Chiar "te intereseaza" ce scrie acolo sau faci doar spam?
Acolo este vorba de o vorbire SIMBOLICA si nu se refera nici la Eva si nici la Sarpe iar concluzia este una FINALA in istoria omenirii.
Femeia REPREZINTA Biserica lui Hristos (Dumnezeu) iar sarpele ESTE Satana. Deci Hristos va zdobi capul Satanei iar acesta in decursul vremurilor va cauza necazuri Bisericii lui Hristos. Asta este explicatia a ceea ce ai citat tu.
Ce zice biblia despre sarpe? Daca sarpele era satana, atunci de ce l-a pedepsit pe sarpe?
Pe timpul lui Adam erau caini?
Presupun ca avea chihuahua
Pentru a da exemplu celorr care se "INROBESC" cu voie Satanei.
Nu stiu, nu am trait pe vremea aceia si nici informatii nu am DAR este posibil sa fi existat.
Parca Dumnezeu a facut si cainii, nu?
Absolut.
Urmasii femeii adica omul va crapa capul urmasilor sapelui! Ce e asa greu de inteles?
Si urmasii sarpelui cine sunt?
Pe bune? nu sti ce e un sarpe? pai poate pisicile sau cainii, nu mai bine crocodili ca seamana putin...
Dupa cate zici dai de inteles ca un simplu sarpe chiar a venit si i-a zis Evei sa manance din pomul interzis. De aici reies mai multe teorii:
1. Serpii pe vremea aia erau vorbitori si aveau constiinta superioara precum omul
2. Adam si Eva din anumite motive aveau halucinatii incat chiar li s-a parut ca un simplu sarpe poate vorbi
3. Intreaga poveste este fictiva iar crestinii sunt atat de limitati, ignoranti si indoctrinati incat chiar sunt in stare sa creada asemenea fantezii
Care din ele crezi ca se aplica? Eu merg pe a treia varianta
Eu cred ca se aplica varianta 4, in care ateii sunt limitati, ignoranti si indoctrinati, fara capacitati de intelegere.
Da, cred că asta e explicaţia. Si e într-adevăr simplă, cum zici. Deci, urmasii femeii, adică omul/oamenii, va/vor zdrobi pe urmasii sarpelui. Cine sunt urmasii sarpelui? Tot niste serpi. Mai pe scurt, oamenii vor zdrobi serpii. Eu chiar am zdrobit unul mai deunăzi, în grădină, si cred că au mai făcut asta si alţii. Bine ai observat, se împlinesc profeţiile.
O fi, nu zic nu, dar nu prea are legatura. Ateii au aparut abia prin secolul 18, nu prea au legatura cu ineptiile biblice.
De ce s-a transformat exact in sarpe si nu in orice altceva? Sarpele avea o semnificatie vasta in ezoterismul pagan, fiind simbol al evolutiei spirituale, al renasterii etc. De vreme ce autorii crestini au furat cunostinte din ezoterismul pagan, putem observa cum unele au fost corupte si in biblie, in cazul reinvierii lui Cristos de exemplu, concept care se regasea in multe culturi pagane care au precedat crestinismul cu sute sau mii de ani. Pana si Adam a fost furat si corupt de la akkadieni sau sumerieni, fiind un personaj care nu are nicio legatura cu povestea biblica. Simbolismul sarpelui a fost corupt din texte pagane antice, nicidecum nu s-a transformat Satan in sarpe ca asa scrie in biblie, dar tu imghiti toate balivernele scrise in biblie daca asta ti s-a spus sa inghii, crestine amagit. Ai fost la sfintirea catedralei neamului?
Chiar ca vreau sa vad si eu un sarpe vorbitior
Ateii sunt limitati? Asta chiar ca e amuzant
Inclusiv biblia zice ca sarpele era mai viclean, ca sa vedeti ca nu e satana sarpele.
Intreaba un crestin, probabil le vorbesc si lor serpii
S-au scris zeci de tratate despre marul biblic pana prostii s-au prins ca marul era doar o eroare de traducere.
Asa si cu sarpele. Poate era zeul sarpe( medicul) cum sugereaza sumerienii.
Dacă simplu... Sămânța femeii este Isus. I-a fost zdrobit călcâiul când a fost ucis. Va zdrobi capul șarpelui în viitor câna îl va distruge. Șarpele ete Satan.
sămînța șarpelui - pe celelalte creaturi spirituale care au trecut de partea lui Satan și mulţi oameni care s-au dovedit a fi sămânţa lui Satan slujind scopurilor lui, mai ales împotrivindu-se şi persecutându-i pe discipolii lui Isus
Îți este greu să citești? Am scris " s-au dovedit a fi sămânţa lui Satan slujind scopurilor lui, mai ales împotrivindu-se şi persecutându-i pe discipolii lui Isus"
ce afirmație tare!
ai ajuns la această concluzie după multe studii?
Biblia se explica singura, daca ai un exemplar cu trimiteri s-ar lamuri foarte usor dilema.
Samanta femeii ii reprezinta pe cei care asculta de poruncile lui Dumnezeu iar samanta sarpelui ii reprezinta pe cei care fac raul.
In Noul Testament fariseii sunt numiti pui de naparci (serpi) si ca au ca tata pe diavolul care este tatal minciunii.
Pilda neghinei de asemenea clarifica cine e samanta cui.
Zdrobirea capului sarpelui simbolizeaza lovitura fatala data de Iisus Hristos la cruce lui Satan prin victoria asupra raului.
Unii teologi considera ca zdrobirea calcaiului e pironul care i-a strapuns piciorul Mantuitorului.
Si un ultim aspect (o sa iti placa mult) versetul din Geneza 3:15 e si o profetie a nasterii din fecioara a lui Hristos, de ce El nu e considerat si samanta barbatului?
Evreii de exemplu sunt toti considerati ca fiind samanta lui Avraam.
Pentru ca Mesia are o dubla natura, cea divina care e de la Duhul Sfant si cea umana care este a fecioarei Maria.
Https://www.youtube.com/watch?v=BJPr0122RNw
Il poti viziona in intregime pentru a intelege mai bine sau sari la minutul 3:20
E doar un clip cu un popa, nimic dovedit.
Sămânța femeii despre a care este vorba, este Isus Cristos care a zdrobit capul șarpelui prin Jertfa Sa de la Golgota. Golgota înseamnă locul căpățânii, locul unde David a îngropat capul lui Goliat, Dupa cum bine stim goliat era "omul lui Stan"(cate șase degete, nr lui Satan). Te-am lămurit?
Nu. Nu are sens ce zici tu, in fine.
De aceea cele doua surori s-au culcat cu tatal lor?