Ei nu pot sa inteleaga ca Dumnezeu este Stapanul binecuvantat care iti aduce pacea si fericirea. Eu am cautat fericirea in lumea aceasta, dar nu am gasit-o. Am cautat fericirea in posesiunile materiale si bani, dar am ramas dezamagita, ele nu mi-au adus fericirea, doar o oarecare satisfactie. Religia mea nu mi-a adus fericirea, insa a venit un moment in viata mea in care L-am intalnit pe Domnul Isus acela care este dragoste, care si-a dat viata de dragul meu pentru a fi rascumparata din felul meu desert de vietuire, am o relatie personala cu El, Il iubesc si El ma iubeste. Imi da bucurie si fericire, imi poarta de grija, si nu as renunta la El pentru nimic din lumea aceasta.
"Aceiasi intrebare poate adresata si crestinilor." Da, celor care exagereaza, corecta observatia. Dar, cand nu o fac, sunt la categoria potrivita. Si au motivatii (de cele mai multe ori) nobile. Nu intru in discutia cu daca au sau nu dreptate. Hai sa ne uitam strict la motivatie.
Eu unul, daca ma intrebi, sunt aici pentru ca imi pasa de tine. Imi pasa si de crestinii care sunt la inceput si se pot lasa inselati de pseudodemonstratii care par credibile doar datorita virulentei cu care sunt promovate. Nu am o dorinta nebuna de a avea dreptate cu orice pret nici o dependenta de site-uri de socializare. E lesne de observat, daca te uiti la perioadele mari in care nu am timp si energie sa investesc aici.
Daca observatia mea este considerata corecta atunci de ce nu ai inclus in intrebarea ta si pe crestini laolalta cu ateii? Sa-mi fie cu iertare daca ma insel, insa din tonul postarii tale se observa, subtil, o usoara prejudecata care este tintita inspre atei.
Fervoarea si insultele aduse in aceasta sectiune tind sa aiba un aflux mai mare dinspre crestini catre atei, cred eu, din ce am vazut pe acest site.
"Obsesia" noastra daca o puten numi asa este aceea de a afla si alte pareri, decat cele pe care le avem, de a vedea ce alte interpretari se dau conceptelor pe care le stim.
Nu voi lua partea ateilor, sunt intra-devar si unele comentarii in care ironia si tonul zeflemitor sunt mai crancene, insa crede-ma nici crestini de pe aici nu sunt mai pasnici in tonalitatea.
In ceea ce ma priveste, rar postez intrebari, doar dau raspunsuri, iar motivul pentru care sunt pe acest site este sa omor timpul cateodata.
P.S. O viata linistita, echilibrata nu are tangenta cu credinta, ci cu psihicul omului, cu circumstantele favorabile unei vieti implinite. Credinta este o forma de autosugestie iar crezand in zeitatea creatoare, in viata dupa moarte, in echilibrul dat de Dumnezeu etc. psihicul este si el "linistit". Strict parerea mea, stiu care este opinia cealalta.(asta ca sa te scutesc de scris)
"Daca observatia mea este considerata corecta atunci de ce nu ai inclus in intrebarea ta si pe crestini laolalta cu ateii?" - Pentru ca nu am cunostinta de crestini care sa aiba genul acesta de manifestari agresive - uneori off-topic, la alte categorii. Probabil ca sunt, dar, eu nu am ajuns pe acolo.
"sunt intra-devar si unele comentarii in care ironia si tonul zeflemitor sunt mai crancene, insa crede-ma nici crestini de pe aici nu sunt mai pasnici in tonalitatea." NU ma interesa tonul ci motivatia care te poate duce la o astfel de extrema. Daca nu te regasesti probabil ca intrebarea nu ti se adresa.
Nu ma numesc "ateu". Intru pe acest site, pe internet in general cand am timp si chef. Foarte putin timp liber il petrec pe internet.
"Ce-l poate determina pe un om -care se autointituleaza "ateu"- sa "se mute" pe un site de genul TPU, sa-si traiasca viata acolo, la categoria "Religie", sa posteze, zi si noapte, comentarii, intrebari, acuze, ironii, jigniri sau simple argumentatii, adesea si fara o baza documentata, dar cu o fervoare aproape iesita din normalul omenesc? Sunt sigur ca multi dintre voi, stand atata pe net, aveti probleme de sanatate sau la scoala sau in familie sau la munca, etc." - chiar exagerezi... cu toti avem problemele noastre, mai mici sau mai mari, dar asta nu inseamna ca sunt datorita internetului.
Majoritatea utilizatorilor care posteaza aici o fac din orgoliu.
"Nu cumva, acolo, undeva, inca mai cauti, inca te intrebi: " - daca este un ateu adevarat, in nici un caz.
Nu mi-ai raspuns la intrebare. Daca nu te "autointitulezi ateu" si nu faci cele enumerate nici nu ti se adresa...
Ce este ala un ateu "adevarat"? Si dupa ce il recunosti? Spre exemplu J.L. Mackie zicea: "Mie însumi îmi vine greu să accept noțiunea de autocreare din nimic, chiar fără restricții fiind." Pana unde l-a dus ateismul pe care l-a aparat atat de virulent?
"cu toti avem problemele noastre, mai mici sau mai mari, dar asta nu inseamna ca sunt datorita internetului." - prin prisma profesiei am ajuns sa cunosc situatii disperate. Dependenta asta este una dintre cele mai serioase. Nu trebuie sa te simti atacat, ma refeream strict la cei care au ajuns prea departe cu lanturile.
Un ateu adevarat, este acel ateu care nu-si schimba convingerile doar pentru ca a citit o carte neagra ( Biblia ), sau care se converteste la vreo religie doar pentru ca primeste un fluturas pe strada de la vreo secta anume.
"Dependenta asta este una dintre cele mai serioase." - este intr-adevar o dependenta serioasa, asta daca nu sunt respectate anumite limite. Daca iti respecti limitele si la un moment dat zici: "Stop!", nu ai nici o problema.
Buna remarca Mihai.
NU sunt de mult pe TPU dar din comentariile pe care le am citit la sectiunea Religie cei care jignesc cel mai mult sunt crestinii.
Prietene, asta este valabil doar daca ii consideri "crestini" pe toti cei 20 de milioane care "s-au nascut" asa. Si daca nu iei in consideratie trollii.