Bine ma. Eu imi pastrez credinta si tu ce ai. Tot ce am spus eu se leaga cumva, doar ca nu intelegi.Ca sa intelegi asta trebuia sa fii crescut de mic in religia asta, si ar fi trebuit sa cercetezi mai mult, nu doar de pe internet. E ca si cum vezi un film si tu chiar crezi ca e adevarat. Eu stiu foarte bine ce cred. Important este sa crezi si fara sa vezi.
1.
24 El le-a prezentat o altă ilustrare, zicând: „Regatul cerurilor este asemenea unui om care a semănat sămânţă bună în ogorul lui. 25 În timp ce oamenii dormeau, a venit duşmanul lui, a semănat neghină în mijlocul grâului şi a plecat. 26 Când planta a încolţit şi a dat rod, a apărut şi neghina. 27 Sclavii stăpânului casei s-au apropiat şi l-au întrebat: «Stăpâne, n-ai semănat sămânţă bună în ogorul tău? Atunci cum de are neghină?» 28 El le-a răspuns: «Un duşman, un om, a făcut aceasta». Şi ei i-au zis: «Atunci vrei să ieşim şi s-o strângem?» 29 El a spus: «Nu, ca nu cumva, strângând neghina, să smulgeţi din rădăcină şi grâul odată cu ea. 30 Lăsaţi-le să crească împreună până la seceriş şi la vremea secerişului le voi spune secerătorilor: Strângeţi mai întâi neghina şi legaţi-o în snopi ca să fie arsă, apoi duceţi-vă să strângeţi grâul în hambarul meu»".
Deși se referea mai mult la "neghina" care urma să apară în creștinătate, este o explicație și referitor la toate religiile false. Îți aduci aminte ce le-a spus satan primei perechi la cele spuse de Dumnezeu că neascultarea urma să ducă la moarte? - "Hotărît că NU veți muri". El se folosește de religiile false pentru ai îndepărta pe oameni de Dumnezeu.
2.
Chiar dacă mulți în trecut n-au avut posibilitatea să cunoască adevărul vor avea această posibilitate. FAPTELE 24:15.Şi am în Dumnezeu speranţa pe care o nutresc şi oamenii aceştia: că va fi o înviere atât a celor drepţi, cât şi a celor nedrepţi.
Cei nedrepți sunt cei care n-au avut cunoștință despre scopul lui Dumnezeu. vor învia și vor avea posibilitatea să aleagă în cunoștință de cauză de cine vor să asculte și vor fi judecați după alegerea făcută.
3.
Cam aiurea întrebarea.(știu că nu-i a ta ) Dacă la întrebarea cît face 2+2 5 oameni dau răspunsuri contradictorii, ar trebui crezut vreunul dintre ei?
4. +5
Pe scurt - Biblia arată că Dumnezeu poate prevedea dinainte cum se vor desfășura evenimentele dar folosește această capacitate doar în anumite cazuri. Oamenii au fost creați cu liber arbitru, Dumnezeu nu impune pe nimeni dar le dă tuturor posbilitateade a obține viață veșnică.
6.
Isus a spus că " Această veste bună+ despre regat va fi predicată pe tot pământul locuit ca mărturie pentru toate naţiunile. "(matei 24:14). Adevărații creștini fac acest lucru, predică vestea bună despre regat pe tot globul. Cît privește ceilalți -matei 7:16 După roadele lor îi veţi recunoaşte.+ Se culeg vreodată struguri din spini sau smochine din mărăcini?+ 17 Tot aşa, orice pom bun dă roade bune, dar orice pom rău dă roade rele;+ 18 pomul bun nu poate da roade rele, nici pomul rău nu poate da roade bune. 19 Orice pom care nu dă roade bune este tăiat şi aruncat în foc.+ 20 Într-adevăr, după roadele lor îi veţi recunoaşte pe oamenii aceştia.+
21 Nu oricine îmi zice: «Doamne, Doamne» va intra în regatul cerurilor, ci acela care face+ voinţa Tatălui meu care este în ceruri.+ 22 Mulţi îmi vor zice în ziua aceea: «Doamne, Doamne,+ n-am profeţit noi în numele tău, n-am scos noi demoni în numele tău şi n-am făcut noi multe lucrări de putere în numele tău?»+ 23 Şi totuşi, atunci le voi mărturisi: Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la mine, voi, lucrători ai nelegiuirii!
7.Deja am amintit. Întradevăr, de multe ori aud de la oameni - noi așa a apucat de la părinți, așa crede toată lumea la noi, așa am moștenit...
Totuși Pavel îndemna la romani 12:2 Nu vă mai conformaţi acestui sistem, ci transformaţi-vă prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi constata voi înşivă care este voinţa cea bună, plăcută şi perfectă a lui Dumnezeu.
" Ce anume face creştinismul real şi celelalte religii trecute, prezente şi viitoare nu?" - întrebarea se rezumă la este Biblia întradevăr cuvîntul lui Dumnezeu sau nu?
Eu socot că da, dar e altă discuție și una destul de amplă.
Cele bune.
SEBASTIANDER întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: