii au aceeasi valoare dupa 10 ani? In fine, as opri strict cat imi trebuie...nu calculez acum, dar sa-mi iasa si mie de o ciungahee hee

| Dreamer explică:

Solutia este mult mai complicata decat pare la prima vedere. Ganditi-va! Daca nu reusiti sa o gasiti o sa va spun eu continuarea corecta a scenariului cu Happy Endhappy

| Dreamer explică:

VA ZIC EU SOLUTIA sau mai incercati pentru funda?

| ErrorFound a răspuns (pentru Dreamer):

Ce? Are solutie? Pfff credeam ca depinde de fiecare. happy Noi nu vrem Happy End, noi vrem sa ne urmam interesele, ca doar Na, suntem romani. laughing

| Dreamer explică:

SOLUTIA :

Orice alpinist are la el un cutit extrem de ascutit cu, care se taie cordelina. Astfel cu acest cutit voi TAIA coada cainelui, lucru care nu-mi va lua mai mult de 2-3 secunde. Acesta speriat de mine si indurerat va iesi singur afara din pestera. Un caine va trai bine mersi si fara coada. Si astfel, desi sleit de puteri voi reusi sa-l scot cu forta si pe calugar din pestera pentru ca am timp. Cu alte cuvinte 2 dintr-o lovitura si nicio pierdere...asa cum ar trebui sa lucreze unul dintre cei mai mari alpinisti salvamontist din tara.

ACUM problema cu cei 2.000.000.000 de euro :

Aici fiecare alege cum vrea, se interpreteaza in functie de mentalitatea fiecaruia DAR de ce se face un om in primul rand alpinist salvamontist? Pentru a se imbogati? In cazul asta se poate face bancher sau oricum altceva mai sigur si mai banos. NU! - cred ca, ca si alpinist nu m-ar interesa banii, fac asta pentru ca imi place si pentru ca sunt umanitar. In concluzie:

Pe calugar il voi duce inapoi la Ionel. Pentru acesta care este orfan si mai ales pentru gestul facut, calugarul va fi nu precum un parinte, ci precum un ZEU pentru el si astfel ii asigur si calugarului o batranete linistita pe care o merita alaturi de cineva care il venereaza. Cat despre bani, doar am si spus ca nu ma intereseaza - asa ca ramane la atitudinea lor daca si cat ma vor premia.

| Dreamer explică (pentru мιнαɛℓα36):

Ar fi si asta o solutie, da...dar cred ca, calugarul era mult prea preocupat cu rugaciunea finala decat sa ma ajute pe mine intr-un fel, isi accepta moartea cu alte cuvinte. Da cu ajutorul lui lucrurile erau mult mai simple, eu fiind taiat la degetele de la o mana daca va aduceti aminte scenariul, pe langa faptul ca inainte de asta urcasem un munte intreg.

PS: Dar daca era asa era prea simplu totusi nu? Oricum ai funda pentru ca ai citit tot si ai incercat.

| Inferno a răspuns (pentru Dreamer):

"SOLUTIA :

Orice alpinist are la el un cutit extrem de ascutit cu, care se taie cordelina. Astfel cu acest cutit voi TAIA coada cainelui, lucru care nu-mi va lua mai mult de 2-3 secunde."
laughing

"Acesta speriat de mine si indurerat va iesi singur afara din pestera. "
laughing laughing laughing laughing

"Un caine va trai bine mersi si fara coada."
rolling on the floor rolling on the floor
laughing

Nu, tu chiar esti cel mai amuzant utilizator de pe site-ul asta. Cu cata seriozitate expui solutia. Mama, tai coada cainelui, cainele speriat si indurerat laughing, probabil ca si-a pierdut coada, fuge. Salvez calugarul.

Cred ca e prima data cand rad cu asa o pofta. laughing Of of.
Sper ca si tu iti dai seama cat de amuzant suna toata povestea +solutia.

happy

Oricat de haios suna este totusi singura solutie prin care pot fi salvati amandoi intr-un timp atat de scurtwinking

| NOname a răspuns (pentru Dreamer):

Simpatică poveste. Nu te-ai gândit să te faci scenarist?

În altă ordine de idei, plecând de la soluţia ta, cu partea mea de bani din răsplata oferită de călugăr (căci nu are ce să facă singur Ionel cu 2 miliarde de euro) construiesc un adăpost pentru animale în cinstea prietenului meu patruped, care şi-a sacrificat o coadă în misiunea sa de salvamontist, un adăpost pentru copii abandonaţi, ca Ionel, un spital, o şcoală (sau două, zece...) şi un adăpost pentru bătrâni, ca miliardarii dezamăgiţi de viaţă să nu se refugieze în munţi la bătrâneţe (şi să facă ceva folositor cu miliardele lor, nu să le îngroape).

| Dreamer explică (pentru NOname):

,,Simpatică poveste. Nu te-ai gândit să te faci scenarist?'' - nu am pregatire pentru asa ceva, doar imaginatie care nu cred ca este indeajuns...

Morala

1) Nu esti mereu nevoit sa alegi, acolo unde nu vei gasi solutii, CREEAZA una si ia mereu decizia CORECTA, nu aceea care iti convine tie.
2) A salva vieti si a face oameni fericiti inseamna mai mult decat o cifra urmata de multe zerouri.

PS: Pacat ca nu pot sa dau doua funde big grin

| Exilee a răspuns (pentru Inferno):

Dar este magnifica.

| Dreamer explică (pentru Exilee):

Mersi mersi big grin

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru Dreamer):

Dar calugarul ala nu face nimic tot scenariul? Se roaga, ce face?
Alt final: calugarul( mare iubitor de caini) sare sa il salveze, impingand impreuna cu mine piatra. El bineinteles mai fortos, ca doar a mancat radacinihee hee
Reusim sa urnim piatra si ne rostogolim toti trei in afara.
Bineinteles ca am trait fericiti pana la adanci batraneti, plini de banet! Mai putin cainele, eroul. Dar nu-i nimic, mi-am cumparat alti trei ciobanesti mioritici, plus un puddel!

P.S. Calugarul si Ionel devin atei laughing

| Dreamer explică:

Off mai degeaba ma chinui eu sa incheg un scenariu dramatic adecvat categoriei daca nu am,, actorii'' potriviti.

PS: Cred ca trebuie sa ma intorc la scris poezii straight face

| Lizzu a răspuns (pentru Dreamer):

"Off mai degeaba ma chinui eu sa incheg un scenariu dramatic adecvat categoriei daca nu am,, actorii'' potriviti.

PS: Cred ca trebuie sa ma intorc la scris poezii "

--- Nuu! Mai incearca un scenariu, nu renunta.

| Kaℓi a răspuns:

happy
Se spune ca in momente de panica, datorita adrenalinei capatam puteri mult mai mari decat cele obisnuite si suntem capabili de a ridica greutati pe care in mod obisnuit nu le-am putea macar misca. As conta pe treaba asta, in privinta cainelui... si l-as salva si pe calugar. I-as spune ca da, Dumnezeu il salveaza prin mine, ca altfel, ce rost ar fi avut ca exact in ziua cutremurului, eu sa fiu acolo?
Sigur, e aproape imposibil sa spui asta, tinand cont ca... "Esti un ateu de meserie salvamontist."laughing

| Mădă0611 a răspuns:

Omul crede atat de mult in dumnezeu ca moartea ar aduce fericire, deci iau cainele.

Imi opresc vreo 70.000, sa imi iau casa, daca n-am, daca am, nu opresc nimic.

| ErrorFound a răspuns:

As salva cainele. Probabil ca daca as incerca sa salvez calugarul nu as reusi caci el se opune si crede ca poate iesi singur. Ies cu cainele din pestera si apoi impart jumi-juma banii cu Ionel fiindca daca nu eram eu, nimeni nu gasea banii iar Ionel ii merita.

Calugarul a fost oricum tradat de familie si banuiesc ca nu ar mai fi vrut sa-i vada vreodata daca se va mai intoarce.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru ErrorFound):

Calugarul ti-a salvat viata pe stanca. Ii esti dator happy

| ErrorFound a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Dar el nu vrea sa-l salvez. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Ce faci? Dai piatra la o parte de pe coada cainelui si iesiti fara calugar afara sau te chinui sa-l fortezi pe calugar sa iasa renuntand la caine?"
E cu mult mai importanta o viata umana decat un caine.
"Ce faci cu cei 2.000.000.000 de euro? Cati iti opresti tu? Cati ii dai lui Ionel?"
Sunt multi bani, iar eu fiind atat de tanar nu am nevoie de asa multi, poate as tine jumate lui Ione si din ce ramane le-as da parintilor mei, mi-as economisi si eu o parte cat sa fac facultatea, sa-mi cumpar o casa etc.

| Dreamer explică (pentru anonim_4396):

laughing...sincer asteptam un raspuns mai pe masura scenariului pe care nu cred ca l-ai citit. Daca esti unul dintre cei mai mari salvamontisti din tara asta inseamna ca ai si casa si de toate, iar calugarul desi motiveaza,, Dumnezeu ma va salva'' el isi accepta moartea implinit ca Ionel macar nu l-a tradat. Este batran, au trecut 10 ani si nu mai are,, o viata'' la care sa se intoarca. In plus exista riscul sa muriti toti trei din cauza ca el se impotriveste. Daca citeai tot intelegeai...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dreamer):

Ba l-am cititlaughing

| IoanieCriminalul a răspuns:

Imi opresc 1.999.999.999 euro si restul ii dau la Ionel

| RisenLight a răspuns:

Ai pus o intrebare de logica care asteapta un raspuns pe masura pe un fond "religios"...ce fals.Sincer daca asteptai un astfel de raspuns doar ca sa "dovedesti" ca rugaciunea e inutila...ti-ai pierdut timpul degeaba.