| Sean a întrebat:

S-a schimbat biblia de alungul timpului cu descoperirile stiintifice, pentru asi mentine adeptii? Devine biblia tot mai presata de descoperirile stiintei?

Ca un exxemplu, ar fi declaratie papei ca viata extraterestra exista, ceea ce ii oarecum contrar bibliei.

22 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Cum Biblia a ramas neschimbata, este evident faptul ca cei ce cred in infailibilitatea acesteia pastreaza o mentalitate veche de mii de ani.
Inteligenta acestora este un fel de fosila arhaica, o ramasita de le stramosi cu o valoare istorica incomensurabila.

| danay72 a răspuns:

Scrierea Bibliei s-a incheiat in 98 e.n, ea nu s-a schimbat.Iar papa nu prea are legatura cu Biblia, ci cu traditile si obiceiurile.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Nu, Biblia nu s-a schimbat. Este exacta si in punctul de vedere stiintific, in argumente si realitati pe care inca stiinta nu le-a descoperit. De ex : Biblia vorbeste despre pamant ca este rotund inca prin anul`700 i, e, n.Noi stim dupa stiinta abia prin 1570, de la Magellan, Collomb, Galilleo G. Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, nu se schimba este adevarat. Omul nu poate avea influienta asupra lucrarii lui Dumnezeu. Gandeste-te la apa pe care o pui intr-o sticla, ia apa proprietatile si forma sticlei? Cand o torni, nu curge sticla e tot apa. Nu?

| Dandanache a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

De fapt, ca Pamantul era sferic, nu rotund (cum spune Biblia, lăsând loc interpretărilor), stia si Pitagora si alde isteti din vremea lui. Martorii lui Iehova, când sustin ca doar de la Columb s-a vorbit de Pământul rotund, mint intenționat sau doar manifesta incultura? Am putea spune despre o organizație religioasa care manipulează oamenii prin minciuna ca este un instrument al Diavolului?

| danut a răspuns (pentru Dandanache):

Daca esti convins ca Biblia nu a respectat cum trebuie notiune de sfera inlocuind-o cu rotund atunci te rog sa ne spui si noua cuvantul care trebuia folosit normal pentru forma pamantului. Te rog sa cauti cuvantul sfera in vocabularul aramaic de acum 3500 de ani in care apare scrisa pentru prima oara forma terrei. Daca tu crezi ca oamenii aveau un cuvant special la acea vreme pentru sfera SCRIE-L (in aramaica de acu 3500 de ani) te rog.

| Dandanache a răspuns (pentru danut):

Ha? Mai Danut, ce e gresit in afirmatia mea, ca Biblia scrie de rotundul Pamantului, si asta permite echivocuri - ba e sfera, ba e cerc? Nu am spus ca "Biblia nu a respectat cum trebuie notiune de sfera", ci ca pur si simplu cuvantul folosit permite interpretari, prin faptul ca poate fi si sfera si cerc. Am gresit? E absolut evident si incontestabila semantica cuvantului rotund, incat sa nu ne gandim la nimic altceva decat la sfera? Lamureste-ma.

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru Dandanache):

Daca ai citit Isaia 40:20 si Isaia 40:25, 26, daca biblia interpreteaza gresit cuvantul, pe intelesul tuturor, poate ca tu ai mai buna explicatie pentru sfera. Si cand acuzi pe cineva, fa-l mai placut cuvantul, si citeste mai atent si apoi da cu piatra.

Imi cer scuze. V-am jignit scriind MINCIUNA si INCULTURA in aceeasi propozitie? Incerc sa reformulez. Voua, Martorilor, va place sa ascundeti adevarul sau va lipsesc cunostintele elementare, si prin urmare spuneti prostii? Sper ca e mai bine.

"daca biblia interpreteaza gresit cuvantul"
Eu nu am spus asta. Citeste mai atent si apoi da cu piatra.

Ei bine Dandanache, tu spui ce crezi, dar trebuie sa-ti fie de marturie adevarul pe care-l sustin Martorii se gaseste scris si de nesters in paginile Bibliei si-n inimile celor care doresc sa faca vointa lui Dumnezeu, marturisind acest adevar oricarui om. Daca tie nu-ti suna bine, e o problema cu inima. Stii cum se zice :,, roata se invarte, cu sau fara mine "

Imi cer scuze din nou. Eu am in clipa asta marturie, chiar in fata ochilor, minciuna lasata de un Martor pe site: "Biblia vorbeste despre pamant ca este rotund inca prin anul`700 i, e, n.Noi stim dupa stiinta abia prin 1570, de la Magellan, Collomb, Galilleo G". Adevarul vine din Biblie, dar minciunile vin de la Martori. Si vin cu duiumul.

Noa ca rau gantesti tu fatu-meu. Razboinic esti. Se vede ca esti crestin exprimi bunatate. Dapoi Dumnezeu sa te ierte ca eu te iert.

Iarta-ma, ca si eu iert. Si Dumnezeu sa ne ajute sa mintim mai putin cu totii, macar atunci cand am aflat adevarul. Data viitoare stiu ca nu vei mai vorbi de Columb si Magellan. Multa sanatate.

| danut a răspuns (pentru Dandanache):

Nu prea ma pricep eu la geometrie dar elementele geometrice parca au fost definite cu mult mai tarziu in istorie deci rotundul pamantului se incadreaza (dupa mine) in forma sferica (nici sferica nu e) a pamantului. Nu cred ca exista acum cca 3500 de ani de cand se banuieste ca ar fi fost scrisa cartea lui Iov unde apare aceast atribut dat pamantului notiunea de sfera sau daca chiar era nu cred ca IOV (sau naratorul evenimentelor respective) ar fi facut deosebirea dintre cele doua forme geometrice.

| Dandanache a răspuns (pentru danut):

Ma bucur ca esti cinstit si recunosti ca, DUPA TINE, rotundul pamantului se incadreaza in forma sferica. Pentru ca, pentru un analist obiectiv, el ar fi echivoc, neputandu-se preciza daca e sfera sau cerc. Deoarece, logic vorbind, faptul ca nu exista un cuvant specific pentru sfera, asta nu determina obligatoriu ca cuvantul rotund sa faca triimitere strict la sfera. Cu atat mai mult cu cat alte civilizatii contemporane evreilor isi imaginasera forma Pamantului ca fiind un cerc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Domnule? acum vreo 20 de ani, se discuta stiintific despre crearea unui sistem de oglinzi mari in jurul lunii multicolore care sa acopere mare parte din suprafata terei cu luminile lor.deja lucrarile trebuiau incepute de mult si trebuiau acum sa fie spre finalizare.Deasemeni mai era un proiect care concura cu aceste, si anume constructia unui ascensor de mare viteza de la pamant la luna cu care am fi avut posibilitatea iesirii in inaltele sfere ale stiintei cunostintelor si spatiului. deci stiintific vorbind orice e posibil imaginatia oamenilor neavand limite, asa cum scris este in biblie si anume; Dumnezeu a pus in inima omului chiar si gandul vesniciei, chit ca omul nu poate cuprinde cu mintea intreg planul Domnului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"La inceput a fost cuvantul"(vibratia primordiala).
Stiinta a asteptat 6000 de ani ca sa descopere sensul acestui verset, ca totul este vibratie.
Probabil mai avem de asteptat inca 6000 pentru a intelege stiintific alte versete.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu Biblia s-a schimbat, ci interpretarea ei.Interpretarea,fuctie de nivelul general al societatii, cat si de evolutia omului, se schimba permanent (lucru valabil si in stiinta, nu numai in credinta).Tot viul static, este sortit mortii! Nu crezi ca judec corect?

| Buresbista123 a răspuns:

Nu e cu nimic contrar bibliei, in biblie nu se pomeneste nimic despre asta, deci papa a zis -o pentru ca nu are ce pierde, din contra e si el trendy, la moda.Religia a cedat si va ceda atat de mult pentru ca nu are incotro, oamenii au acces la mult mai multe surse de informare in mileniul 3, mult mai multi sunt educati, tehnologia avenseaza, sa speram ca religiile vor avea o influenta din ce in ce mai mica pe viitor

| Sean explică (pentru Buresbista123):

Pai aia ii chestia lipsa totala a acestui lucru, in geneza se zice de un singur pamant din cate inteleg(aacum o sa vina lumea cu 104352658 interpretari), in opinia mea acest lucru arata cel mai clar cat de falsa este biblia, doar imaginandu-ti o forma de viata inteligenta pe alta planeta(ii destul de probabil sa existe), trecand peste acest lucru ca era era mai mult ca un exemplu, nu pot fii decat de acord cu tine si sa speram ca religile vor avea o influenta cat mai mica, mai mult de moral(multa lume are nevoie de o carte ca sa fie o fiinta rationala).

| danut a răspuns (pentru Sean):

Intelegerea ta este enorm de limitata in intelegerea Bibliei. Nu scrie nicaieri de un singur pamant DAR spune ca in univers sunt multe lumi pe langa pamant. Imagineazati ca Biblia cosemneaza existenta extraterestrilor dar daca vorbiti inainte sa invatati sa cititi este evident ca spuneti aiureli.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns (pentru danut):

"Intelegerea ta este enorm de limitata in intelegerea Bibliei." intelegerea intelegerii. care este!

| Lucică1998 a răspuns:

Ținând cont ca nu am văzut nici un înger sa locuiască pe pământ as zice ca ei sunt cel mai bun exemplu de extratereștri, ținând cont ca acest cuvânt nu înseamnă mâncători de creiere mici si verzi sau ceva asemanator. Iar Biblia nu s-a schimbat cu nimic, doar ca o interpretare a Bibliei din perioada in care un telefon fără fir era ceva sf nu mai e valabilă acum, deci s-a schimbat doar interpretarea acesteia.