Depinde în ce sens te temi de moarte.
Ți-e frica in sine de clipa morții? E normal, toți se tem fiindcă e necunoscut și nu știi la ce să te aștepți.
Ți-e frica de destinația de după moarte fiindcă nu știi sigur unde ajungi? E important sa înțelegi cine ești tu și cine e Dumnezeu. Când înțelegi asta, îți vei dori să ai o relație bună cu El. Nu vorbesc de relație stapan-rob, ci de Tata-fiu.
Decizia de a fi fiu al Său, depinde de tine, nu de El. Faptul că te-a creat, te face creația Sa, nu fiul Său. Tu decizi cui vrei să aparti.
Iar daca decizi să aparti Lui, atunci vei înțelege și ce e moartea și ce e după ea, dar mai mult, vei știi unde vei ajunge, fiindcă tu îți vei cunoaște cel mai bine relația cu El.
Daca mai vrei sa vorbim, îmi poți scrie
Trebuie să-ți fie frica de viata și de modul în care vei muri, ca dupa ce ai murit e totul OK. Nu mai exiști și nu mai ai probleme
De moarte nu scapă nimeni, iar dorința de viata e irațională și se datorează selecției naturale. Dorința de viata e înscrisă în codul genetic, iar ființele vii nu sunt altceva decât niște robotei creați de natura prin selecție naturala și care executa un program simplu generat de aceeași selecție naturala.
Pai nu e ca si cum ai putea evita moartea. Eu pregatesc Testamentul si dorinta de a fi incinerat. Eu astept Moartea cu bucurie in inima. De ce? Ca sa nu mai platesc taxe si impozite la stat.
Isus a biruit moartea, oricine e prieten cu El nu se teme de moarte pentru ca stie ca aceasta nu l poate desparti de El. Oricine iubeste, pune pe altii mai presus de el, astfel, persoanele iubite sunt mai importante pentru el decat propria viata iar acest om e pregatit sa moara pentru ele. In plus, cine moare in Hristos are speranta Vietii Vesnice.