In acceptiunea crestina, dragul meu, rugaciunile fata de Dumnezeu sunt toate ascultate iar atunci cand ceri ceva trebuie sa stii si cum sa ceri; de exemplu : tu-I ceri lui Dumnezeu mancare si te trezesti cu o "sapa", ceri sanatate iar El iti trimite doctori, ceri mai multa minte iar El iti da carti si nu in ultimul rand te rogi sa scapi de necazuri iar El iti trimite un popa. Sper c-ai inteles!
Evident, doar interpretari.
Ma sa nu se rupa ceva in voi, de atita inteligenta, se vede ca sunteti experti in Dumnezeiestile Scripturi, Parca pe undeva scrie Iisuse, Fiul lui David, miluieşte-mă; şi chemându-l i-ai deschis ochii lui.Pai vou trebuie sa va deschida cineva mintea dar nu exista lacat
Rugaciunea e modul perfect de a nu face nimic si totusi crezi ca ajuti.
Rugaciuna este comunicarea cu Creatorul. Oricui ii place sa comunice, la fel e si cu Dumnezeu.Cat despre rugaciuni invatate pe de rost,Dumnezeu le uraste, pentru ca aceea nu e o comunicare sincera din inima, ci o poezie rostita pur si simplu. Dumnezeu se bucura cand vede ca ne facem timp pentru a vorbi cu El si sa-i si multumim, nu numai sa,, cersim''. Matei6:5-8
Cersesti In orice religie.
Se pare ca asta e planul divin: cersirea si milogirea.
Importantă este relația personală care se stabilește.
Esențială nu este atât împlinirea rugăciunilor și punctualitatea intervenției divine, ci, garanția că sufletul respectiv rămâne în "sfera" de siguranță a providenței divine, care rânduiește diferite modalități de formare spirituală a persoanei umane - adevăratul scop al existenței umane!
Foarte bine adusa in discutie aceasta chestiune intortocheata.
Pe langa punctul tocmai expus de tine mai ramane si acel plan al lui Dumnezeu, care la faurit iar prin rugaciune ar insemna sa-l fortam pe Dumnezeu sa schimbe acel plan doar pentru ca ne rugam (G.Carlin). Dupa cum vezi lucrurile sunt foarte confuze.
Te face sa te gandesti daca asta vrei cu adevarat.Tu te gandesti la multe lucruri ce le vrei(mama, ce m-as duce pe la fata aia acasa), insa trebuie sa te gandesti care sunt prioritatile.
P.S.:sunt ateu daca te intrebi cumva
Nu inteleg, prin rugaciune tu intelegi doar "Doamne, da-mi"? rugaciunea e de 3 feluri de cerere, de MULTUMIRE si de SLAVA.
Este eronat sa zici " adora sa-l implori si sa cersesti? " si se scrie "sa-L"... chiar daca nu ceri probabil tot iti va da...
Si da, este atotputernic dar totusi noua oamenilor ne-a dat ratiune si libertate, noi decidem ce ne dorim sau nu... nu
el.
Inca ceva probabil ai facut cel putin 8 clase si nu uita ce ai invatat acolo...~.~
Eu vorbesc despre avioate iar tu imi explici de ce are broasca raie. Credinciosule, nu te prea ajuta ratiunea.
Dumnezeu iti ofera ceea ce ai neaparata nevoie fara sa-i ceri. De exemplu nu-i "cersesti"Domnului mancare si apa pentru urmatoarea zi, sau nu te "milogesti" de el sa-ti de viata in urmatoarea zi, sau ceva de genu... da cu toate astea trebuie sa ii ceri ceea ce vrei, cu toate ca El stie ce vrei. Copilul, cand vrea ceva, cere de la parinti, chiar daca parintii stiu ce vor copii lor. Nu cer apa si pat unde sa doarma, dar daca vor anumite lucruri le cer. Tot asa noi trebuie sa ii cerem Tatalu nostru Ceresc lucrurile de care avem nevoie
Nu Dumnezeu nu așteaptă să cerșim! Însă poți lua un exemplu... Așa cum părinții așteaptă ca al lor copil să ceară acel ceva (deși părinții știu ce-și doresc copiii lor). Iar Dumnezeu ne răspunde dacă e bine ca acel ceva să îl primim, așa cum se întâmplă între copil și părinte!
Sa inteleg ca pentru tine e normal sa mananci doar daca iti rogi parintii?
Nu! Am primit de mancare fara sa cer si am primit pentru ca m-au iubit si m-au vrut!
Si ce sa inteleg ca tu prin rugaciune intelegi ca cersesti? asta inseamna pentru tine?
eu asa vad rugaciune- "Ne rugăm pentru că Domnul ne-a dat aşa de mult. Când cineva îţi dăruieşte ceva, îi mulţumeşti. La fel trebuie să-I mulţumin şi lui Dumnezeu. Îi mulţumin că ne-a dat tot ce avem nevoie. Ne ajută în fiecare zi. Este bine să-I mulţumim.
Ne rugăm pentru iertare că suntem păcătoşi. Ne cerem iertare şi încercăm să nu mai repetăm greşelile. Când spun,, Îmi pare rău, Te rog iartă-mă", nu înseamnă că nu mai greşesc, ci o să mă străduiesc data viitoare să-mi amintesc ce spune Cuvântul şi să ascult de Domnul.
Ne rugăm pentru că avem tot felul de probleme. Dumnezeu ştie că noi avem nevoie de ajutor şi vrea să cerem ajutorul Lui."
Motive avem... insa fiecare alegem daca vrem sau nu sa ne rugam! Dumnezeu nu iti cere asta! Iti lasa la alegere!
Oamenii au fost pedepsiti de Dumnezeu (stii povestea cu Adam si Eva care nu l-au ascultat pe Dumnezeu).