| victor333 a întrebat:

Romanii platesc taxe catre biserica? daca da vi se pare normal nu ar trebui sa fie ceva optional?

Răspuns Câştigător
| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Da. Indirect! Romanul plateste taxa la stat, iar statul achita salariile preotilor si constribuie la construirea de noi Biserici!
Interesant este faptul ca preotii, lucrand pentru o institutie a statului, ar trebui ca si ei sa plateasca impozit. Terenul si cladirea( Biserica), iarasi, nu se impoziteaza!
Bine ar fi ca in in Germania, unde cel care se declara adeptul unei religii/cult, plateste impozit de vreo 8%. Subit Romania ar fi plina de atei si agnosticihee hee

18 răspunsuri:
| yanira4u a răspuns:

Nu ar trebui platit nimic, parerea mea. dar nu vezi ca daca nu dai cat cer preoti nici nu fac slujba de inmormantare?

| Dumitru73 a răspuns:

Taxe catre Biserica platim cu totii, atat timp cat statul subventioneaza Bisericile din banii ce ni se iau sub forma de taxe si impozite.
Iar pentru credinciosi exista o contributie ce se plateste la biserica.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

2 Corinteni 9:7 - "Fiecare să facă aşa cum a hotărât în inima lui, nu cu părere de rău, nici din constrângere, fiindcă Dumnezeu îl iubeşte pe cel ce dă cu bucurie."
Închinarea la Dumnezeu trebuie susţinută de bunăvoie nu din constrângere, aşa cum fac majoritatea religiilor.

| Mădă0611 a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

thumbs up laughing

| Mădă0611 a răspuns:

Optional, ca oricum isi ia popa banii din alte parti, doar nu face nimic gratuit, pentru ca god always needs money: http://www.youtube.com/watch?v=QZ8hefESt7c :))

| William a răspuns:

Nu ar trebui sa dam bani catre Biserica decat daca vrem.

| Dumitru73 a răspuns (pentru William):

Asta inseamna ca nici statul nu ar trebui sa le subventioneze.

| William a răspuns (pentru Dumitru73):

Statul nu ar trebui sa se implice deloc in treburile Bisericii, dar ca sa nu zica lumea ca cei de la putere sunt atei, satanisti sau mai stiu eu cum, ei dau bani (ca doar nu dau de la ei) si fac biserici iar oamenii de rand sunt tot mai saraci pe zi ce trece.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Biserica catolica are parte din salariu

NOname
| NOname a răspuns:

Ca să nu mă mai repet:
http://www.tpu.ro/......x-17-http/

| milan9 a răspuns:

Taxa aceea care se cheamă "cult" oricum este optională, cum spui tu, pentru că nu se oprește din salariu. Ea se poate achita sau nu, și oricum este o sumă mică (câteva zeci de lei) incomparabil cu ce înseamnă "zeiuiala" într-o sectă.

Eronat a scris cineva mai sus că preoții n-ar plăti impozit!

Din 40% din salariul BRUT cât primesc ei de la stat, se rețin TOATE IMPOZITELE, referitoare la pensie, asigurare de sănătate, etc...

| victor333 explică (pentru milan9):

Nu mi se pare normal ca statul sa dea terenuri de 11 hectare ca sa se faca catedrala neamului plus milioane de euro din banii nostri cand noi n avem spitale mor oamenii cu zile in ele iar biserica chiar nu plateste impozit are multe facilitati iar salariul ala de care vb e platit din taxele si din munca mea si a altora ceea ce mi se pare o aberatie un abuz o discriminare

| milan9 a răspuns (pentru victor333):

Statul poate că a dat 11 hectare, dar cât a luat în schimb în timpul lui Cuza? Câteva sute de mii de hectare secularizate, da? Erau un domeniu provenind de sute de ani din donații ale credincioșilor sau a celor retrași la mănăstiri. E o mare diferență, nu?

S-au dat milioane de euro pentru catedrală? Națiuni cu mult mai respectabile au construit domuri și catedrale de zece ori mai mari. Dacă produsul intern brut e de 120mld. euro, cât înseamnă de fapt susținerea financiară acordată catedralei? A 10000- a parte, o sumă de 10000 mai mică decât PIB, și asta dată doar într-un singur an? Este vorba totuși de baza spirituală a acestui neam, de cea care a susținut și a apărat identitatea națională totuși

Dacă oamenii mor cu zile în spitale pentru a 10.000- a parte din PIB are se "irosește", de ce nu s-a rezolvat totuși problema cu celelalte 9999 "părți" echivalente din PIB, și asta nu într-un singur an, ci în peste 20 de ani? Vezi unde e ascunsă ipocrizia?

Cei 40% impozabili primiți de Biserică sunt din banii tăi? La fel de bine poți considera că banii tăi nu merg acolo, ci către alte ong-uri care apără drepturile pederaștilor sau sau mai știu ce acțiuni imorale la modă în Europa, pentru care oricum creștinii nu ar fi de acord să cotizeze. Poate te vei simți mai bine știind că partea ta ca ne-creștin acoperă alte "sponsorizări". Nu e mai bine să gândești așa?

Salarizarea asta așa cum e ea, "sub nivelul mării", cu 40% și aceia impozabili, a făcut parte din strategia de secularizare a domeniilor manastirilor în timpul lui Cuza, așa că nu ți-ai ales bine victima…

| victor333 explică (pentru milan9):

Cate scutiri de la plata impozitelor a primit biserica de la Cuza incoace si au scos banii inzecit iar mie nu mi se pare corect ca un om care nu crede in biserica sa plateasca pentru ceva ce crede inutil adica unii din noi nu mai credem in Mos Craciun de ceva timp daca biserica are o problema cu statul in caz ca nu stii biserica este o institutie privata atunci ea biserica ar trebui sa mearga in judecata sa si castige terenurile adica sa respecte constitutia Romaniei nu sa dam noi bani unora care dupa ce ca le platesti serviciul iti mai cer si spaga la un botez sau la o inmormantare. Stii cum e imi place f mult versul asta-Desteapta te romane...

| tasmania a răspuns (pentru victor333):

Pai, adreseaza-te Statului. Ca sa vezi unde e chitibusaria. Esti liber sa intrebi, iar institutiile Statului sunt obligate sa-ti raspunda.

| victor333 explică (pentru tasmania):

Sincer intr o lume normala si intr o tara laica cum e Romania si in care religia este autonoma fata de stat nu ar trebui ca in anul 2012 sa se cheltuie 540 milioane de euro pe salariile preotilor si ridicarea de catedrale gen mantuirea neamului lool suntem niste sclavi >daca vrei sa ai unde sa te rogi biserica e o institutie privata poti face donatii si alte lucruri ca sa ai unde sa te duci in vremuri de mare cumpana.Eu unul prefer ca acei bani sa mearga la spitale scoli infrastructura cercetare etc adic la ceva concret practic si nu la prieteni imaginari. Popa umbla cu mertanu si noi nu avem bani de medicamente pentru cei bolnavi de cancer o rusine de tara!

| ADN30 a răspuns:

Categoric ca DA! Cand Isus a vorbit a vorbit apostolilor despre inestimabila valoare a adewarului pe care trebuiau sa-l raspandeasca le-a spus :,, fara plata a-ti primit fara plata sa dati".

| victor333 explică (pentru ADN30):

Ideea e ca n am primit nimic e acolo si va fi mereu numai ca difera forma in care se afla cel mai bine iti spune chestia asta teoria lui darwin.Ce se intampla acum in lume plecand de la asuprirea femeilor in islam si abuzul psihic asupra copiilor carora ca o sa ajunga in iad pe vecie daca nu stiu ce fac rau pana la implicarea religie in politica e o ofensa adusa umanitatii