| mentholinks a întrebat:

Revin cu o dilema biblica. Nu ma astept ca crestinii de pe site sa ma lamureasca fiindca nu au reusit sa-mi dea niciun raspuns satisfacator la vreo intrebare de a mea asa ca mai bine va rog sa va abtineti cei care sunteti crestini si credeti in Trinitate. Deci dilema e urmatoare. In Geneza Dumnezeu a spus ca va pune vrajmasie intre samanta femeii si samanta sarpelui. Ce n-am inteles eu prea bine e cine va crapa capul si cui? Samanta femeii va crapa capul semintei sarpelui sau sarpelui insusi sau femeia va crapa capul sarpelui sau semintei sarpelui?

35 răspunsuri:
| danut a răspuns (pentru Octavian199):

Absolut.

| iurii75 a răspuns (pentru RobertG101):

Îți este greu să citești? Am scris " s-au dovedit a fi sămânţa lui Satan slujind scopurilor lui, mai ales împotrivindu-se şi persecutându-i pe discipolii lui Isus"

Răspuns utilizator avertizat
| iurii75 a răspuns (pentru RobertG101):

rolling on the floor
ce afirmație tare!
ai ajuns la această concluzie după multe studii?

| Nilsson a răspuns:

Biblia se explica singura, daca ai un exemplar cu trimiteri s-ar lamuri foarte usor dilema.
Samanta femeii ii reprezinta pe cei care asculta de poruncile lui Dumnezeu iar samanta sarpelui ii reprezinta pe cei care fac raul.
In Noul Testament fariseii sunt numiti pui de naparci (serpi) si ca au ca tata pe diavolul care este tatal minciunii.
Pilda neghinei de asemenea clarifica cine e samanta cui.
Zdrobirea capului sarpelui simbolizeaza lovitura fatala data de Iisus Hristos la cruce lui Satan prin victoria asupra raului.
Unii teologi considera ca zdrobirea calcaiului e pironul care i-a strapuns piciorul Mantuitorului.
Si un ultim aspect (o sa iti placa mult) versetul din Geneza 3:15 e si o profetie a nasterii din fecioara a lui Hristos, de ce El nu e considerat si samanta barbatului?
Evreii de exemplu sunt toti considerati ca fiind samanta lui Avraam.
Pentru ca Mesia are o dubla natura, cea divina care e de la Duhul Sfant si cea umana care este a fecioarei Maria.