Buna.
Nu scrie nicaieri ca Iisus este Dumnezeu.
Iisus este fiul lui Dumnezeu.
Si tu esti liber sa te rogi la ce vrei tu, ori lui Iisus, ori lui Dumnezeu, ori la ingeri, ori la sfinti, atat timp cat crezi in Dumnezeu, nu vad vreo problema sa te rogi la ce vrei tu ce are legatura cu Dumnezeu. Nu cred ca Dumnezeu e atat de narcisist incat sa vrea sa te rogi doar lui.
Iisus banuiec ca a spus sa te rogi la Dumnezeu, la tatal sau pentru ca il considera suprem si era tatal sau.
Cel mai mare pacat e sa te rogi creatiei
Deaia ai un Dumnezeu sa te rogi numai lui
Sa presupunem ca tu vrei ceva de la tatal tau de duci la vecinu sau la unu de pe strada sa te rogi lui sa iti faca pofta aceia?
Nu te duci direct la Tata
Asa si cu Allah doreste numai lui adorarea noastra
Nu trebuie sa te rogi la idoli roaga-te numai la Milostivul Allah
Nu te ruga la profeti ingeri sau sfinti sau idoli pentru ca Allah vede si te va judeca
Sper ca ai inteles acuma
Pricepusi, doar ca eu nu ma rog la nimeni, sunt ateu, si imi place sa deschisa la orice credinta, si imi place sa pastrez cutumele.
Cand eram mica ma rugam la ingeri, si nu vad nimic gresit, de fapt nu e gresit, e ok sa te rogi si la creatia lui Dumnezeu deorece are harul sau, cum e ok sa asculti si de preoti, deorece sunt investiti de Dumnezeu, asa cum au fost si apostolii care au fost trimisii lui Dumnezeu.
Asa cum te rogi si in Biserica, unde e casa Domnului si lista pate continua, acum depinde de fiecare cum are parerea.
Parerea mea e ca conteaza cea in suflet, nu ce arati. Degeaba te rogi, la nu stiu ce Dumnezeu ( Allah, Buda, Dumnezeu, Zei, etc), daca ai inima neagra si nu iti pasa de nimic din jurul tau. Pentru mine conteaza faptele, ca sa fii un om bun, nu credinta intr-o anumita religie.
Buda nu este dumnezeu
Cel mai mare pacat este sa te rogi creatiei
Nu este bine sa asculti de preoti
Uita-te si tu ce fac eia.sio trag in biserica vor multi bani. asta e religie? te intreb
Cica sunt inzestrati de Dumnezeu sa ce sa va ia bani sa si-o traga in biserica? asta face dzeul crestin
Zei Zeii nu sunt Dumnezeu sunt idoli cum e icoana si sfinti
Sper sa intelegi ca Isus si toti profeti au spus sa ne tugam doar lu Allah
Ma refeream ca orice om e liber sa creada in ce vrea, atat timp ca stie sa faca diferenta intre bine si rau.
Fiecare face ce vrea cu harul sau, si e pacatul lor daca nu si-l respecta.
Eu nu cred ca in biserica, asta e doar parerea mea, dar acum nu trebuie sa port ura sau sa ma arunc aiurea sa spun ca x nu e bun ca creatia lui Dumnezeu si na, nu merge sa te rogi la el, te rogi unde vrei tu, si cui vre tu, asta putin conteaza, conteaza ce ai in suflet. si sa faci diferenta intre bine si rau, sa iti respecti semenul, chiar daca e diferit de tine, are conceptii diferite, pentru ca fiecare om e liber sa creada, sa faca ce vrea, bine sa respecte legalitatea si moralitatea.
Fiecare sa creada in ce vrea sau sa nu creada
Asta spuneam si eu.
Pentru mine conteaza cum se comporta o persoana, ceea ce are in suflet si daca stie sa faca diferenta intre bine si rau, nu religia, si nu la ce si cum se inchina.
Dragul meu, crestinismul e o religie foarte idioata, vezi tu Iisus (asa se scrie corect), nu e doar fiul lui Dumnezeu ci si Dumnezeu in acelasi timp.Pe langa asta mai e si un porumbel numit Duhul Sfant, care nu face prea multe, dar e si el Dumnezeu. Deci mai pe scurt, crestinismul e o religei monoteista cu 3 zei, ca sa nu mai vorbim de sfinti.
Deci, da.Ramai la islam, si lasa-i pe crestini in pace.
Tu ce natie esti? crestin? ateu? satanist?
Nu scrie nicaieri ca Dumnezeu este in 3 persoane
Tu judeci ce spui?
Te las in pace nu ma cobor la mintea ta
Pace!
Tu faci trolling, sau vrei sa arati ce cosmar ar trai in viata reala sa vedem un musulman fanatic?
De cand conteaza de la cine e argumentul daca persoana are dreptate? De cand conteaza daca esti musulman, ca sa ai circumstante atenuante ca sa minti, sa ucizi?
Uite doamna, eu ma SIMT FOARTE OFENSAT de cam tot ce ati scris. Va rog sa luati masuri ce le-am vazut in lumea musulmana:
- strigati: "Alahu akhbaru" si va impuscati!
- mancati niste porc inainte ca sa va amintiti numele!
Si bineinteles, puteti sa omorati si niste musulmani in proces, dar atentie, sa ii alegeti sa fie cat mai fanatici!
Aici postezi ca sa ajuti.in materie de religie n trebuie sa duci in ratacire pe altul.stii? bine, raspunzi, nu stii nu-ti da cu parerea fiindca conteaza mult.foarte mult.tu esti atee. daca nu stii totul despre rugaciune de ce o scalzi in doua trei ape? daca poti face bine fa-l dar nu face rau fiindca cu vorba poti face rau.
Se vede ca nu ai habar de religie. "sa te rogi la creatie e ok". Mai bine ramai acolo la ateismul tau si nu te mai baga in toate "bazaconiile".
Nu m-am nascut atee, ci crestina ortodoxa, iar pana pe la 13-14 ani eram crestina convina, ma rugam zilnic, mergeam la biserica in fiecare duminica ( si acum merg la biserica), tineam tot postul.
Iar ceea ce am raspuns, am raspuns corect, nu trebuie sa fi de o anumita religie sa stii un pic de istorie si religie. Si fiecare are dreptul sa isi dea cu parerea legat de orice intrebare, chiar daca poate greseste.
Si nu am facut nimic rau. Nu stiu ce inseamna rau pentru tine, dar te asigur ca nu am gresit cu nimic. Respect religiile, nu am nimic cu nicio religie.
Adica preotul gresete cand iti spune sa te rogi la ingeri? sau lui Iisus, sau la icoane, sau in biserica, astea nu sunt creatii?
Nu inteleg de unde atat ura fata de atei, nu sunt tot oameni?
In fine. Nu are nicio treaba ateisum cu ceea ce am spus, pana pe la 14 ani am fost o credincioasa convina, m-a shimbat doar viziunea asupra religie, dar acum nu dau cu parul in omul credincios.
Da greseste. Te sfatuiesc sa citesti Biblia si sa te informezi putin din istorie sa vezi ca sunt multe lucrui gresite acolo.
De unde ai banuit aceasta ura pentru atei? Am spus eu ceva? Eu respect pe toata lumea atat timp cat se poarta si vorbeste civilizat. Nu m-am referit la tine acum ca sa nu mai interpretezi alte lucruri, dar tot ce am zis e ca daca nu cunosti mai bine stai in banca ta. Nici eu nu ma apuc sa ma bag peste Buddha si peste nirvane. Nu ca nu as cunoaste cate ceva. Dar nu cunosc cat trebuie.
Orice e intrerpretabil, si eu am intrepretat in modul meu, persoana care a intrebat e libera sa isi intrepreteze in modul sau.
Si am citit biblia, care si pe aceea poti sa o interpretezi in modul tau.
Ceea ce cunosc, consider ca e bun, dar fiecare cu parerea sa, eu am interpreat din ceea ce am invatat la scoala, daca e gresit, greseala mea, dar nu spun din auzite, ci din ce am invatat si de la fostul meu duhovnic.
Esti fara de pacat zici?
Tu daca esti japonez (de exemplu)...copilul tau ce va fi?
Nu stiu de unde ai interpetat ca nu as avea pacate, orice ce om cred ca are pacate, mai mici sau mai mari. Eu in fiecare zi ma straduiesc sa fiu un om mai bun de cum eram ieri, uneori imi reuseste, alteori nu, pentru ca sunt un om, iar omul mai si greseste.
Esti femeie?
Pe cine crezi ca minti?
Sute si minte si tu pe unu de pe strada
Nu pe mine
Pa
Ai dreptul sa crezi ce vrei, putin imi pasa ce crezi tu din ce am scris.
Oricum nu vad cu ce te-as minti, dar in fine.
O zi buna.
N toti
"N toti"
Voiai sa zic: "Nu toti"? Te referi ca nu toti musulmanii sunt trolli? Bineinteles!
Ce am critica e ipocrizia acelui autor de postare. Bineinteles ca nu toti musulmanii sunt ipocriti, am prezentat minim vreo 4 linkuri de musulmani ce n-au fost ipocriti in aceste 2 zile.
Sunt convins ca prefer sa existe un Reza Aslan ca model de caracter decat un fanatic religios din orice alta religie (nu numai membrii ai Islamului).
In Biblie spune despre Isus ca e dumnezeu puternic.Isaia9:6,7.Dar nu ca e egal cu Dumnezeu, despre El se spune ca e Atotputernic.Geneza17:1.Isus,exact cum ai spus, ne zice sa ne rugam Tatalui, nu lui.Matei6:9-13
Uite,stiu ca nu esti de fapt musulman, deci nu mai are rost sa te prefaci.
Daca vrei sa afli cum mi-am dat seama, sa ma anunti
Pace si tie!
Atata vreme cat tu ai treaba cu Allah ce te intereaza cui ne rugam?
Iisus este fiul lui Dumnezeu, desi uni fac confunzia data de tine...
Dumnezeu, Allah sau care o mai fi ne da libertate de gandire, de exprimare
Fiecare are dreptul sa fie reprezentat de o credinta anume...sau nu!
Dumnezeu sau Allah este aceeasi divinitate
Allah se spune la Dumnezeu in Araba si in Turca si nu mai stiu parca si in persana
Allah, God si Dumnezeu este aceeasi divinitate difera de limba vorbita. Pace
Iată doar o mică parte din versetele care Îl prezintă pe Fiul lui Dumnezeu:
Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. El este MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.
Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."
Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;
Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."
Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’, etc...
Revelaţia divina cuprinsa în Sfanta Scriptură prezintă clar în egală măsură şi trinitatea dar şi Unitatea: Trinitatea Persoanelor (3 persoane) într-o unitate desăvârşită a Aceleiaşi Fiinţe sau Naturi divine: un singur Dumnezeu. În cadrul divinităţii se păstrează o Unitate absolută...
Natura sau Fiinţa divină este aceeaşi şi ea reprezintă "numitorul comun", legătura Unicităţii divine din Sfânta Treime. Unitatea dintre cele trei Persoane divine este însă una totală, fiinţială, constând într-o singură "Natură" sau Fire divină...
Învăţătura despre Sfinta Treime este, între toate tainele din învăţătura creştină, cea mai profundă şi mai ascunsă curiozităţii "profane", mai mult decât oricare alta.
Nu stiu pe cine vrei sa convertesti, dar ai gresit adresa 90% din userii acestui site sunt atei.
Nu scrie așa ceva și nu este, este Fiul Lui Dumnezeu. Doar Dumnezeu este ascultătorul rugăciunilor și doar lui trebuie să ne rugăm.
Doriti ceva stimat domn?
Am raspuns la intrebare.
Iisus a spus; eu sant in tatal si tatal este in mine.Cand au cerut ucenicii sa il arate pe tatal, acesta le-a raspuns; CUM? de atata timp sant cu voi, si nu m-ati cunoscut? adevarat va spun ca; cine a vazut pe fiul, a vazut si pe tatal.in rest mai citeste despre sfanta treime cea de o fiinta si nedespartita, si te vei limori.
VLadAlexandru05 întreabă: