| JulyDreams a întrebat:

S-au inchis bisericile (?)
In urma cu vreo saptamana la TV apareau imagini din biserici, cu preoti spunand ca este bine ca lumea sa vina in continuare la biserica, acolo nu te poti imbolnavi, ca nu e o problema folosirea aceleiasi lingurite si pupatul icoanelor, etc. Daca ne uitam la Iran, in urma cu cateva saptamani inca se pupau zidurile moscheelor si se adunau la slujba, in plina epidemie.
Iar acum se inchid bisericile?
Sunt curios cei religiosi, ce credeti despre asta? In biserica esti mai ferit? Apa sfintita, anafura pot avea proprietati anti-virale? Rugaciunile din biserica pot intari sistemul imunitar? Unde veti mai merge pentru protectie si vindecare daca se inchid?
Este o intrebare serioasa. Doresc sa aflu opiniile voastre. Multumesc.

17 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Trebuie sa fim oleaca rationali. Ca si Dumnezeu a dat lege pentru cei cu boli incurabile sa stea izolati de ceilalti. Deci este si datoria celor sanatosi sa se protejeze.
Trebuie sa retinem un lucru: Dumnezeu nu face niciodata nimic din ceea ce ar putea face omul. Neglijenta si nepasarea sunt pacate.

Eu vad lucrurile altfel: ca Dumnezeu este nevoit sa ingaduie o astfel de pandemie ca unii oameni sa invete sa se spele pe maini.
In nicio alta educatie -nici chiar daca se dadeau gratis- nu ar fi disparut asa de mult sapunurile si alte produse de igiena de pe rafturile magazinelor.

| JulyDreams explică (pentru anonimg):

Omul invata cel mai bine de frica, atunci cand ii e amenintata sanatatea sau viata laughing Asa invata si sa aiba mainile curate. Poate si sufletul mai curat happy

| anonimg a răspuns:

Bisericile adventiste de ziua a șaptea sunt închise. Poate doar cele de la țară să mai fie deschise unde se găsesc 10-20 persoane. Dar acolo nu se găsesc icoane sau ziduri de sărutat; iar la împărtășire fiecare primește un pahar unic. Dacă sunt 300 de membri, atunci există și 300 de pahare. Și toți vor bea mustul din pahar în același timp: niciunul mai înainte, și niciunul după.

| JulyDreams explică (pentru anonimg):

Asa da capacitate de adaptare.

| Celcestietot a răspuns:

La mine în casă am biserica, Dumnezeu nu locuiește într-o construcție făcută de mâinile omului.

| milan9 a răspuns:

Lumea nu s-a mai confruntat pana acum cu o astfel de provocare. Nici crestinismul in cei 2000 de ani de existenta. Este de inteles sa existe retineri de la o eventuala astfel de restrictionare. Oricum, putem fi siguri ca atunci cand se vor inchide toate magazinele, farmaciile, institutiile publice, se va restrictiona si accesul in biserici. Pana atunci insa...

| JulyDreams explică (pentru milan9):

Aveam impresia ca s-a restrictionat deja accesul. Ziceau ca se interzic adunarile a mai mult de 100 persoane.

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

"Lumea nu s-a mai confruntat pana acum cu o astfel de provocare. Nici crestinismul in cei 2000 de ani de existenta."

Esti cu capul?! Numai Marea Ciuma a ucis jumatate din populatia Europei ultracrestine de la vremea respectiva. Covid 19 e pistol cu apa fata de diversele epidemii din Evul Mediu.

"Pana atunci insa..."

Pana atunci insa, fraierii sa mearga sa cotizeze in continuare, nu?laughing

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Trupul omului este templul Duhului Sfânt. Daca Duhul Sfânt nu locuiește intr-o persoana, nu il găsește nici la biserica. Duhul Sfânt este o călăuză zilnic a fiecarui credincios pana la moarte, fie ca frecventează adunările religioase, fie ca nu le frecventează.
Daca creștinii toți ar fi protejați de Dumnezeu atunci nu ar mai fi fost martiri de-a lungul istoriei. Din 12 apostoli 11 au murit ca martiri si doar Ioan, cel care a scris Evanghelia si Apocalipsa a murit de bătrânețe. Dar nu contează felul in care moare omul, ci daca este mântuit sau nu.

| JulyDreams explică (pentru TamplaruAnisoara):

Asa zic si eu, ca nu e necesara prezenta in biserica. Poti fi credincios si fara sa mergi... mai ales ca acum ai motive bune sa nu mergi.

| Digikey a răspuns:

Asa fac rost de mai multe inmormantari.

| JulyDreams explică (pentru Digikey):

Acum incepe sa capete sens laughing

| Algo098 a răspuns:

Religia si credinta sunt fantezii, asa ca in situatii reale, credinciosii trebuie sa revina cu picioarele pe pamant si sa tina cont de realitate si de stiinta, altfel isi vor face viata mai grea si e vorba de unica viata pe care o au, nu de fantezia vietii de dupa moarte care evident nu exista. Daca biserica accepta masurile de prevenire a epidemiei de coronavirus, face un lucru bun. Se dovedeste inca o data daca mai era nevoie ca realitatea e mai puternica decat fantezia.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Eu sunt de părere că dacă cineva se teme, să stea acasă. Din câte am învățat la biologie, tămâia are proprietăți antibacteriene și riscul de a ne infecta în biserică e foarte mic. Rugăciunea ajută să ne calmăm, dar nu-i corect să-l ispitim pe Dumnezeu zicând că doar rugăciunea ne va salva de virus.
Mie nu îmi este frică să merg la biserică, la fel cum nu îmi este frică să merg la magazin, la școală, la stadion, etc.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Lumea antihristă are o problemă cu ortodocșii, că de ce se duc la Biserică, dar nu are o problemă cu reprezentanții sectelor conlocuitoare, care se duc la adunările lor sectante in fiecare săptămână. Acestea nu sunt o problemă pentru duhurile răutății, care sunt în văzduh și care îi înrâuresc pe acești antihriști să atace numai Biserica Dumnezeului Celui viu, Biserica dreptei credințe, "stâlpul și temelia adevărului". - 1 Timotei 3, 15
Mergem la Biserică, pentru că trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni, în chestiunea credinței, și pentru ca să fim sfințiți, iar izvorul sfințeniei în Biserică este Dumnezeul prezent euharistic și în icoane. Domnul Iisus Hristos, Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu, S-a întrupat și-a luat chip văzut și S-a sălășluit între oameni și ei au văzut slava Sa, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr. - Ioan 1, 14.
De aceea, Dumnezeu poate fi reprezentat în icoane, fiindcă S-a întrupat și are chip: Iisus Hristos, izvorul sfințeniei.
Mergem la Biserică, pentru că rugăciunea de obște este mai puternică decât cea particulara, și pentru a fi împreună cu sfinții și cu îngerii, care sunt vii, dintre care Maica Domnului este mai cinstită decât heruvimii și mai slăvită fără de asemănare decât serafimii.
Creștinismul este religia iubirii, iar iubirea înfrânge frica, iar aceasta dragoste, care nu cade niciodată (1 Corinteni 13, 8), se manifestă și prin gestul de a săruta icoanele, fiindcă ne îmbrățișăm și sărutăm cu sărutare sfântă, la îndemnul Apostolului, și cu sfinții, care sunt vii intru Hristos.
Dacă vor fi închise Bisericile de la suprafață, se vor deschide din nou cele din catacombe, dar Biserica lui Hristos Dumnezeu nu va fi biruită "nici de porțile iadului" (Matei 16, 18). Este cuvântul lui Hristos, împotriva Căruia nimeni nu poate lupta fără să se rănească!

| BlackOldSun a răspuns:

Vina o poarta poporul. Daca s-ar trezi din prostie, ar vedea și minciuna existentială din Biserica.Sa vedem acum, face diferenta virusul intre credinciosi si necredinciosi.Trezirea la realitate ar fi o eliberare.Biserica fara credincioși s-ar anula singura.Dar nu am speranta la cat de inapoiati si indobitociti de milenii suntem!
Si cei indoctrinati care apara cu indarjire cu o astfel de gandire sa faca contact cu unul virusat sa vad eu atunci daca te ajuta apa chioara si behaielile la pereti citite din carti de basme in cladiri ridicole care mananca o gramada de bani inutil (biserici), sa vad eu unde e zeul ala al tau care te apara si pazeste.
Asta e forma mea preferara de selectie naturala!
Asa sa va ajute... Cthulhu!