| Hombre a întrebat:

"Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte "
"A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei şi luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopţii, şi stelele."
In concluzie Dumnezeu a facut universul cu toate componentele lui, zeci de mii de galaxii si trilioane de sori. Numai galaxia noastra Calea Lactee are aprox. 250 000 de sori iar cea mai mare galaxie cunoscuta IC 1 101 aprox. 100 trilioane de stele.
Pamantul(diametru 12 700 km) nostru e destul de mic in comparatie cu alte planete, Neptun- 49 000 km, Saturn 120 000km, Soarele la fel, 1 400 000 km, Sirius S 2 500 000 km, Regulus 5 800 000 km.
Planul lui Dumnezeu e corect avand in vedere ca ne-a pus la dispozitie o planeta asa mica iar noi ne-am si ne inmultim asa de mult incat sursele de energie si de hrana nu o sa ne mai ajunga in viitor?
Asa cum reiese din biblie scopul si planul lui Dumnezeu a fost sa-l creeze pe om.
Planul lui Dumnezeu atotstiitorul are rationalmet si logica atunci cand a creat imensitatea de corpuri ceresti inutile pentru om, necesar fiind doar Soarele, Pamantul si Luna?

11 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Planul Lui Dumnezeu este cam ineficien si lipsit de logica.
Am sa iau in calcul urmatoarele:
Crestinismul afirma ca Luna, Soarele si stelele sunt pe post de "luminatori" cu scopul de a lumina Terra.
Ori in cazul Soarelui, afirmatia este corecta, chiar si in al Lunii.
Insa nu stiu ce sa spun de stele. Exista miliarde de stele cu care planeta noastra nu va interactiona si nici cu lumina acestora. (Universul "pe alocuri"se extinde cu o viteza mai mare decat viteza luminii). E ca si cand montezi un bec in spatele dulapului pentru a-ti lumina camera.
Neptun si Saturn nu sunt planete telurice, asa ca nu prea ai pe ce sa stai acolo. Cel mai probabil te-ai scufunda in gaz pana intr-un punct in care ai fi zdrobit de forta gravitationala.
Dumnezeu e actor de comedie, nu arhitect.

| Hombre explică (pentru Inferno):

'Neptun si Saturn nu sunt planete telurice, asa ca nu prea ai pe ce sa stai acolo.'
Sigur ca sunt din gaze ca si Jupiter insa le-am plasat in context ca reper si termen de comparatie al marimi.

Răspuns utilizator avertizat
| Maxim96 a răspuns:

Dumnezeu a creat ceva frumos! Toate le-a creat intru nemarginita Sa intelepciune.

| Hombre explică (pentru Maxim96):

Ceva din increngatura ta neuronala nu poti?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O sa mori de foame.dar daca esti crestin va avea Dumnezeu grija cum a avut de evrei in pustiu.si apoi este scris; omul nu va trai numai cu pane si apa ci cu; continua tu.

| MistyqueManson a răspuns:

Wow, dai copy-paste la porcarii de pe google, felicitari... Cui crezi ca ii pasa? straight face

| Hombre explică (pentru MistyqueManson):

"Cui crezii ca ii pasa"?
Poate mamei tale, fiind ingrijorata ce odrasla ignoranta are.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hombre):

Pot nici ei daca e asa fanatica ca ellaughing

| MistyqueManson a răspuns (pentru Hombre):

Crezi*