Da, ateii sunt marea problema a Romaniei, pentru ca ei sunt singurii care au o educatie, si nu putem tolera asa ceva. Cand Isus va veni a doua oara, o sa aterizeze direct pe Casa Poporului, daca tot suntem cea mai credincioasa tara.
Și mie îmi pare rău că nu ești familiarizat cu acest termen, educație.
"oameni invizibili care locuiesc in cer"
Cu siguranță nu ești familiarizat cu mare lucru, din păcate însă fii sigur că sunt mulți oameni credincioși cărora tu le stai la degetul mic ca și cunoștințe dar nici nu mai e nevoie să mai zic ca și logică(un om care cataloghează în felul ăsta oamenii cam duce lipsă și căruia îi mai scapă totuși un aspect, ia toți ateii ca fiind educați, e cel puțin penibil acest lucru și o spun cu maximum de indulgență).
Stii cu ce sunt cel mai familiarizat? Cu ignorantii ca tine care inca cred in oameni invizibili care locuiesc in cer. Locul vostru e in evul mediu. Nu-i de mirare ca tara asta o duce asa cum o duce, comparativ cu o tara in care ateii sunt majoritari, de exemplu Suedia. Ce pot sa-ti spun, continua sa crezi in spiridusi.
Tu cred că ar trebui să te întorci în acele timpuri lipsite de toleranță și toți ca tine indiferent dacă sunt fanatici religioși sau fanatici atei. Poate îți vine mintea la cap și poți accepta și alte convingeri decât pe ale tale domnule fanatic.
FANATÍSM, fanatisme, s. n. Zel excesiv pentru o religie. ♦ Atașament exagerat, pentru o convingere, o idee etc
Putem observa că deși fanatismul este asociat în mare cu religia el totuși per ansamblu este asociat cu acest tip de atitudine. Omul trebuie respectat pentru ceea ce realizează în viața asta, nu pentru ceea ce crede iar medicul la care probabil vei apela când ești bolnav va fi creștin sau cel care îți va salva viața dacă ești lovit de o mașină.
Nu stiu, dar eu ma uit la lume si vad ca tarile cu cei mai multi atei o duc in general cel mai bine si sunt cele mai civilizate, iar cele unde oamenii mai cred in zei sunt cele mai sarace si ramase in urma. Sunt o gramada de statistici care confirma asta. Dar daca tu vrei sa-mi spui in continuare ca ateii nu au o educatie mai buna decat cei religiosi, ma tem ca va trebui sa te cred pe tine. Chiar nu pot sa-ti pun judecata la indoiala.
Cat despre fanatism, eu nu vad atei fanatici omorand oameni sau torturandu-i pentru ca sunt religiosi. Vad exact fenomenul invers, adica religiosi fanatici care-i omoara pe altii pentru ca nu cred in acelasi zeu cu ei (sau nu cred in niciun zeu). Asa ca ma tem ca problema intolerantei nu e deloc una a ateilor, cel putin momentan. Recunosc ca poate deveni in viitor. Si ateii sunt oameni, si ei pot comite atrocitati la o adica.
Fanatismul la religioși să zicem că capătă nuanțe mai închise și cred și eu că poate fi mai condamnabil. Voi în general e normal să fiți mai raționali, să fiți mai critici, să puneți la îndoială anumite lucruri de care nu sunteți convinși și oamenii raționali în general o duc mai bine. Dar fiți raționali până la capăt. Să nu mai zicem de copiii ăia care sunt atei mai mult că așa e trendul sau ca să pară exact ceea ce nu sunt, raționali. Au fost atei destui intoleranți în timpurile totalitarismului. Omul indiferent de ceea ce crede este capabil de atrocități și pentru a le produce e nevoie doar de o scânteie fie că vine ea din motive religioase sau alte lucruri care pot instiga la ură. Acel tip de oameni merită tot disprețul meu dar sunt destui bolnavi cărora le plac atrocitățile, umanitatea nu e ceva atât de roz și nici nu cred că va fi vreodată.
Ai dreptate, exceptii sunt peste tot si-n orice. Nu o sa gasim niciodata o categorie de oameni perfecti, fara defecte. E usor de generalizat, mai ales cand nu prea avem chef sa stam sa gandim prea mult inainte sa spunem ceva. Ateii ar trebui si ei sa fie mai tolaranti in multe cazuri, si sa nu repete greselile "adversarului". Si bineinteles ca cel mai important lucru e sa nu se recurga la violenta. Atat timp cat doar vorbim, chiar si daca ne mai insultam la nervi, e totul bine. Opiniile trebuie discutate, criticate, dezbatute. Nu cred ca se poate numi intoleranta faptul ca nu sunt de acord cu o religie sau alta, sau ca le critic adeptii. Plus ca intoleranta vine de obicei din partea puterii, din partea celor majoritari, iar aici in Romania stim bine cine e majoritar. Cel mai "tolerant" lucru pe care multi crestini il spun despre atei e: "Ateul e liber sa creada ce vrea, ca D-zeu i-a dat liber arbitru, dar tot iadul il asteapta intr-un final."
Sfânt probabil din punctul de vedere al unor oameni, care sunt subiectivi.Ca sa fie sfântă, trebuie sa demonstreze prin fapte ca respecta principiile biblice, de exemplu cu privire la moralitate.
Tu crezi ca o masa de oameni destul de mica ar intoarce tara cu dosul in sus? Nu sunt 0, 2,, sunt mult mai multi, dar sunt nedeclarati. Conducerea e de vina pentru dezastrul din tara asta, doar atat/
Nici cel de rand nu se ridica la inalte dominatii,, dar fata de conducere sunt zei... romanul e doar cotizantul dezastrului, banii lor sunt folositi pentru 'proiecte' si cand colo te trezesti ca au astia palate si elicoptere/avioane asa peste noapte.
Nu ajunge la 1% ateismul in Romania,, dar sunt mai multi de 0, 2/
Ray, ai merge cu mine in pelerinaj in Israel? Costa 650 euro de persoana.
De ce sa mergi acolo cand deja esti in tara sfanta?
Israel e tara sfanta!
Sfanta pe naiba mereu in razboi e
Stam o saptamana. Mergem si cu camilele prin desert.
Da ce frumos ce sa spun, pacat ca iisus numai traieste mi-ar face apa din vin si am putea o afacere impreuna
La capitolul religie nu prea ne intelegem, dar tot te iau cu mine!
Pai nu ne putem intelege chiar in toate, dar tara aia e frumoasa de vizitat plus ca as trage si o fuga in egipt
Jihadistii si camilele sunt crema continentului asiatic din punct de vedere religios.
La piramide si faraoni. Daaa, nu-i rau! Acolo tu ma iei pe mine, imi platesti biletul, e randul tau!
Daca gasesc o comoara isi cumpar bilet
Ce rau esti!
Las ca poate gasesc, una tot o fi pe undeva
Nu, nu conteaza daca esti ateu sau crestin, conteaza ca toti facem rau, intr-un fel sau altul
Ray, peste 99% din persoane sunt crestine in Romania fiindca multi sunt deja botezati de mici si au certificate care atesta ca ei sunt crestini si figureaza in baza de date ca niste crestini si in functie de asta se fac acele statistici. Deci in concluzie chiar daca esti ateu poti sa figurezi in baza de date ca fiind crestin, doar prin faptul ca parintii tai au luat decizia sa te spovedeasca cand ai fost mic.
RAY Pun pariu ca esti doar un copilas care nu are habar de politica din Romania si cum politica asta romaneasca distruge tara. Mai bine, nu te mai baga in discutii de oameni mari si ramai in continuare pe minecraft, roblox si jocuri cu masini.
Ce politica ma,o tara de clovni,prosti,tampiti, idioti, hoti, pedofili, criminali, o tara care e ultima din europa din Ungaria pana in Londra toti ne numesc gipsy, cum de ai vazut intrebarea asta ma mir, sunt 2 ani, omule nu politica ma voi majoritatea asa sunteti, asa conducatori asa popor
Sau poate este din cauza religiei ortodoxe. Toate tarile ortodoxe au o populatie majoritar proasta, hoata, criminala. De ce tarile Romano-Catolica nu au atatia prosti ca majoritate, si doar ca ninoritate, iar tarile ortodoxe ai prosti ca majoritate nu ca minoritate? Ce ai descris acolo, i-ai descris exact pe ortodocsi. Biserica ortodoxa inca a ramas dupa tipul medieval, si nu a evoluat deloc impunand mentalitatea medievala.