| DomineRex a întrebat:

Rugaciunea reprezinta actul de a nu face nimic, dar de a crede ca ai facut ceva util?

15 răspunsuri:
| doctorul5 a răspuns:

Nu înțeleg ei credincioșii tainele rugăciunii, darămite un prăpădit de ateu.rolling on the floor rolling on the floor

| carpediem a răspuns:

Reprezinta actiunea de a reseta creierul pentru o anumita directie. Bineinteles daca individul nu stie cum, se ajunge la rezultatul pe care-l spui. Util e sa ajungi unde vrei fara a deranja pe nimeni. Cam greu, nu?

| DomineRex explică (pentru carpediem):

Cred ca te inseli, tin minte cand a fost tsunamiul din 2004 in Thailanda, ateii donau bani, iar crestinii spuneau ca o sa se roage pentru ei, dar fara sa dea vreun ajutor real.

| RummyOficial a răspuns (pentru DomineRex):

Asa e, unii,, crestini" doar par a fi.Corect ar fi sa si donezi, dar si sa te rogi.Tu pari a fi omul care e bun la suflet, dar e prea bazat pe stiinta pentru a,, vorbi" cu Cel care L-a creeat.Domnul fie cu tine!

| carpediem a răspuns (pentru DomineRex):

Da,iti dai seama ca sunt de ambele parti uscaturi. Nu trebuie generalizat. Depinde din ce punct de vedere privesti. Personal nu am nimic cu nimeni sau as putea zice ca au fost cazuri cand m-au deranjat si unii si altii, dar nu. Stii, am problemele mele pe cap si nu le rezolv pe ale mele darminte ale altora. Asadar am vazut oameni facand rau sau bine din toate teismele sau ateismele. Ii respect si pe unii si pe altii, in fond ce semeni, aia culegi. Si nu am vazut de nici o parte cu argumente pe masa sa inteleaga si sa zica da dom,'le devin ateu sau crestin. Nu poti convinge pe nimeni de ceva, e alegerea fiecaruia.

Christopher Hitchens si Richard Dawkins in diferite dezbateri cu crestini aduc argumente destul de bune pro ateism si ridiculizeaza ideea unui Dumnezeu teist care se implica in viata fiecarui om, au umor mai ales Hitchens.

Fantastic, intelege ca vor fi si unii si altii si nu vei putea demonstra care cale e mai buna. Si toti au gresit si vor gresi, de dinainte de inchizitie si dupa noi.

E adevarat ca singurul lucru care este sigur este ca nimic nu este sigur, dar mie persoanl imi este greu sa cred ca Dumnezeul biblic, Dumnezeul crestinilor, evreilor, este Dumnezeul adevarat, adica iti pot arata vesreste care demonstreaza ca el a fost creat de un trib nomad cum erau si evreii in acea perioada cand si-au creat Dumnezeul Yahweh.

Tot ce vreau sa-ti zic din proprie experienta ca nu poti convinge pe nimeni sa treaca dintr-o parte in alta si daca iei in calcul cat timp aloci, vei vedea ca esti pe o cale infundata, ce te-a abatut de la destinul tau Ateii vor spune ca ai pierdut timpul, iar crestinii ca si-a bagat cineva coada. Si tu cu ce te-ai ales? De unde si vorba aia cu facerea de bine.

Ei bine eu am fost convis cu argumente ca Dumnezeu nu exista, deci ceea ce spui tu nu e adevatat.Si au fost si cazuri cand atei, chair faimosi ca C. S. Lewis care de la ateism au inceput sa creada intr-un Dumnezeu.
Eu nu sunt impotriva crestinilor si doar impotriva crestinatatii, pentru ca indoctrineaza copiii de mici, iar apoi sunt controlati prin frica toata viata, acest proces trebui oprit odata pentru totdeauna.

Ai dreptate, toti gresim. Sincer nu imi place sa vorbesc despre religii sau ateism. Am depasit stagiul asta si ti-am zis, te va obosii. Bafta!

| Alexandra9595 a răspuns:

Rugaciunea este un mod prin care omul ii cere ceva lui Dumnezeu sau pur si simplu se roaga sa il pazeasca pe om de boli sau sa ii multumeasca de ceva.Omul se roaga lui Dumnezeu dimineata si seara pentru ziua care a inceput sau s-a terminat.

| DomineRex explică (pentru Alexandra9595):

Hmm eu cand eram crestin credeam ca rugaciunea este modul prin care tu te conectezi cu divinitatea, nu neaparat sa fii un milog care multumeste.Si cei cu prostia asta, crezi ca Dumnezeu iti indeplineste dorintele egoiste? cand eram prin liceu crestinii de acolo credeau ca daca se roaga la Dumnezeu sa le de o masina scumpa, dorinta le va fi indeplinita deoarece Dumnezeu este bun si ii iubeste, practic prostia lor nu avea limite.Nu stiu daca ai citit biblia dar banuiesc ca nu ai citit-o, Dumnezeu este rau, asta este concluzia mea personala, iar el este rau deoarece a fost creat de oameni rai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Habar n-am. Eu, atunci cand am nevoie de raspunsuri, pur si simplu meditez, in felul meu. In nici un caz nu ma rog, ar fi un act de recunoastere a propriei slabiciuni "creieristice".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cei mai buni oamenii la suflet sunt atei, crestini mereu promit si uita sau te ajuta de craciun si paste de parca dumnezeul lor se uita cu binoclu la ei in restul anului sunt niste vipere sau viepsi, acum cateva m-am uitat la un documentar atei isi aduc copii la biserica nu se baga in viata lor nu le ordona sa creada in ceva, crestini ar putea face asa ceva? nu cred si parca sunt iubitori, din contra siar da in cap daca le spui ca esti ateu, ateismul este singura cale a omeniri de a evolua restul sunt desertice si sf
ps nu cred ca avem suflet nu aveam alcumva cum sa ma exprim

Întrebări similare