| Dragosdoar a întrebat:

Sa-mi raspunda si mie practcantii ortodocsi va rog la o nelamurire.

Religie ortodoxa prevede sa ne iubim apropele ca pe noi. Cu toate acestea, cand vine vorba de homosexuali/lesbiene, majoritatea ortodocsilor si biserica isi schimba atitudinea la 360 de grade fata de acestia si fac pe cat de mult posibil sa nu obtina drepturi in societate.
Pe langa asta, ii considera trimisi ai satanei si ii desconsidera de cate ori au posibilitatea.
Acuma la unul la care nu e religios,mai inteleg atitudinea,dar la voi, dragi ortodocsi, chiar nu o pot intelege.
Astept parerea voastra.

59 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Nu îi considera nimeni trimiși si satanei, sunt pacătosi ca toti ceilalți. De la cadere incoace toți avem inclinatie in diverse grade spre toate incalcarile posibile ale consiinșei, lacomia peru trupurile altora indiferent de sex nefacan excepție.Creatorul s inventat sexul pentru a fi practiat doar cu partenerul de casatorie de sex opus, orice alta forma de placere e insotita intotdeauna de mustrări puternice de constiință pe care am primit=o pentru a ne avertiza inainte si a ne mustra după daca incalcam legile morale ale Creatorului. Păcat vine din grecesul harmatia care inseamna a rata tinta. Cine face se cu cineva de acelasi sex sau practice zoofilia, necrofilia etc rateaza scopul pentru care Creatorul a a inventat sexul deci păcătuiește.
A-ți iubi aproapele insemna a -i dori binele și in domeniul sexual oricine e cel mai fericit dacă trăieste in acord cu conșiința si cu planul pentru care Creatorul a inventat sexul. Bolile cu trnasmitere sexuala sunt pedepsa Creatorului pentru cei care ii nesocotesc poruncile, dupa cum scrie in Carte in Romani1, au primit in ei insiși plata pentru nelegiuirea lor. Faptul ca simti atractie pentru nevasata altuia, pentru a fura ceva, pentru a face sex cu cineva de acelasi sex nu e un motiv sa cedezi ispitei.

| Dragosdoar explică (pentru ania):

Pai si daca nu simte atractie fata de sexul opus?

| ania a răspuns (pentru Dragosdoar):

Si eu in adolescenta simteam ca ar fi trebuit sa fiu baiat si am fost la consiliere crestina si am inteles ca se datora faptului ca mama mea si-a dorit foarte mult si toata sarcina cu mune spera sa aiba un baiat..In aceste cazuri copilul se simte respins in sexualitatea lui, simte ca e de sex gresit, inconstient vrea sa fie baiatul dorit.La consiliere m-au incurajat sa o iert pe mama mea, sa accept adevarul ca sexul cuiva e dat de organele sexuale cu are s-a nascut si sa-i multumesc Creatorului ca se bucura ca eu sunt fata.Am plans peste o jumatate dr ora si am experimentat o vindecsre profunda si definitiva.Ma gandesc cu groaza ca daca cineva m-ai fi incurajat in aceea directie as fi putut rata familia fericita pe care o am, nasterea copiilor, bucuria sifleteasca si fizica, fara mustrari de constiinta a iubirii sotului meu.Sunt convinsa ca oricine vrea sa inteleaga de simte asa si merge la consiliere crestina se poate vindeca, daca vrea.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Religie ortodoxa prevede sa ne iubim apropele ca pe noi.
Știi să înțelegi cuvintele? Isus spune aproapele tău. Categoria respectivă pe care o menționezi nu face parte din aproapele meu.
Ce drepturi în societate nu le au și vor să le obțină?

| Mosotti a răspuns:

E f simplu.

Religia fiind facuta de bogatasi pentru interesul lor, ei au fost contra LGBT pentru ca:

La vremea aia vroiau sa aiba cat mai multi sclavi si slugi sa le lucre pe nimic, asa ca nu vroiau sa faci ceva care sa nu duca la facutul de copii (pardon, sclavi), si de aia au facut asa, ca daca ai pofte ssexuale sa nu te poti abtine, sa faci cu partener de ssex opus si sa faci copil.
De aia sunt si contra mmasturbarii, care daca e sa o iei logic, n-are nici o logica sa fi contra.

De aia si suicidul e interzis, ca sa nu poti alege sa te duci dracu daca nu vrei sa le sclavesti lor, ori le sclavesti, ori pe drumuri.

Dar lumea nu se prinde, credinciosii cred in religie, si daca religia a zis ca LGBT nu e ok, si ei zic asa fara sa gandeasca.
Ca asta era si scopul, sa faca pe fraieri sa le sustina interesul.
Nu stau sa gandeasca ca asta nu are nici un sens sa fi contra la LGBT tocmai ca trebuie sa-ti iubesti aproapele, iar cand scrie asta, nu zice "iubesti aproapele in afara de...".

Deci religioisii daca judecau, in primul rand nu mai ajungeau religiosi, ca ar fi stiut tot jocul.
Iar daca au ajuns religiosi, nu pot sa faca legaturi, sa zica "bei, dar unde scrie sa sa ne iubim aproapele dar in afara de x si y?".

Cam asta este.
Deci poti intelege, actioneaza ei, sustin ceva fara a gandi ei cu logica lor, preiau ce li se spune asa otova, adica asa cum s-a dorit.

Chiar vazusem un documentar unde se zicea ca cei inteligenti sunt majoritatea atei, tocmai, ca se prind de adevar.
Aia judeca ca aia cu aproapele se contrazice cu aia cu LGBT, dar ceilalti nu.

| halogen001 a răspuns (pentru Mosotti):

Asta e o explicație perfectă, corectă și adevărată cum puțini sunt în stare să dea. Excelent.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Mosotti):

Cine a inventat religia? Care este bogatul ala?
Trebuie sa ai niste nume ale bogaților care ar fi făcut cea mai importantă invenție a lumii. happy
Eu am căutat și nu am găsit pe nimeni, niciun bogat, niciun sărac.
Am văzut însă pe Wikipedia la Religie 6 funcții ale ei care arată la ce este bună.
Iți recomand să citești Wikipedia Religie, și Wikipedia Istoria religiilor.
Face bine la răspunsurile de pe TPU.

| halogen001 a răspuns (pentru Dorotheea21):

A început de mult prostirea naivilor prin religie. Au copiat unii de la alții aceleași povești primitive și absurde și le-au adaptat după bunul lor plac.
Când zeul "atotputernic" e invizibil și surdomut, orice mincinos poate spune ce vrea în numele zeului. De asta avem mii de religii.
De exemplu în Iran, femeile sunt obligate să-și pună un sac în cap (hijab) pentru că e "voința lui Dumnezeu".
Nici noi nu suntem departe:
În creștinism, numeroși Părinți ai Bisericii recomandau femeilor creștine să poarte văl.[3] Apostolul Pavel, în Prima Epistolă către Corinteni (11:2-16) nota: „Bărbatul nu trebuie să poarte văl căci el este imaginea gloriei lui Dumnezeu, dar femeia este gloria bărbatului, iată de ce ea trebuie să poarte semnul dependenței sale". (din acest motiv, până la jumătatea secolului XX și în special în zonele rurale, femeile își acopereau capul cu un șal, batic sau basma, când mergeau la biserică). https://ro.wikipedia.org/wiki/Hijab

Din aceste citate se vede că religia are ceva vechime:
"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase" - Blaise Pascal
"Toate religiile sunt inventate de catre oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei saraci nu ii omoara pe cei bogati" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obisnuiti." - Napoleon Bonaparte
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond
"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax
"Dumnezeu ar trebui executat pentru crime împotriva umanităţii." - Bryan Emmanuel Gutierrez
"A numi ateismul religie e ca şi cum ai numi chelia o culoare de păr." - Don Hirschberg
"A spune că ateismul necesită credinţă este la fel de cretin ca a spune că necredinţa în zâne şi spiriduşi necesită credinţă. Chiar dacă însuşi Einstein mi-ar zice că este un spiriduş pe umărul meu, tot i-aş cere dovezi şi nu aş greşi cerându-i-le." - Geoff Mather
"Din câte pot să-mi dau seama după studiul scripturii, tot ce faci în rai este să stai degeaba toată ziua şi să-l slăveşti pe Dumnezeu. Nu ştiu ce ai face tu, dar cred că după primii, oh, nu ştiu, 50.000.000 de ani de făcut asta aş începe să mă plictisesc puţin." - Rick Reynolds
"Credinţa nu îţi dă răspunsuri, doar te opreşte din a pune întrebări." - Frater Ravus
"Zeii nu omoară oameni, oamenii cu zei omoară oameni." - David Viaene
"O minciună este o minciună chiar dacă toţi o cred. Adevărul este adevăr chiar dacă nimeni nu îl crede." - Douglas Adams
"Când un om delirează se numeşte nebunie. Când mulţi oameni delirează se numeşte religie." - Robert Pirsing
"Sunt împotriva religiei pentru că ne învaţă să fim satisfăcuţi cu neînţelegerea lumii." - Richard Dawkins
"Un om este primit intr-o religie pentru ce crede si este izgonit pentru ce stie." - Samuel Clemens
"Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Şi v-a făcut să credeţi că veţi fi răsplătiţi...
Nu! moartea cu viaţa a stins toată plăcerea -
Cel ce în astă lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi." - M. Eminescu- Împarat si proletar
"Religia este opiumul maselor." - Karl Marx
"Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot." - Denis Diderot
"Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Nici un fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", Albert Einstein (intr-o scrisoare scrisa de Einstein catre filozoful Eric Gutkind,, 3 ianuarie 1954)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca le este frica de pedeapsa si pentru ca spera la o recompensa, atunci suntem într-o stare jalnica." A. Einstein
"Biserica spune că Pământul este plat, dar eu ştiu că este rotund pentru că am văzut umbra lui pe Lună şi am mai multă încredere în o umbră decât în Biserică." - Ferdinand Magellan
"Se poate ca rolul nostru pe această planetă să nu fie slăvirea lui Dumnezeu, ci crearea lui." - Arthur C. Clarke
"Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată." - Isaac Asimov
"Religia este o rămăşiţă a copilăriei inteligenţei noastre." - Bertrand Russel
"Şi dacă ar exista un Dumnezeu, cred că este foarte improbabil ca el să aibă atâta vanitate încât să se simtă jignit de cei care se îndoiesc de existenţa lui." - Bertrand Russel
"Nu mă deranjează părţile pe care nu le înţeleg din Biblie, ci părţile pe care le înţeleg." - Mark Twain
"Credinţă înseamnă a crede ceea ce ştii că nu e adevărat." - Mark Twain
"Vrea Dumnezeu să împiedice răul dar nu poate? Atunci este neputincios. Poate dar nu vrea? Atunci e răuvoitor. Vrea şi poate? Etunci este diabolic." - Epicurus
"Ar fi foarte frumos dacă ar exista un Dumnezeu care a creat lumea şi care a fost o forţă benevolentă, dacă ar exista o ordine morală în Univers şi viaţă după moarte; dar este frapant faptul că toate acestea sunt exact ceea ce suntem obligaţi să ne dorim." - Sigmund Freud
"Religia este o iluzie şi îşi derivă puterea din faptul că se potriveşte cu dorinţele noastre instinctuale." - Sigmund Freud
"Nu pot crede că acelaşi Dumnezeu care ne-a înzestrat cu simţ, raţiune şi intelect, a făcut asta cu scopul ca noi să uităm să le folosim." - Galileo Galilei
"Credinţa inseamna să nu vrei să ştii ce este adevărat." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Din paradis lipsesc toţi oamenii interesanţi." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Dacă ignoranţa faţă de natură a dat naştere la zei, atunci cunoştinţele despre natură îi vor distruge." - Baron D'Holbach
"Nu este la fel ca în Biblie, că Dumnezeu a creat omul în propria sa imagine. Dar, dimpotrivă, omul l-a creat pe Dumnezeu în propria sa imagine." - Ludwig Feuerbach
"Nu poţi convinge un credincios de nimic; credinţele lor nu se bazează pe dovezi, ele se bazează pe nevoia adânc înrădăcinată de a crede." - Carl Sagan
"Este de departe mai bine să se înţeleagă universul aşa cum este el de fapt decât să se persiste în amăgire, oricât de satifăcătoare şi liniştitoare ar fi." - Carl Sagan
"Tot mai sunt de părere că o clopotniţă cu paratrăznet denotă lipsă de încredere." - Doug McLeod
"Susţin că amândoi suntem atei. Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău." - Stephen Roberts
"Trebuie să punem la îndoială logica poveştii de a avea un atotştiitor şi atotputernic Dumnezeu care a creat oameni cu defecte şi apoi îi învinovăţeşte pentru propriile sale greşeli." - Gene Roddenberry
"Dă-i unui om un peşte şi va mânca o zi, învaţă un om să pescuiască şi va mânca o viaţă, dă-i unui om religie şi va muri rugându-se să primească un peşte." - necunoscut
"Cum e, e omul una din greşelile lui Dumnezeu sau e Dumnezeu una din greşelile omului?" - Friederich Nietzche
"Dumnezeu spune: refuz să dovedesc că exist deoarece dovezile nu necesită credinţă şi fără credinţă sunt nimic." - Douglas Adams
"Omul a avut dintotdeauna nevoie de o explicaţie pentru toate lucrurile din lume pe care nu le înţelegea. Dacă nu exista o explicaţie, inventa una." - Jim Crawford
"Dacă Dumnezeu este alpha şi omega, începutul şi sfârşitul, cunoaşte trecutul şi viitorul, după cum scrie în Biblie, de ce se roagă oamenii şi cred că pot schimba ceva?" - Mark Fairclough
"Religia învață cel mai mare neadevăr, că moartea nu este sfârșitul."

| Dragosdoar explică (pentru Dorotheea21):

Cu ortodoxismul si Islamul nu prea ma Impac si nu le gasesc vreo utilitate In viata noastra. Cu ideea de dzeu, hrisos si sfinti nu am nimic. Ma enerveaza cultul pe mine.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Dragosdoar):

Îmi pare rău că te enervează. sad
Eu nu sunt practicantă dar nici nu pot să agreez lgbt. E o minoritate care vrea drepturi mai multe decât are o majoritate.
Asta este. Păcat că esti așa de înverșunat. sad

| Dorotheea21 a răspuns (pentru halogen001):

Mulțumesc pentru răspuns dar îl întrebasem ceva pe Mosotti.
Este bine că atâția bărbați susțin homosexualii, însă mie îmi plac bărbații care stau lângă o femeie.
E mai firesc.

| Mosotti a răspuns (pentru Dorotheea21):

Pai atat de naiva esti sa iti scrie undeva ca religia a fost inventata de bogati?! Hai ca esti culmea.
Ca doar asta nu a fost facuta sa stim noi ca niste unii au facut-o, ei vor sa ti-o bage pe gat ca ceva real.
Facand analiza faptelor iti dai seama ce si cum, si daca ai putina logica iti dai seama de tot.

Doar nu o sa gasesti asa:

"Beeei astia de rand, noi marii smecheri cam acum 3000 de ani cand eram sefi de trib si asa mai departe, voiam sa ne pastram scaunul, si ca sa nu ne conteste aia de jos, trebuia sa fim cumva pusi de o divinitate acolo, asa ca ne-am folosit de asta si i-am prostit pe fraieri, apoi mai tarziu la fel, regele, imparatul ca sa nu fie contestat de nimeni, ziceam ca dzeu, zeul l-a pus acolo, si gata treaba, ca doar noi ii asupream pe oamenii aia si na, nu aveam chef sa ne conteste, mai scriem in biblie pe la Romani 13 ca trebuie sa plateasca taxe la dregatorii nostri si sa nu comenteze, ca de, asa e normal...".

"Facem niste porunci acolo care sigur ca-s bune, dar de fapt in primul rand pe noi ne avantajeaza, ca sa ne imbogatim ne trebuie liniste si ei sa traga pentru noi in ordine, nu crime si altele, ca alea le facem doar noi, nu ei intre ei fraierii de rand, nu e voie sa omori ca sa nu ne omoare pe noi bogatasii de fapt, ca noi avem voie sa omoram milioane tot facand razboaie de cucerire...sa furam de la altii, desi noi am scris in biblie sa nu furi, ca sa nu fure de la noi tot bogatii, dar noi avem voie sa ii asuprim pe fraieri si sa furam de la alti bogati cu forta si arma".

Deci numai de aici iti dai seama ca se contrazic grav cu poruncile alea, nu faceti voi ca sa facem noi.

"Dupa aia mai facem si mmasturbarea interzisa ca nu cumva sa nu scapa vreun copil (pardon, sclav) nefacut, deci sa ii obligam sa se f cu una sau unu ca automat sa iasa o viitoare sluga, mai interzicem si LGBT din aceiasi cauza, ca avem nevoie de slugi cat mai multe, nu avem utilaje, avem nevoie de cat mai multe slugi, ca e mult de munca, nu sa se placereasca ei si sa nu faca slugi noi.
Avem nevoie si de soldati ca sa ne ducem peste alte tari, deci iar avem nevoie de multi copii".

Dregator era omul regelui, ala care colecta taxele.
Deci tu munceai ca prostu zi lumina, si aia luau taxe din munca ta, ca sa o duca ei lux!
Dar nu scrie nicaieri in Biblie "baaai imparatilor, bai regilor...omu de rand trebuie sa traiasca bine pe munca lui, ca de aia munceste, sa se poata trata in caz de ceva, sa aiba timp liber, concediu, venit bun, daca plateste taxe, sa beneficieze de ele cumva".

Nici vorba...

Religia este buna pentru aia mai naivi carora le place sa se amageasca gen "lasa ca ma intalnesc cu tata pe lumea ailalta", si asa trece mai usor pentru moartea tatalui, asta da, ajuta pe multi, recunosc.
Sau "lasa ca ma face dzeu bine", desi nu se intreaba de ce s-a mai imbolnavit! Ca daca era dzeu ala, facea sa nu se mai imbolnaveasca si nu se mai ajungea la boala.
Si sigur ca ii urca psihic asta.
Asta e rolul bun al religiei.
Dar nici asta nu scrie pe nicaieri, iti zic eu, tot faptele iti arata.

Exista si in lista de mecanisme de aparare are psihicului "Credinta in divinitate".
Deci si psihologia zice ca e vrajeala de fapt.

| Mosotti a răspuns (pentru halogen001):

Pai e f limpede, i-am scris acum lui Dorotheea21 de unde scoate adevarul, am explicat f ca lumea.
Auzi la ea "nu am gasit nicaieri...ca relegia a fost facuta de bogatasi", pai cum sa creada ca ar putea gasi undeva ceva ce nu s-a dorit a fi gasit".

Ca si doctrina de dreapta (liberalii, useristii, aur, pdl, psd...), doar nu zice
"baaa, noi de fapt avem in plan sa favorizam doar bogatii, firmele, bancile, companiile, nu avem treaba cu omul de rand, asta ne este doctrina de fapt, cu noi nu va poate fi bine vreodata, dar nu va spunem, ca voi sa credeti in noi la infinit si sa ne votati la infinit ca noi sa ne imbogatim la infinit, maine poimaine nu va mai puteti plati curentu si voi tot pe noi ne votati".

Nu o sa gasesti asta nicaieri, asta vezi din fapte si uitandu-te in trecut, se stie "stii istorie stii prezentul si viitorul". Doctrina nu se schimba niciodata indiferent de oamenii din acel partid si de generatii. Nazistul din 1930 gandeste ca si cel de acum de exemplu.
Si daca cunosti doctrinele, cunosti si despre religie, cunosti in cine poti avea speranta si in cine nu.

Ce zicea in religie? "Bogatu nu intra in rai cum nu intra elefantul prin urechile acului".
Pai de aia toti liderii religiosi sunt bogati de put? Ca nu vor in rai?
Daca raiu ala era, fi sigur ca preferau sa nu fie bogati aici 90 ani ca sa fie dincolo la infinit bine, iti dadea tie bogatia ca sa ajunga doar ei in rai si nu tu.
Deci se bat faptele cap in cap cu vorbele (tot de ei spuse de fapt).
Dar vorbele alea is pentru noi astia fraierii, noi sa le aplicam, nu ei.

Am înțeles acum.
Este o conspirație mondială a bogaților.
Trebuie să îți plătești impozitele că îți spune religia, nu pentru că te execută silit statul.
Chiar așa, tu de ce îți plătești birurile daca sunt o scarbosenie a religiei?
Păcat că nu am chef de râs.

Asa este. Acesta e adevarul confirmat prin fapte si demonstrat de realitate.

Enormal sa ne placa lucrurile obisnuite si mai putin celelalte, insa religia fiind "cuvantul lui Dumnezeu" adica o minciuna, nu poate sta la baza moralitatii sau dreptatii. Daca tot se zice ca Dumnezeu e atotputernic si vrea ceva, atunci sa-l lasam pe Dumnezeu sa faca. De ce nu-l lasam? Pentru ca nu exista nici un Dumnezeu si n-avem pe cine lasa sa faca ceva si atunci facem noi. Corect e sa sa fim cinstiti si sa spunem ca noi vrem un anumit lucru, nu sa ne ascundem in spatele lui Dumnezeu pentru ca atunci devenim irationali si mincinosi.

Inversunat nu chiar. La paradele lgbt nu ma duc si nu sunt nici gay. Ce ma intriga pe mine e comunitatea de ortodoxi care sunt prea Inchisi la minte si incapabili sa se adapteze la niste valori democratice mileniale.
Nu doar gayi le sunt antipatici, ei au ceva si cu femeile care se tund scurt, cu cei care Isi pun piercing sau se tatueaza.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Dragosdoar):

Intrebarea a fost despre homosexuali.
Susțineți pe cine vreți, îmi pare rău că am intrat in discuția asta. Așa este, ortodoxia este de vină că nu e România plină de homosexuali.
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri
Vă doresc noapte bună.

Comportamentul sexual e determinat genetic fiind rezultatul selecției naturale. Cum scrie natura fără să știe ce face, fără inteligență, fără voință sau scop codul genetic? E simplu. Prin încercare și eroare. Codul genetic suferă modificări și mutații la întâmplare. Viețuitoarea care are înscris în codul genetic să îi placă de sexul opus și să aibă dorință de înmulțire se va înmulți, iar acel cod genetic ce conține dorința de înmulțire și plăcerea față de sexul opus va merge mai departe prin urmași. Viețuitoarea care nu are în codul genetic asemenea dorințe nu se va mai înmulți și codul genetic cu caracteristici homo va dispărea sau se va afla prezent la un număr restrâns de viețuitoare. Prin urmare natura favorizează codul genetic hetero în defavoarea codului genetic homo.

Cu alte cuvinte nu e meritul bisericii că avem sau nu avem oameni homo. Selecția naturală a rezolvat problema cu mult înainte de a exista religie sau biserică. Chiar în rândul bisericii există comportament homo și pedo. Dacă exista un Dumnezeu atotputernic și iubitor, care a făcut tot ce există, atunci nu făcea purici și păduchi, Pământul plat în centrul Universului și omul păcătos și nu lăsa omul iubit în întunericul neștiinței, primitivismului și neputinței să moară de boli, de frig, de sete, de foame, în accidente și în războaie. Un zeu atotputernic și iubitor făcea un om puternic, inteligent, sănătos, bogat și fericit. Zeul e doar o minciună. Minciuna folosește doar omului mincinos care nu poate fi numit cinstit, drept, serios, bun și simțit. E tocmai invers.

Comportamentul omului e determinat atât genetic cât și prin învățare, deci comportamentul predominant va fi hetero. Cum codul genetic suferă mutații tot timpul, apare și posibilitatea existenței unui comportament homo la unii indivizi și nu e exclus ca o parte a comportamentului homo să fie dobândit și prin învățare. Apoi poate exista și un comportament combinat homo+hetero. Oamenii cu comportament hetero formează o familie care are ca rezultat și apariția copiilor. Oamenii homo dacă formează o familie, nu vor avea copii și atunci a spune că e vorba de o familie nu pare a fi potrivit. Cu toate acestea, sunt și familii hetero care nu au copii și totuși se spune că e vorba de o familie. Liantul ce unește cei 2 parteneri care alcătuiesc o familie e sexul. La fel e și în cazul homo și de aceea nu e chiar atât de nefiresc să spunem că e vorba de o familie și atunci apare ideea acordării dreptului de a fi recunoscută prin lege și familia homo. Nu se poate identifica o familie homo cu una hetero, dar în esență e aproape același lucru. De asta cred că vor și cei homo să le fie recunoscută familia ca și celor hetero.

? Nu chiar, era despre atitudinea ortodoxiei fata de comunitatea LGBT.

Stai ca era vb de atunci, nu acum, acum e normal sa platesti impozite, ca din ele ai invatamant, sist sanatate, strazi, sist social, etc.
Dar atunci nu beneficiai de nimic, plateai aiurea, asta e diferenta, dar am uitat eu sa specific.
Si banii aia se duceau la aia de sus sa nu faca mai nimic pe munca ta, dar asta se stie si fara leg cu contextul religiei, pe langa sclavie si altele.

Ca asa si la nemti platesti taxe dar ai invatamant bun gratis, ai sist sanatate f bun, ai multe.

De fapt ca atunci era la noi in anii 1900, anii 10-20-30 cu regele si parlamentul liberal (filmul Moromete iti arata f clar faptele astea), la tara iti cerea impozit pe recolte dar tu nu beneficiai de mai nimic in schimb, poate cel mult 4 clase elementare sa le faci fara a plati.
In rest casa de chirpici facuta de tine, fara curent, ce aveai era doar put in curte, unii nici din ala nu aveau, se duceau mai departe la puturile alea largi si luau de acolo.

Acuma daca nu ai plati taxe si impozite, n-ar putea functiona societatea aia de fapt.

Dar ca religia e mana bogatilor asta e f clar si cine stie, stie, si faptele o arata, nu fa tu crima si furt ca sa fac eu, etc.
Nu am zis ca e bine sa facem si noi pentru ca ei fac, am zis sa nu faca nici ei.
Ce cauti sa dai in cap altora sa intri peste ei? Lasa-i dracu cu tara lor.

Si oricum nimic din ce zice in religie nu prea are baza reala, afara de unele porunci care sunt bune.

"nu preacurvi", pai..barbatu a fost programat de natura tocmai sa faca asta, sa f cat mai multe, de aia are testosteronul asa sus.
Ca ala iti da pofta de f.
Nu am zis ca e bine asa, eu am zis cum e.
Bine e sa avem pe una si sa stam cu aia si atat. Dar stii ca multi se duc colo si colo desi au acasa.

Sau aia, sa nu faci curatenie de sfantu x, pai si ce treaba are? De ce n-as face curatenie atunci? N-are nici o logica. ce rau faci daca faci curatenie atunci?
Si multe care nu prea is in ordine.

F f bine ca te-ai bagat in discutie, de ce nu?
Religia e de vina pentru faptul ca lumea discrimineaza si condamna LGBT, nu ca nu e Romania plina de homo sau les, ori trans.
Ca aia LGBT sunt sau nu sunt, independent de religie.
Nu ca nu le da voie sa fie, dar sunt condamnati si discriminati tot asa aiurea fara nici un temei.
Dar am spus eu de unde vine.
Ca in mod normal logic nu are de ce sa ii condamne, ca daca e sa o luam dupa religie, dzeu asa i-a facut pe aia, asa ca...am fi toti egali in fata lui, trebuie sa ne acceptam unii pe altii.

Dar se pare ca aia au avut alt interes la vremea aia, de au condamnat asta, si asa a ramas.
Ca atat timp cat nu deranjeaza pe ceilalti, nu aveau de ce sa-i condamne, de aici reiese ca au avut un interes sa ii condamne.
Dar sa nu muncesti mai mult de 8 ore, n-au zis, zic mai in gluma mai in serios.

Pai normal ca e confirmat si demonstrat de real adevarul cu religia, ma mir cum multi nu vad asta.

Ca daca religia zicea "aaa si LGBT sunt tot oamenii lui dzeu, asa i-a lasat el, deci asa a vrut, trebuie sa fie egalii vostri, e normal sa fie diversitate", si lumea gandea tot asa.
Dar... daca nu au gandit cu mintea lor oamenii, ce sa le faci, n-au gandit ca discriminarea asta nu are nici o logica si un motiv sanatos.

E una sa condamni cand faci rau altuia, crime, furt, etc, si alta e sa condamni ceva ce nu te afecteaza.
E clar ca au avut interes cu asta cumva, si am zis.
Orice ssex nu avea voie sa nu se lase cu viitori sclavi.
Mmasturbare nu, cu acelasi sex nu, cum faceai cand iti venea? Obligat cu sexul opus, si automat iesea un viitor sclav, vezi cum se leaga? Cum am zis ieri.

Dar simpatica foc Dorotheea21, ca ea vrea sa gaseasca scris adevaratele motive ale multor chestii, pai dar aia vroiau sa stii tu motivele adevarate? Ce naiba.
Gasesti scris ce vor ei sa gasesti, atat.

E ca si cum ar vrea sa gaseasca scris ca WW1 a fost aranjat de Anglia pentru ca nu ii convenea ca Rusia si Germania erau mari imperii, si doreau doar ei englezii sa fie, asa ca s-a aranjat asta, si culmea, s-a si reusit! Dupa aia au venit la sfarsit americanii sa ia ce doreau sa ia de pe aici dupa ce ne-am f intre noi, si gata treaba.

Corect. De asta nu mi-a plăcut istoria și nu știam de ce. Mi-a plăcut matematica, fizica, chimia și biologia pentru că aveau logică. La istorie nu vedeam logica. Istoria o scriu învingătorii laughing
Eu cred că sunt mulți care văd bine adevărul, dar nu spun și celorlalți din diverse motive. Apoi sunt alții mult mai mulți, deci majoritatea care nu înțeleg mare lucru, dar merg duși de val happy

Excelent spus. Numai profesorii mei cei mai buni spuneau exact aceleași lucruri, cu aceeași claritate și aceeași coerență.

Istoria o scriu cum vor ei, nu zic adevarul, din fapte scoti tu adevarul.
Ti-a placut mate, fizica, etc, pentru ca ai logica, ca daca nu aveai logica nu iti placeau din start, ca nu intelegeai nimic, si ce nu intelegi iti displace.

De ex inca ceva, nicaieri nu ai sa gasesti despre politica sociala in Romania ani 1900, 1910-20-30-40 pana la comunisti.
Adica nicaieri nu iti zice despre traiul omului de rand, salarii, putere de cumparare, preturi, utilitati, invatamant cat costa, sistem sanatate cum era, program de munca, locuinte, etc.

Ca...nu e voie! Cum poate sa zica cat de rau era cu rege si liberalism, noroc ca bunicii si strabunicii mi-au spus f clar cum era, ca altfel muream si nu aflam.
Aveai monarhie constitutionala cu parlament liberal.
Bine, vede omul filmul Moromete dar nu prea pricepe mare lucru din el, si nici nu realizeaza ce vrea sa arate filmu ala, ala e un indiciu despre cum traia lumea macar la tara in anii 20-30, arata realitatea de atunci.

Dar insa, cum era la ceausescu dupa 1980 cu lipsuri iti mai zice prin documentare si din citite, ca na, aia e voie.
Am trait si eu atunci, si confirm ca e asa cum se zice, nu se gasea mai nimic, se oprea caldura, apa calda, gazele, curentul des.
Si ei leaga sistemul socialist de chestia asta, ca omul sa nu vrea niciodata ceva ce ar tine cu el la o adica, legatura asta e gresita, pentru ca perioada aia de lipsuri nu era socialism, ci dictatura unui analfabet ca ceausescu.
Ia intreaba tu bunicii tai, cum era pana in 1977, sa vezi ce-ti zic, o sa-ti zica ca era binisor.
Ma refer cei ce munceau de ex intr-un oras.

Si de aia socialistii erau contra religiei, tocmai, ca stiau ce stiu si eu, ca biserica era de partea bogatilor, si lucra pentru bogatasi.

Pai in 1907 cand taranii sarisera ca nu au trai bun, popii ce faceau? Incercau sa ii linisteasca, dar in nici un caz nu incercau sa le zica la mosieri aia "baaai astia, nu-i mai asupriti atat pe tarani, nu-i mai munciti de dim pana seara pe nimic".
Si asta ti se zice, ca popii aia faceau, apare in documentare chestia asta.

Mai sunt si profesori buni care zic cu claritate si coerenta.

Așa este. Eu n-am avut bunici pentru că au murit înainte să apar eu, dar am văzut destul și înțeleg totul destul de bine. Nu mai am pretenții sau speranțe că omul va fi bun, rațional și cinstit. Omul face și el ce poate ca orice viețuitoare. Atât poate și atât face happy
Măcar bine că am scăpat de sclavagismul primitiv (nu de cel modern) și de inchiziție, dar mai e mult până să fie totul bine.

Pai omu face ce trebuie sa faca adica ce a vrut natura sa faca, cine era bun si cinstit, nu mai traia in trecut, asa ca de aia sunt majoritatea rai, ca rautatea a ajutat la supravietuire in trecut, asa ca natura ne-a adaptat sa avem ceva ce ne ajuta pe asta.
Deci nu e intamplator.

Ca daca bunatatea ajuta la supravietuire, erau 95 % buni, si doar exceptiile erau rai.
De aia si sunt putini buni genetic, ca putini din aia au supravietuit, deci nu s-au reprodus.

Ca sa ai speranta ca omu sa fie bun, e ca si cum speri ca lupu sa nu manance oi.

100% corect.

Rămâne doar educația să mai schimbe ceva. De acolo ar putea veni speranța. Asocierea în grupuri trebuie să aibă origine genetică. Chiar și asocierea crește șansele unei viețuitoare. Ceva șanse sunt, dar nu prea mari.

Ați terminat să vă lăudați unul pe altul?
Am ieșit de la această întrebare fiindcă toată discuția aceasta este greșită. Homosexualii sunt ostracizați de întreaga societate românească, pentru că așa simte societatea românească. Colegii tăi de școală râd de tine că ești homosexual pentru că așa simt, nu au ei treburi cu ortodoxia, și nu ortodoxia le spune să își bată joc de tine. Asta îi doare pe homosexuali, nu că ortodoxia ar avea ceva cu ei. Crezi tu că daca ortodoxia i-ar accepta, oamenii nu ar mai râde de ei?
Cat de naivi sunteți!
In ce piesă de teatru s-ar întâmpla asta?

Colegii de scoala rad de tine de orice e ceva diferit de ei, aici nu are treaba cu homosexulitatea, lessbianismul sa transismul (spunenm LGBT, ca in astia intra toti).
Are legatura ca nu sunt educati acasa sa nu mai rada de cineva diferit de ei.
Daca ai ochelari, rade ca ai, daca esti prea slab ca esti prea slab, si asa mai departe.
Ai observat bine ca nu religia le zice sa faca asa, dar asta se aplica la orice fel de a fi mai diferit.

Ne referim aici la respingerea pe face o fac adultii, care la aia religia le zice sau educatia, sa rada de lgbt in mod special, dar nu rad de aia cu ochelari si restul, deci abia aici vorbim de reactia in mod special fata de lgbt.
Tine si de inteligenta, ca un om inteligent nu se ia dupa religie sau altii care il fac sa simta asa.
Isi da seama ca nu are de ce sa rada.

O societate simte asa cum i-a fost insuflat sa simta de religie, mediul din jur, ca norvegienii, olandezii, nemtii de ce nu simt asa?
Ca sunt si ei tot oameni, dar ei s-au format sa simta altfel, au alta religie si alta educatie.

Nu simti cumva asa intamplator, te formezi intr-un fel in functie de mediul in care traiesti.
Sigur ca mai sunt oameni care simt cumva genetic indiferent de mediu, dar mai putini.

Uite cum erau nemtii tineri in anii 30, la un moment dat simteau ei ca rusii sunt suboameni, fara sa verifice.
De unde simteau? Asa au fost indoctrinati.

Si ca indiciu ai sa vezi ca majoritatea esticilor (ortodocsilor) sunt cel mai mult contra LGBT.

Deci intrebarea era "de ce simte lumea asa?!", acolo e problema, ca fapt cam asta a fost intrebarea.

Pai educatia poate schimba, si asta se va face fortat, pentru ca UE si SUA nu ne vor lasa asa pana la urma, la unguri le-a taiat fondurile pe faza asta.
Deci se va rezolva si la noi, sau ajungem ca in evu mediu.

Cu mine vorbești despre vina ortodoxiei, cu prietenul tău vorbești despre educație, că ea, educația este definitorie în a accepta sau a respinge lgbt, lucru care este de fapt corect.
Mai este ceva de spus?
Nu.
Pentru voi, pentru orice și oricând, religia este de vină, altceva nu mai știți.

Pai si educatia, ai dreptate dar si educatia uneori vine si din religie, nu stii?
Adica unii parinti educa copiii in spiritul religiei, dar nu mereu.

"poarta-te frumos ca asa e normal si ca asa a zis dumnezeu", etc, unii baga si religia altii nu o baga ca motiv, depinde de oameni.
Atii zic ca sa te porti frumos ca asa e bine, fara sa bage religia la inaintare.

Nu mereu religia este de vina, depinde de caz.
Deci nu am zis niciodata ca pentru orice si oricand e de vina religia, trebuie sa triem cazurile, nu stiu colegul meu de forum ce crede, dar asa cred eu.

Mai e ceva de spus (nu ca nu mai e), ai zis ca e corect ca educatia e definitorie in a accepta sau respinde lgbt, tocmai, de ce nu ne deschidem si noi la minte ca americanii si occidentalii sa intelegem ca atat timp cat LGBT nu ne deranjeaza, nu avem de ce sa avem ceva cu ei.
Eu am fost in Germania ultima data in Iulie 2017. In iunie se aprobase casatoriile intre homo, lessbi.

Fiind acolo am intrebat si eu pe unu si altul ce parere are, si aia mai tineri, si aia mai medii a varsta dar si aia de peste 65 ani.
Au zis "si ce treaba am eu sa nu se casatoreasca? Sa se casatoreasca, e dreptul lor, de ce nu? Atat timp cat nu ne fac probleme, foarte bine, sunt si ei oameni normali in felul lor".
Cam asa gandesc nemtii, si ne vad pe noi esticii ca pe niste innapoiati in frunte cu rusii (ca si rusii isi anti LGBT, evident si ei sunt ortodocsi).

Deci ei simt logic si sanatos, de aia au si ajuns asa departe, si noi esticii suntem praf.
Si intrebau ce avem noi contra lor?! Ca aia de acolo din zona stiau ca suntem romani dat fiind ca parintii mei au stat acolo 20 de ani.
Auzisera ei ca...romanii sunt niste puturosi, neseriosi, innapoiati, bine, dupa ce au facut rromii cu lebedele si altele, logic ca ne stiu toti.

De multe ori aversiunea fata de LGBT are la baza religia, insa nu in toate cazurile.
De multe ori unii condamna asa aiurea, doar ca acei oameni isi altfel, fara baza religioasa.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns (pentru Mosotti):

Vezi ca ai luat un citat fara context.Nu e pacat sa fii bogat, e pacat sa fii bogat corupt, asta este.Acum tu sigur o sa spui "Pai si preotii sunt corupti", pai sunt, nu te contrazic, ca ei mereu au fost.Nu stiu daca tu ai citit Biblia pe de-a-ntregul, dar pana si Iisus s-a luat de multi lideri religiosi pentru coruptia lor.

| Mosotti a răspuns (pentru FilosofulDepresiv2022):

Pai de aia l-au si kilarit pe Isus, ca era prost si s-a pus cu bogatasii, pacat ca tinea cu saracii si era un om simplu dar bun.

Pai bogatii in general is cam neinregula, ca prin munca cinstita nu ai cum ajunge bogat, ajungi doar daca iei din munca altora, smecherii care au afaceri, muncesc de multe ori altii pentru ei, sau chiar daca muncesc si ei mult, oricum munca lor nu face de 100 ori mai mult decat munca celui mai intelectual din echipa.
Si ala ia grosul, ceilalti mult mai putin, in loc sa imparta profitul, ca doar toti au muncit cot la cot pentru chestia care aduce profitul.

Deci cine ia din munca altora nu e in ordine.

Ce sa citesc o carte scrisa tot de smecheri in favoarea lor?
Citeste Romani 13 si ai sa vezi ce zice acolo, ca pana la urma aia e esenta, restul e cam umplutura.
Si dovada este ca ei zic una si tot ei fac alta, am explicat la porunci.
Biserica catolica si mai marii de atunci de ce ardeau pe rug? Pai ce scrie in biblie? Sa nu omori. Cum nu le convenea ce idei ai, cum pac.
Ca de razboaie am zis.

Nu vezi nicaieri in biblie ca omul de rand merita sa traiasca bine pe munca lui, sa aiba si timp liber sa se culturalizeze si sa se distreze ca sa fie sanatos si sa munceasca mai cu spor, cei de sus sa aiba grija de asta.
Nici vorba.
Nu scrie sa nu faci razboaie, sa nu te duci peste altii, adica exact cum s-a intamplat in toata istoria.

Liderii religiosi in 1907 la rascoala tineau cu mosierii, incercau sa ii calmeze pe tarani, nu s-au dus peste mosieri sa le zica "beeei, nu-i mai asupriti pe astia in halul asta, dati-le conditii decente de munca".
De aia socialistii erau contra bisericii, ca se stie ca e o institutie de partea smecherilor, si asa a fost in toata istoria.

| doctorandus a răspuns (pentru halogen001):

Biblia nu este sursa moralitatii noastre. Mai degraba sunt cartile lui Rawls si Nozick.

| Holiday a răspuns:

Crestinismul nu este despre iubire. Asta e o ipocrizie promovata de liderii organizatiilor crestine si inghitita de fraierii care se uita in gura lor. Crestinismul e despre bani, putere si influenta. Sa nu uitam ca secole la rand s-au ucis si intre ei pentru asta.

| halogen001 a răspuns:

Se vede că oamenii "credincioși" nu cred deloc în puterea zeului și se văd "nevoiți" să pună ei înșiși în practică "voința zeului". Zeul devine astfel o scuză și o justificare a dorințelor și acțiunilor unor oameni necinsti, neserioși și iraționali pentru că zeul nu există, iar dorința și cuvântul zeului nu e altceva decât minciună.

| CostinAlamariu a răspuns:

A iubi pe cineva nu înseamnă să-i tolerezi comportamentul autodistructiv ci din contră, dacă îl iubești îl descurajezi atunci când vrea cu tot dinadinsul să-și facă rău, nu doar lui dar și altora.

| Dragosdoar explică (pentru CostinAlamariu):

Comportament? Aici nu prea vorbim de comportament si de stil de viata. poate gayu,transu ala munceste,Isi castiga banii, se duce acasa, mananca, se culca si pa, nu e chiar comportament autodistructiv aici.

| StrongHeart a răspuns:

Pai parerea mea de ortodox e ca nu imi plac b. ulangiii pentru ca isi bat joc de creatia lui Dumnezeu prin penetrarea altor b. ulangii si cel mai rau avem boala pe gainarii bu.langii care isi bat joc de copii si nu am de gand sa strang mana unuia care o arde asa si nici sa-l respect, doar sa-l compatimesc pentru ca e bolnav de o boala care imi provoaca scarba si dezgust.
Stiu ca nu e political corect ce spun, dar daca Dumnezeu ar trebui sa ma pedepseasca pentru ca gandesc asa, o sa merg bucuros in iad, sa ma intalnesc cu voi acolo.
Lesbienele ne plac pentru ca toata lumea iese castigata, nimeni nu iese penetrat sau batjocorit, dar si ele au nevoie de Iisus, ca nu pot sa faca copii, decat daca prostesc legea sa le dea.
Dar daca vrei sa stii care e parerea bisericii in privinta oricarui pacat si cum trebuie abordata relatia cu ceilalti, e foarte simplu.
Spune clar sa urasti pacatul, nu pacatosul. Iarta-ne pe noi, fraierii de ortodoxi care credem in normalitate si sexul vaginal pentru procreere, nu sodomie si alte mizerii pentru placere carnala cu efecte grave asupra psihicului.
Iarta-ne ca nu vrem sa stam prin spitale de la bts-uri sau pe la psihiatru cu traume ca ne-a abuzat vreun bu.langiu de la open minded ce suntem.
Acum, in mod normal, ce face cineva la el acasa in patul lui, e problema lui, sau mai bine zis paguba lui, dar ma deranjeaza ca le baga copiilor in cap ca niste anomalii sunt normale, ca genul masculin si feminin sunt fictive si ca poate un baiat sa-si taie putulica sau o fata sa-si schimbe pasarica cu un cocosel.
Si ma deranjeaza cei ce au bts-uri si se impreuneaza cu altii, fara sa le spuna. Ma deranjeaza si ca vor drepturi de b. ulangii si sunt foarte violenti multi dintre ei.
Nu ma deranjeaza unii care au devenit asa pentru ca au vazut la tv un actor ca purta fusta si au crezut ca e ok pentru ca din punctul meu de vedere, sunt victime, in schimb ma deranjeaza aia care tot apar la tv si promoveaza treaba asta si cat de normala a devenit o nebunie ca asta in occident.
Homophobe much? 100%
Cum am fobie de gandaci, am fobie de bu.langii si te invit sa-mi schimbi preconceptia, ca nu o sa reusesti.
Asta-i parerea mea sincera.Sa-mi fie cu iertare. Eu va iert, bu.langiilor, doar sa nu va mai b. ulangeriti.

| Mosotti a răspuns (pentru StrongHeart):

Nu vb de aia care isi bat joc de copii, ne referim la ssex consimtit si cuplarea consimtita intre LGBT.
Astia au voie sa fie ca si restul, sa se casatoreasca si asa mai departe, asa e normal, atat timp cat nu deranjeaza, e okey.

Si daca si-o baga unu in altul ce? Daca lor le place, aia e, pana la urma e dreptul fiecaruia sa aleaga, dzeu ala e problema lui ce a facut, ca tot el i-a lasat asa, sa zic daca ar fi existat acest dzeu.
Ca asa simt ei, nu aleg ei asta, te atrage sua nu te atrage sexxul opus, nu poti zice ca ei isi bat joc ca si cum ar alege ei sa fie homo, lessbi sau trans.

Daca iese cu violenta si altele, e altceva.

| StrongHeart a răspuns (pentru Mosotti):

Dupa cum am scris, nu am treaba cu ce fac ei in privat, doar sa nu mai promoveze chestiile astea atat de agresiv cu curcubee si mai stiu eu ce, ca sida e reala si nu are deloc culoarea unui curcubeu, adica nu este deloc roz. Nu trebuie sa faca demonstratii, au aceleasi drepturi ca si noi, vor copii, pai sa faca ce fac 99% din fiintele pamantului, adica sex cu sexul opus, nu cu acelasi, e normal sa fie marginalizati cand ei vor sa faca totul pe dos, adica impotriva firii.
Eu stiu si de ce exista propaganda asta, e la mintea cocosului ca se cauta metode de a reduce nr populatiei si descurajarea procesului de procreere e o metoda extrem de eficienta.

Aia cu sida nu are treaba, ca valabila la hetero mai mult, pentru ca partenerii hetero is mult mai multi, si probabilitatea de imbolnavire e mult mai mare, si tot nu sunt prea multi bolnavi.

E adevarat ca demonstratiile alea tampite nu isi au rostu, prostelile alea, la alea nu le vad nici eu sensul, se fac mai mult de ras.

Este democratic sa faca fiecare cum simte, fiecare e normal in felul lui, nu sa existe o fire neaparat, ca nu e dictatura sa faci ca cineva anume, adica nu e ok ca daca nu faci ca ceva sau cineva, nu e bine.
E normal sa fie diversitate, nu e problema.
Nu e deloc normal sa fie marginalizati, nemtii se mira de ce esticii ii marginalizeaza si in continuare ne fac prosti si innapoiati asa cum oricum aveau impresia.
Asta stiu din iulie-august 2017 de cand am fost ultima data acolo, am discutat mai ales ca in iunie se aprobase casatoria intre astia de acelasi sex.

Nu e vb de diminuarea populatiei ca nu ai cum, astea nu-s chestii de promovare ci doar de acceptare si drepturi, ca nu poti promova sa ma faci pe mine homo daca eu nu sunt!
Ca niciodata nu ma va atrage unul, sau pe o femeie alta femeie, sau daca ma simt bine in corpu meu niciodata nu ma voi face celalalt ssex.
Asta e genetic, nu poti schimba, deci nu are cum fi promovare cum zic multi, aici nu merge indoctrinarea.
Ca dovada ca nr LGBT este extrem de mic, neglijabil si asa a fost, desi aia bi se pot reproduce, si tot n-a crescut nr lor.

Vezi ca au scos astia covid ce omoara 80 % din ce prinde., asta metoda de exterminare in masa.
Si oricum se bate cap in cap chestia asta cu interzicerea avorturilor in Ungaria, polonia, din ce in ce mai multe state in SUA, Germania (acolo asa era de mult).
Deci ceva nu da aici.

Vor copii si sa se poata casatori, f bine, sunt destui copii in orfelinate care sufera, si asta si in afara, ca orice conditii ai avea, lipsa de afectiune te rupe pe viata.
Si oricum sunt f putine cupluri de acelasi sex, treaba e neglijabila, nu stiu ce isi face lumea atatea probleme.
E normal sa aiba si ei acest drept daca indeplinesc conditiile respective de casatorie sau infiere.
Daca am doi tati ce? Daca au bani si stiu sa se poarte, f bine, sau doua mame, mai ales ca eu stiu cum e cu doua mame cum s-ar zice.
Decat sa stau la orfelinat unde nici nu ai ce-ti trebuie, si nici afectiune deloc.
Ca daca ai 2 tati sau 2 mame, sau un tata si o mama si stiu sa fie parinti, daca vrei un telefon, iti cumpara, dar la orfelinat cucu, e doar un exemplu.

Iar ca parinti, nu conteaza ce esti, ci cum te comporti, ca asa sunt sute de milioane de copii traumatizati si in fam clasice, deci nu asta decide cat de ok e copilul.
Eu am fost crescut de 2 mame cum s-ar zice, mama si bunica, ca tata a murit cand eram copil, si n-a fost rau.
Stiu cazuri cu bunic si tata, si iar a fost okey.
Deci nu conteaza ce cuplu e, ci cum este.

Ba din contra, in familii cu parinti de acelasi sex, tata-bunic, mama-bunica, e mai liniste! Asta iti zic eu din experienta.
Ca cei de acelasi sex se inteleg ceva mai bine intre ei, ca au gandire cam pe acolo, discutii, pasiuni, etc.

| StrongHeart a răspuns (pentru Mosotti):

Cateva idei.
Nu e doar genetic, un copil e foarte usor influentat, iar daca-i bagi de mic in cap informatia ca e in regula, prin televizor, prin filme, prin muzica, prin educatia de la scoala, s-ar putea sa il influentezi destul de tare sa mearga intr-o directie pe care el nu si-o doreste.
Homosexualii se nasc din 2 parinti hetero, nu din 2 parinti homo, deci e natural sa fie tot hetero, e foarte simplu. Ca simt ei niste chestii, alea nu sunt naturale, e firea animalica a omului si dorintele nocive, e o diferente intre prietenie, baiat cu baiat, fata cu fata si atractie sexuala, prietenia e absolut normala si naturala, apropierea, colegialitatea frateasca, atractia sexuala fata de acelasi sex e ceva denaturat, e o anomalie. Asta este adevarul, indiferent ce cred minoritatile sau majoritatile.
E foarte gresita ideea ta ca e ok sa ai 2 tati sau 2 mame, pentru ca un om ca sa fie complet trebuie sa primeasca dragostea de mama si dragostea de tata, care se completeaza una pe cealalta.
Familiile de care spui tu, alea sunt exceptii si nu poti sa-mi spui tu mie ca un om care creste cu un parinte are aceeasi experienta ca unul care creste cu doi(mama+tata), pentru ca va creste cu o lipsa, o durere mare in suflet si se dezvolta mai greu, are mai multe responsabilitati de mic si pur si simplu ceva lipseste acolo, nu e complet, stiu pentru ca am prieteni si apropiati care au crescut fara tata sau fara mama si le-a fost mai greu decat daca erau ambii parinti acolo pentru el/ea.
Gresesti, conteaza ce esti ca parinte, daca vrei sa ai un copil sanatos in primul rand psihic. O familie completa e formata din barbat si femeie, asa e natural, normal, asa a stabilit natura cand ne-a creat.

Natura nu trebuie sa fie dictator, stabilesc eu in functie de cum simt si imi convine, asa e democratic.
Cand zici "a stabilit", deja a impus altul pentru tine, au murit oameni la revolutie luptand contra acestui lucru.

Si oricum asta cu exagerarea pusului accent pe acest subiect in ultimii ani, nu e asa de dragu LGBT, e tot politic, ei vor sa faca rau prin asta, sa aduca nazismul sus.
Asta e motivu, sau unu din motive ca sa vina aia "va scapam de imigranti, lgbt, etc.".

Daca copilul de mic stie doar de doi tati sau doua mame, el nu stie de mama si tata, si nici macar natura nu a stabilit asa, mama se ocupa de copil in pestera, si barbatu toata ziua vana, nu prea avea treaba nici cu afectiune nici cu a sta cu femeia si copilul.
Asta cu tata a fost chestie sociala, ca femeia nu muncea si oricum mama era cu copilul mult mai mult ca tata.

Familii rele sunt extrem de multe, nu-s exceptii. Multi nu stiu sa fie parinti, fac copii fie sa fie in randul lumii, fie sa-i stearga la dos la batranete.
Ies destui deviati psihologic si cu mama si tata, nu stii tu cati, eu am fost la psiholog cam 20 de ani saptamanal, era in spital cabinetul, stiu f bine si de la medici si de la psihologi.
Chiar si psihanaliza zice multele greseli facute de parinti care dau probleme mai tarziu, si tocmai nu ies sanatosi copiii.
De ex nu zici "sa fi destept, sa fi bun", ci "esti destept, esti bun", altfel inconstientul copilului zice "aa, deci nu-s bun".
Asa ca...aia e.

Mie mi-a fost mai bine cand am ramas cu mama si bunica, de ce? Ca tata si mama se mai certau si nu asa rar, si asta din cauza punctului 3 de mai jos.

Si ca orice dictator, face rau.
Natura indeplineste acest statut de dictator:

1 - Te face sa faci doar interesul ei, sa-i faci copii, nu o intereseaza binele tau.
2 - Ptr scopul ei, te zapaceste cu indragosteala ca sa nu mai pai gandi clar, sa iei partenerul care considera ea ca e bun pentru perpetuare (se traduce prin faptul ca te atrage cineva care de fapt emite calitati evolutioniste), o doare la basca ca dupa ce te trezesti e posibil sa vezi ca nu trebuia sa iei acel om si ti-a incurcat viata.
3 - Tot pentru scopul asta, femeia are alta gandire, alte discutii, pasiuni, de, de multe ori barbatu se intelege cu ea ca dracii, nici macar la pat nu-si dau drumu in acelasi timp de multe ori.
4 - Femeia intra la menopauza, ca na, ce mai conteaza ca are nervi, stari nasoale, ca face osteoporoza uneori, si ca nu prea mai are pofta de ssex? Nu nene, nu mai trebuie sa faca copii, gataaaa, nici ssex sa nu mai faca, ca asa am vrut eu!

5 - Ne-a dat rautate, parsivenie, minciuna, violenta, ca asta ajuta la supravietuire inainte, nu conteaza ca ne face rau, nu conteaza ca din cauza asta mereu bogatii au asuprit saracii din instinctul de lacomie si nepasare, si ca de aia politicul mereu se p pe noi pe tot globu cam, nu conteaza ca facem razboaie de mor, mutilam oameni din agresivitate si tenta de acaparare, lacomie, nepasare.

6 - Nu a avut interes sa fim destepti, ne vrea fraieri pe majoritatea, doar sa perpetuam, de aia majoritatea trag la prosteala si la ceva cultura nu prea.
Pe vremea lui ceausescu cartile de medicina si altele nu se vindeau de ex, s-a zis in documentare.
Si dupa aia tot noi ne miram "aaoleu...nu poti lega 2 vb cu ala/aia".

7 - Te-a facut sa te atraga doar sexul opus, in loc sa te faca bi sa-ti alegi tu in functie de cum iti convine mai bine, deci ti-a impus!

Mai vrei?
Dictator cu profil clasic.
Si tu iei pe asta de etalon?
Ce zic eu sunt fapte verificabile oricand, nu e parere, nu e din citite, auzite de colo si colo.

De ce a fi diferit e o anomalie? Repet, fara a-l baga pe dictator in calcul, si sa raportam la interesele lui si la ce a stabilit el.
Doar ca nu e ca natura? Pai atunci esti pro dictatura, ce sa zic.
Cine nu zicea ca ceausescu era anormal, bolnav, dusman, trebuia reeducat, marginalizat, exact cum zici tu in cazul de fata.
Si tot asa, era o anomalie daca gandeai altfel, erai defect domne.

Si daca te nasti din doi parinti hetero, poti avea gene diferite tu, nu mostenesti neaparat tot, poti iesi bi, homo sau les (daca esti femeie).
Cei 40000 de diabetici de tip 1 de la noi, s-au nascut din parinti sanatosi, si totusi au boala. Spre deosebire de diabet tip 2 unde majoritar se mosteneste.

Copilul nu stiu daca-l poti corupe sa-l atraga altceva! Ca atractie e cam genetica, nu e din educatie ca altele.
Dar e posibil poate. Dar si pana la urma si daca ar fi, ce? Daca o sa-i placa asa, nu e problema pana la urma.
Sa nu fie ceva ce-i face rau doar.
Dar cum am zis, nu cred ca poti sa-l schimbi pe asta.

Oricum eu am regretat ca nu sunt bi, imi placea sa am libertatea de a alege, mereu m-am inteles mai bine cu barbatii decat cu femeile.

Iar asa zisa propaganda parerea mea este ca nu e pentru convertire, ci ca, copiii de mici sa se obisnuiasca ca-s si astia printre noi, iar cand se maresc sa-i vada ca normali chiar daca nu-s ca ei, e diversitate, nu e neaparat sa fim toti la fel ca turma.
Ca e normal ca daca pana la 20 ani nu vad nu aud de asa ceva, sa li se pare aiurea, si de aici discriminare, marginalizare cred.

Cam asa vad eu treaba.

| Dragosdoar explică (pentru StrongHeart):

Pai daca e sa o luam asa,de ce te duci la stomatolog cand ai infectii la dinti? Lasa natura sa-si faca treaba,sa-si Inmulteasca bacteriile in dantura ta, ca nu e In regula sa ne Impotrivim naturii.

Cat despre drgaostea din familie de heterosexuali; nu o neg, fireste, dar sa stii ca In 99, 99%, acolo apar nenorocirile din viata unui copil ghinionist.

| StrongHeart a răspuns (pentru Dragosdoar):

Ma duc la stomatolog pentru ca am incredere in medicina si in stiinta si in oameni talentati care pot sa rezolve orice problema.
Fiecare om are un talent, de ce nu m-as folosi de darul unui om talentat care a invatat sau a muncit o viata sa profeseze ca dentist? Pana la urma tot natura l-a inzestrat cu talentul ala.
Nu schimba cu nimic ideea ca homosexualitatea este o anomalie., Dar dincolo de partea morala, hai sa zicem ca asta e la libertatea individuala a fiecarui cetatean, ok, e o decizie, fie ca e buna sau ca e rea, dar fii constient ca e o alegere, deci sa nu facem confuzii.
Este o alegere pe care oamenii o fac, sa traiasca sau nu cu persoane de acelasi sex.
Deci asta e cel mai important, sa nu uitam ca fiecare om are liber arbitru sa aleaga, nu poti spune ca te-a facut natura asa, pentru ca un copil sanatos niciodata nu va fi atras de acelasi sex.
Iar unii oameni percep homosexualitatea ca pe o amenintare, pentru simplul fapt ca nu este nimic placut la 2 persoane de acelasi sex care practica acel act(pacat).
Nu aduce nimic bun, este doar o placere sau neplacere bolnava(anomalie) ce se raspandeste prin convingerea altor victime ca este ceva normal.

| doctorandus a răspuns (pentru Mosotti):

De fapt, nu: a lua HIV este mult mai probabil la barbatii homosexuali care au parteneri de ocazie. In Olanda s-au introdus pilulele PReP special pentru acest grup. In schimb, a lua HIV e mult mai improbabil la lesbiene.

| Mosotti a răspuns (pentru doctorandus):

Pai si la parteneri hetero sunt parteneri de ocazia, si acolo se compenseaza nr lor, la homo is putini insa.

| doctorandus a răspuns (pentru Mosotti):

Dap, dar din ce am aflat din Olanda, doar barbatii homosexuali sunt vazuti drept grup cu risc sporit, nu heterosexualii. Ca pilulele alea costa si nu le pot acorda la toata lumea.

| Mosotti a răspuns (pentru doctorandus):

Mda, nu am inteles de ce la homo considera risc sporit.

Ca daca 1000 homo pot a se imbolnavi intre ei, 2000000 de hetero aduc automat mai multi bolnavi ca probabilitate.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

După cum vezi, marii teologi atei de pe site s-au grăbit să răspundă. Voi încerca să dau și eu să dau un răspuns:
Sfinții Părinți ne învață să nu urâm ereticul, ci să urâm erezie; să nu urâm păcătosul, ci să urâm păcatul. De aia nu trebuie să urâm persoanele de care zici, ci să urâm păcatul în care au căzut. Biserica Ortodoxă urăște păcatul și nu vrea normalizarea lui. De asta s-a opus, de exemplu, legalizării căsătoriilor între un bărbat și alt bărbat.
De ce anume e homosexualitate un păcat e altă discuție, dar pot explica dacă vrei.

| Dragosdoar explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Atunci,hai sa le interzicem la femei dreptul de a mai merge In fuste in public, ca doar Ii fac pe barbatii sa se uite dupa ele.
Nu e o chestie de religie aici, e vorba de DREPTURILE OMULUI, care ar trebui sa fie garantate indiferent de ce religie oficiala ar avea statul respectiv.

| Dorotheea21 a răspuns:

Bine că au răspuns numai ortodocși, că dacă răspundeau ateii fără să citească ce scrie la Wikipedia despre religie nu știu ce mai ieșea. tongue happy

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Dumnezeu a zis sa iubesti oamenii, nu pacatul lor.