| GrigorePurta a întrebat:

Sa ma ajute cei care au experienta in religie!
Vreau sa stiu ce am voie sa fac in postul pastelui si ce nu am voie, adica ma refer la faptul daca am voie sa ascult muzica sau sa ma joc jocuri de noroc. Am vazut pe net ca nu ai voie sa mergi la petrecere sau sa joci jocuri de noroc in postul pastelui. Ce nu mai am voie sa fac? Sa fac trucuri magice cu carti am voie?
Sa imi puneti o lista cu ce am voie sa fac si ce nu am voie sa fac in postul pastelui si cat de pacat este acel lucru.
Va multumesc!
Funda!

Răspuns Câştigător
| AliGab a răspuns:

Dragul meu, jocurile de noroc nu sunt de nefacut numai in postul Pastelui, ci si in viata ta de zi cu zi. nu sunt bune, iti aduc dependenta si pierderi, sufletesti (prin dependenta de a dori sa joci din ce in ce mai mult si mai des) cat si banesti (vei ajunge la un moment dat in care sa vrei sa joci pe bani). Tu faci cum doresti, dar eu te sfatuiesc din experienta cu tatal meu (erau momente cand noi nu aveam ce sa mancam si el juca la jocuri de noroc in loc sa aduca bani in casa), sa te lasi de jocurile de noroc si cele de carti si sa te gandesti ce vrei sa faci pe viitor.
Revenind la intrebarea ta cu intocmirea listei: Este bine sa te abtii de la tot ce creaza placere (dansul, muzica zvapaiata etc.), sa nu fumezi, sa te abtii de la mancat carne, lactate si oua, sa reflectezi mai bine la faptele si vorbele tale, sa incerci sa nu ii superi pe cei din jururl tau, sa faci cat mai multe fapte bune, sa te rogi mai mult daca poti si cam tot ce tine de suflet si este bun si ofera bucuria cea adevarata. Nu este usor, lupta este mare, dar daca esti bineintentionat vei razbi si de Inviere te vei bucura cu adevarata. Mult spor duhovnicesc si trupesc in tinerea postului.

| Zenicide a răspuns (pentru AliGab):

Spune asta lui Daniel Negreanu, Phil Ivey sau Doyle Brunson laughing

| AliGab a răspuns (pentru Zenicide):

Le-as fi spus si lor daca m-ar fi intrebat

7 răspunsuri:
| Azµre a răspuns:

Degeaba faci sau nu faci ceea ce e în acea listă, dacă tu în mintea ta tot la fel de păcătos ești.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Grigore- ai voie sa cunosti care este de fapt vointa cea buna si placuta lui Dumnezeu, sarbatoarea Pastelui s-a terminat odata cu moartea lui Isus, iar El a poruncit sa-i fie sarbatorita moartea lui, nu invierea la data stabilita, si nu dupa cum ii taie capul pe unii de pe urma celor care nu cunosc,, Adevarul"..Cauta adevarul si cunostinta lui D-zeu si ve-i putea alege ce sa sarbatoresti. Ceea ce se sarbatoreste nu are nici o baza biblica, nu este o sarbatoare pentru d-zeu ci pentru. Nu asa ceva cere D-zeu de la adevarati inchinatori, nu pune pe umeri lor sarcini grele;. daca doresti putem colabora pentru ca sa gasesti adevarul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Postul se tine doar daca asa simti tu, nu pentru ca trebuie. Cumva am ajuns sa nu mai suport cuvantul "a trebui". Nu trebuie sa faci nimic nici in post si nici in restul timpului in afara de ce simti tu ca vrei sa faci. Dau in fiecare zi peste tot felul de oameni care ma bat la cap cu ce trebuie ei sa faca: " trebuie sa fac curat", "trebuie sa merg la biserica", "trebuie sa ma vad cu nu stiu care" etc. Va complicati viata de-amoaca, nu trebuie sa faceti nimic daca nu aveti chef, cu atat mai putin sa frecati pe altii la cap cu ce "trebuie" sa faceti voi.

| unul1 a răspuns:

Eu zic ca jocurile de noroc daca nu le joci pe bani nu sunt rele, la fel si trucurile magice cu carti. Postul nu reprezinta de exemplu doar sa nu mananci carne, lactate. Postul e o perioada de rugaciune in care trebuie sa renunti la unele placeri trupesti. Oricum starea de meditare nu o poti obtine dupa ce ai mancat o ceafa de porc in baie de ulei si un metru de carnat. Parerea mea e ca e destul sa te abti mai ales de la l*ba si de la mancarea care iti place foarte mult. Ideea e sa te abti de la ce iti face placere ca sa te poti concentra pe rugaciune.