Mos Craciun este o creatie destul de recenta(200 de ani}, a aparut mai intai in tarile nordice, s-a raspandit in Europa si cam de un secol s-a incetatenit si la noi.la inceput la oras, apoi si la sat.
La Dumnezeu este cam aceași poveste, dar de ce nu conștientizăm toți inexistența lui?
simplu pentru ca prin experientele traite ne dam seama ca cei din jurul nostru cred si cum noi imitam si noi credem asta in plus dumnezeu e o speranta a omului necajit cum Romania e o tara saraca religia e un fel sprijin emotional, indiferent de religie, crestini,mulsulmani, iudei, hindusi etc toti cred datorita mediului in care traiesc si pentru ca ofera o speranta omului necajit, sarac, nu vezi ca cum o duci bine uiti de dumnezeu, credinta
Adica ce vrei tu sa zici:
"Dumnezeu nu exista si aia care crede in el e prosti si irationali!" Pentru ca nimic din ce ai scris nu are nici un sens.
De exemplu: "Credem în el dar nu suntem siguri de existența lui". Really? Tu nu ai vazut nici un Mos Craciun?
"Nu avem dovezi ale existenței lui"
Same.
"Este învinuit de faptele făcute de alți oameni"
WTF. Da-mi un exemplu.
"O ființă divină care a trăit dintodeauna"
O rlly? De unde ai scos chestia asta? A exista inainte de Big Bang? Inainte de a exista sistemul solar? Inainte de... CRACIUN?
In primul rand Mos Craciun a aparut pe baza unei fapte bune pe care a facut-o un sfant
Iar Dumnezeu ii datoram existenta
Doar pentru că în +, el reprezintă esența vieții (pentru creștini)? E valabila pentru toate cultele, budist, musulman.......pentru toti exista un Dumnezeu dar cu alt nume.
RAY întreabă: