"oamenilo le este randuit sa moara o singura data și apoi vine judecata" Evrei 9:27
Adica ce vrei tu sa ne spui este ca ti-a murit cineva si din cauza unor superstii imbecile nu te duci la mormant daca tu simti acesta nevoie? Serios?
Tocmai, am fost si vreau sa merg in continuare, dar am fost "certata" sa nu o mai fac pentru ca nu ajut sufletul deloc. De membrii familiei…
Zici de luminatie, ma gandesc ca esti de religie catolica.Nu stiu, nu ma bag, intreaba preotul.
dar sa stii ca la ortodocsi mormantul se tamiaza si se fac rugaciuni in primele trei zile. Apoi se aprid lumari ori de cate ori simti nevoia
Sa stii ca poti aprinde lumanari si acasa.
Doamnă Anamaria puteți să mergeți,... să vă rugați cu Adevărat pentru sufletul dânsei fără nicio problemă ori când vă doriți pentru sufleul ei.
O mare prostie. Nu există așa ceva. Sufletul unui om este viața lui. Când viața părăsește trupul atunci sufletul este deja dincolo, iar pentru "suflet" nu există timp. Dincolo nu trece timpul ca aici. Nu exista nicio interdicitie sa te duci in cimitir niciodata in afara de orele in care cimitirul este închis dacă este.
Nu trebuia si sa partajezi de 40 de ori postarea pe FB? Dincolo de ridicolul situatiei, cand nu exista CATEHEZA, credinta se degradeaza la nivel de superstitie sau de erezie! Ereticii se bat cu pumnul in piept ca au fost si ei ortodocsi, dar acum injura icoanele, pe sfinti, isi fac de capul lor botezuri, si numara "fratii" lui "Isus", un idol al lor, nu ai lui Iisus Hristos, Cel real, care este DUMNEZEU si este ORTODOX, Unul-nascut din Sfanta si Binecuvantata si Preacurata si de Dumnezeu Nascatoarea Fecioara Maria!
Depinde de zona si de obiceiuri.
Fereste-te de babe pana cand o sa devii si tu una.
remus întreabă: