| Dragosdoar a întrebat:

Sa-mi raspunda si mie practcantii ortodocsi va rog la o nelamurire.

Religie ortodoxa prevede sa ne iubim apropele ca pe noi. Cu toate acestea, cand vine vorba de homosexuali/lesbiene, majoritatea ortodocsilor si biserica isi schimba atitudinea la 360 de grade fata de acestia si fac pe cat de mult posibil sa nu obtina drepturi in societate.
Pe langa asta, ii considera trimisi ai satanei si ii desconsidera de cate ori au posibilitatea.
Acuma la unul la care nu e religios,mai inteleg atitudinea,dar la voi, dragi ortodocsi, chiar nu o pot intelege.
Astept parerea voastra.

59 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns (pentru Mosotti):

Așa este. Eu n-am avut bunici pentru că au murit înainte să apar eu, dar am văzut destul și înțeleg totul destul de bine. Nu mai am pretenții sau speranțe că omul va fi bun, rațional și cinstit. Omul face și el ce poate ca orice viețuitoare. Atât poate și atât face happy
Măcar bine că am scăpat de sclavagismul primitiv (nu de cel modern) și de inchiziție, dar mai e mult până să fie totul bine.

| Mosotti a răspuns (pentru halogen001):

Pai omu face ce trebuie sa faca adica ce a vrut natura sa faca, cine era bun si cinstit, nu mai traia in trecut, asa ca de aia sunt majoritatea rai, ca rautatea a ajutat la supravietuire in trecut, asa ca natura ne-a adaptat sa avem ceva ce ne ajuta pe asta.
Deci nu e intamplator.

Ca daca bunatatea ajuta la supravietuire, erau 95 % buni, si doar exceptiile erau rai.
De aia si sunt putini buni genetic, ca putini din aia au supravietuit, deci nu s-au reprodus.

Ca sa ai speranta ca omu sa fie bun, e ca si cum speri ca lupu sa nu manance oi.

100% corect.

Rămâne doar educația să mai schimbe ceva. De acolo ar putea veni speranța. Asocierea în grupuri trebuie să aibă origine genetică. Chiar și asocierea crește șansele unei viețuitoare. Ceva șanse sunt, dar nu prea mari.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Mosotti):

Ați terminat să vă lăudați unul pe altul?
Am ieșit de la această întrebare fiindcă toată discuția aceasta este greșită. Homosexualii sunt ostracizați de întreaga societate românească, pentru că așa simte societatea românească. Colegii tăi de școală râd de tine că ești homosexual pentru că așa simt, nu au ei treburi cu ortodoxia, și nu ortodoxia le spune să își bată joc de tine. Asta îi doare pe homosexuali, nu că ortodoxia ar avea ceva cu ei. Crezi tu că daca ortodoxia i-ar accepta, oamenii nu ar mai râde de ei?
Cat de naivi sunteți!
In ce piesă de teatru s-ar întâmpla asta?

| StrongHeart a răspuns:

Pai parerea mea de ortodox e ca nu imi plac b. ulangiii pentru ca isi bat joc de creatia lui Dumnezeu prin penetrarea altor b. ulangii si cel mai rau avem boala pe gainarii bu.langii care isi bat joc de copii si nu am de gand sa strang mana unuia care o arde asa si nici sa-l respect, doar sa-l compatimesc pentru ca e bolnav de o boala care imi provoaca scarba si dezgust.
Stiu ca nu e political corect ce spun, dar daca Dumnezeu ar trebui sa ma pedepseasca pentru ca gandesc asa, o sa merg bucuros in iad, sa ma intalnesc cu voi acolo.
Lesbienele ne plac pentru ca toata lumea iese castigata, nimeni nu iese penetrat sau batjocorit, dar si ele au nevoie de Iisus, ca nu pot sa faca copii, decat daca prostesc legea sa le dea.
Dar daca vrei sa stii care e parerea bisericii in privinta oricarui pacat si cum trebuie abordata relatia cu ceilalti, e foarte simplu.
Spune clar sa urasti pacatul, nu pacatosul. Iarta-ne pe noi, fraierii de ortodoxi care credem in normalitate si sexul vaginal pentru procreere, nu sodomie si alte mizerii pentru placere carnala cu efecte grave asupra psihicului.
Iarta-ne ca nu vrem sa stam prin spitale de la bts-uri sau pe la psihiatru cu traume ca ne-a abuzat vreun bu.langiu de la open minded ce suntem.
Acum, in mod normal, ce face cineva la el acasa in patul lui, e problema lui, sau mai bine zis paguba lui, dar ma deranjeaza ca le baga copiilor in cap ca niste anomalii sunt normale, ca genul masculin si feminin sunt fictive si ca poate un baiat sa-si taie putulica sau o fata sa-si schimbe pasarica cu un cocosel.
Si ma deranjeaza cei ce au bts-uri si se impreuneaza cu altii, fara sa le spuna. Ma deranjeaza si ca vor drepturi de b. ulangii si sunt foarte violenti multi dintre ei.
Nu ma deranjeaza unii care au devenit asa pentru ca au vazut la tv un actor ca purta fusta si au crezut ca e ok pentru ca din punctul meu de vedere, sunt victime, in schimb ma deranjeaza aia care tot apar la tv si promoveaza treaba asta si cat de normala a devenit o nebunie ca asta in occident.
Homophobe much? 100%
Cum am fobie de gandaci, am fobie de bu.langii si te invit sa-mi schimbi preconceptia, ca nu o sa reusesti.
Asta-i parerea mea sincera.Sa-mi fie cu iertare. Eu va iert, bu.langiilor, doar sa nu va mai b. ulangeriti.

| Mosotti a răspuns (pentru Dorotheea21):

Colegii de scoala rad de tine de orice e ceva diferit de ei, aici nu are treaba cu homosexulitatea, lessbianismul sa transismul (spunenm LGBT, ca in astia intra toti).
Are legatura ca nu sunt educati acasa sa nu mai rada de cineva diferit de ei.
Daca ai ochelari, rade ca ai, daca esti prea slab ca esti prea slab, si asa mai departe.
Ai observat bine ca nu religia le zice sa faca asa, dar asta se aplica la orice fel de a fi mai diferit.

Ne referim aici la respingerea pe face o fac adultii, care la aia religia le zice sau educatia, sa rada de lgbt in mod special, dar nu rad de aia cu ochelari si restul, deci abia aici vorbim de reactia in mod special fata de lgbt.
Tine si de inteligenta, ca un om inteligent nu se ia dupa religie sau altii care il fac sa simta asa.
Isi da seama ca nu are de ce sa rada.

O societate simte asa cum i-a fost insuflat sa simta de religie, mediul din jur, ca norvegienii, olandezii, nemtii de ce nu simt asa?
Ca sunt si ei tot oameni, dar ei s-au format sa simta altfel, au alta religie si alta educatie.

Nu simti cumva asa intamplator, te formezi intr-un fel in functie de mediul in care traiesti.
Sigur ca mai sunt oameni care simt cumva genetic indiferent de mediu, dar mai putini.

Uite cum erau nemtii tineri in anii 30, la un moment dat simteau ei ca rusii sunt suboameni, fara sa verifice.
De unde simteau? Asa au fost indoctrinati.

Si ca indiciu ai sa vezi ca majoritatea esticilor (ortodocsilor) sunt cel mai mult contra LGBT.

Deci intrebarea era "de ce simte lumea asa?!", acolo e problema, ca fapt cam asta a fost intrebarea.

| Mosotti a răspuns (pentru halogen001):

Pai educatia poate schimba, si asta se va face fortat, pentru ca UE si SUA nu ne vor lasa asa pana la urma, la unguri le-a taiat fondurile pe faza asta.
Deci se va rezolva si la noi, sau ajungem ca in evu mediu.

| Mosotti a răspuns (pentru StrongHeart):

Nu vb de aia care isi bat joc de copii, ne referim la ssex consimtit si cuplarea consimtita intre LGBT.
Astia au voie sa fie ca si restul, sa se casatoreasca si asa mai departe, asa e normal, atat timp cat nu deranjeaza, e okey.

Si daca si-o baga unu in altul ce? Daca lor le place, aia e, pana la urma e dreptul fiecaruia sa aleaga, dzeu ala e problema lui ce a facut, ca tot el i-a lasat asa, sa zic daca ar fi existat acest dzeu.
Ca asa simt ei, nu aleg ei asta, te atrage sua nu te atrage sexxul opus, nu poti zice ca ei isi bat joc ca si cum ar alege ei sa fie homo, lessbi sau trans.

Daca iese cu violenta si altele, e altceva.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Mosotti):

Cu mine vorbești despre vina ortodoxiei, cu prietenul tău vorbești despre educație, că ea, educația este definitorie în a accepta sau a respinge lgbt, lucru care este de fapt corect.
Mai este ceva de spus?
Nu.
Pentru voi, pentru orice și oricând, religia este de vină, altceva nu mai știți.

| StrongHeart a răspuns (pentru Mosotti):

Dupa cum am scris, nu am treaba cu ce fac ei in privat, doar sa nu mai promoveze chestiile astea atat de agresiv cu curcubee si mai stiu eu ce, ca sida e reala si nu are deloc culoarea unui curcubeu, adica nu este deloc roz. Nu trebuie sa faca demonstratii, au aceleasi drepturi ca si noi, vor copii, pai sa faca ce fac 99% din fiintele pamantului, adica sex cu sexul opus, nu cu acelasi, e normal sa fie marginalizati cand ei vor sa faca totul pe dos, adica impotriva firii.
Eu stiu si de ce exista propaganda asta, e la mintea cocosului ca se cauta metode de a reduce nr populatiei si descurajarea procesului de procreere e o metoda extrem de eficienta.

| ania a răspuns (pentru Dragosdoar):

Si eu in adolescenta simteam ca ar fi trebuit sa fiu baiat si am fost la consiliere crestina si am inteles ca se datora faptului ca mama mea si-a dorit foarte mult si toata sarcina cu mune spera sa aiba un baiat..In aceste cazuri copilul se simte respins in sexualitatea lui, simte ca e de sex gresit, inconstient vrea sa fie baiatul dorit.La consiliere m-au incurajat sa o iert pe mama mea, sa accept adevarul ca sexul cuiva e dat de organele sexuale cu are s-a nascut si sa-i multumesc Creatorului ca se bucura ca eu sunt fata.Am plans peste o jumatate dr ora si am experimentat o vindecsre profunda si definitiva.Ma gandesc cu groaza ca daca cineva m-ai fi incurajat in aceea directie as fi putut rata familia fericita pe care o am, nasterea copiilor, bucuria sifleteasca si fizica, fara mustrari de constiinta a iubirii sotului meu.Sunt convinsa ca oricine vrea sa inteleaga de simte asa si merge la consiliere crestina se poate vindeca, daca vrea.

| Mosotti a răspuns (pentru Dorotheea21):

Pai si educatia, ai dreptate dar si educatia uneori vine si din religie, nu stii?
Adica unii parinti educa copiii in spiritul religiei, dar nu mereu.

"poarta-te frumos ca asa e normal si ca asa a zis dumnezeu", etc, unii baga si religia altii nu o baga ca motiv, depinde de oameni.
Atii zic ca sa te porti frumos ca asa e bine, fara sa bage religia la inaintare.

Nu mereu religia este de vina, depinde de caz.
Deci nu am zis niciodata ca pentru orice si oricand e de vina religia, trebuie sa triem cazurile, nu stiu colegul meu de forum ce crede, dar asa cred eu.

Mai e ceva de spus (nu ca nu mai e), ai zis ca e corect ca educatia e definitorie in a accepta sau respinde lgbt, tocmai, de ce nu ne deschidem si noi la minte ca americanii si occidentalii sa intelegem ca atat timp cat LGBT nu ne deranjeaza, nu avem de ce sa avem ceva cu ei.
Eu am fost in Germania ultima data in Iulie 2017. In iunie se aprobase casatoriile intre homo, lessbi.

Fiind acolo am intrebat si eu pe unu si altul ce parere are, si aia mai tineri, si aia mai medii a varsta dar si aia de peste 65 ani.
Au zis "si ce treaba am eu sa nu se casatoreasca? Sa se casatoreasca, e dreptul lor, de ce nu? Atat timp cat nu ne fac probleme, foarte bine, sunt si ei oameni normali in felul lor".
Cam asa gandesc nemtii, si ne vad pe noi esticii ca pe niste innapoiati in frunte cu rusii (ca si rusii isi anti LGBT, evident si ei sunt ortodocsi).

Deci ei simt logic si sanatos, de aia au si ajuns asa departe, si noi esticii suntem praf.
Si intrebau ce avem noi contra lor?! Ca aia de acolo din zona stiau ca suntem romani dat fiind ca parintii mei au stat acolo 20 de ani.
Auzisera ei ca...romanii sunt niste puturosi, neseriosi, innapoiati, bine, dupa ce au facut rromii cu lebedele si altele, logic ca ne stiu toti.

De multe ori aversiunea fata de LGBT are la baza religia, insa nu in toate cazurile.
De multe ori unii condamna asa aiurea, doar ca acei oameni isi altfel, fara baza religioasa.

Aia cu sida nu are treaba, ca valabila la hetero mai mult, pentru ca partenerii hetero is mult mai multi, si probabilitatea de imbolnavire e mult mai mare, si tot nu sunt prea multi bolnavi.

E adevarat ca demonstratiile alea tampite nu isi au rostu, prostelile alea, la alea nu le vad nici eu sensul, se fac mai mult de ras.

Este democratic sa faca fiecare cum simte, fiecare e normal in felul lui, nu sa existe o fire neaparat, ca nu e dictatura sa faci ca cineva anume, adica nu e ok ca daca nu faci ca ceva sau cineva, nu e bine.
E normal sa fie diversitate, nu e problema.
Nu e deloc normal sa fie marginalizati, nemtii se mira de ce esticii ii marginalizeaza si in continuare ne fac prosti si innapoiati asa cum oricum aveau impresia.
Asta stiu din iulie-august 2017 de cand am fost ultima data acolo, am discutat mai ales ca in iunie se aprobase casatoria intre astia de acelasi sex.

Nu e vb de diminuarea populatiei ca nu ai cum, astea nu-s chestii de promovare ci doar de acceptare si drepturi, ca nu poti promova sa ma faci pe mine homo daca eu nu sunt!
Ca niciodata nu ma va atrage unul, sau pe o femeie alta femeie, sau daca ma simt bine in corpu meu niciodata nu ma voi face celalalt ssex.
Asta e genetic, nu poti schimba, deci nu are cum fi promovare cum zic multi, aici nu merge indoctrinarea.
Ca dovada ca nr LGBT este extrem de mic, neglijabil si asa a fost, desi aia bi se pot reproduce, si tot n-a crescut nr lor.

Vezi ca au scos astia covid ce omoara 80 % din ce prinde., asta metoda de exterminare in masa.
Si oricum se bate cap in cap chestia asta cu interzicerea avorturilor in Ungaria, polonia, din ce in ce mai multe state in SUA, Germania (acolo asa era de mult).
Deci ceva nu da aici.

Vor copii si sa se poata casatori, f bine, sunt destui copii in orfelinate care sufera, si asta si in afara, ca orice conditii ai avea, lipsa de afectiune te rupe pe viata.
Si oricum sunt f putine cupluri de acelasi sex, treaba e neglijabila, nu stiu ce isi face lumea atatea probleme.
E normal sa aiba si ei acest drept daca indeplinesc conditiile respective de casatorie sau infiere.
Daca am doi tati ce? Daca au bani si stiu sa se poarte, f bine, sau doua mame, mai ales ca eu stiu cum e cu doua mame cum s-ar zice.
Decat sa stau la orfelinat unde nici nu ai ce-ti trebuie, si nici afectiune deloc.
Ca daca ai 2 tati sau 2 mame, sau un tata si o mama si stiu sa fie parinti, daca vrei un telefon, iti cumpara, dar la orfelinat cucu, e doar un exemplu.

Iar ca parinti, nu conteaza ce esti, ci cum te comporti, ca asa sunt sute de milioane de copii traumatizati si in fam clasice, deci nu asta decide cat de ok e copilul.
Eu am fost crescut de 2 mame cum s-ar zice, mama si bunica, ca tata a murit cand eram copil, si n-a fost rau.
Stiu cazuri cu bunic si tata, si iar a fost okey.
Deci nu conteaza ce cuplu e, ci cum este.

Ba din contra, in familii cu parinti de acelasi sex, tata-bunic, mama-bunica, e mai liniste! Asta iti zic eu din experienta.
Ca cei de acelasi sex se inteleg ceva mai bine intre ei, ca au gandire cam pe acolo, discutii, pasiuni, etc.

| StrongHeart a răspuns (pentru Mosotti):

Cateva idei.
Nu e doar genetic, un copil e foarte usor influentat, iar daca-i bagi de mic in cap informatia ca e in regula, prin televizor, prin filme, prin muzica, prin educatia de la scoala, s-ar putea sa il influentezi destul de tare sa mearga intr-o directie pe care el nu si-o doreste.
Homosexualii se nasc din 2 parinti hetero, nu din 2 parinti homo, deci e natural sa fie tot hetero, e foarte simplu. Ca simt ei niste chestii, alea nu sunt naturale, e firea animalica a omului si dorintele nocive, e o diferente intre prietenie, baiat cu baiat, fata cu fata si atractie sexuala, prietenia e absolut normala si naturala, apropierea, colegialitatea frateasca, atractia sexuala fata de acelasi sex e ceva denaturat, e o anomalie. Asta este adevarul, indiferent ce cred minoritatile sau majoritatile.
E foarte gresita ideea ta ca e ok sa ai 2 tati sau 2 mame, pentru ca un om ca sa fie complet trebuie sa primeasca dragostea de mama si dragostea de tata, care se completeaza una pe cealalta.
Familiile de care spui tu, alea sunt exceptii si nu poti sa-mi spui tu mie ca un om care creste cu un parinte are aceeasi experienta ca unul care creste cu doi(mama+tata), pentru ca va creste cu o lipsa, o durere mare in suflet si se dezvolta mai greu, are mai multe responsabilitati de mic si pur si simplu ceva lipseste acolo, nu e complet, stiu pentru ca am prieteni si apropiati care au crescut fara tata sau fara mama si le-a fost mai greu decat daca erau ambii parinti acolo pentru el/ea.
Gresesti, conteaza ce esti ca parinte, daca vrei sa ai un copil sanatos in primul rand psihic. O familie completa e formata din barbat si femeie, asa e natural, normal, asa a stabilit natura cand ne-a creat.

Natura nu trebuie sa fie dictator, stabilesc eu in functie de cum simt si imi convine, asa e democratic.
Cand zici "a stabilit", deja a impus altul pentru tine, au murit oameni la revolutie luptand contra acestui lucru.

Si oricum asta cu exagerarea pusului accent pe acest subiect in ultimii ani, nu e asa de dragu LGBT, e tot politic, ei vor sa faca rau prin asta, sa aduca nazismul sus.
Asta e motivu, sau unu din motive ca sa vina aia "va scapam de imigranti, lgbt, etc.".

Daca copilul de mic stie doar de doi tati sau doua mame, el nu stie de mama si tata, si nici macar natura nu a stabilit asa, mama se ocupa de copil in pestera, si barbatu toata ziua vana, nu prea avea treaba nici cu afectiune nici cu a sta cu femeia si copilul.
Asta cu tata a fost chestie sociala, ca femeia nu muncea si oricum mama era cu copilul mult mai mult ca tata.

Familii rele sunt extrem de multe, nu-s exceptii. Multi nu stiu sa fie parinti, fac copii fie sa fie in randul lumii, fie sa-i stearga la dos la batranete.
Ies destui deviati psihologic si cu mama si tata, nu stii tu cati, eu am fost la psiholog cam 20 de ani saptamanal, era in spital cabinetul, stiu f bine si de la medici si de la psihologi.
Chiar si psihanaliza zice multele greseli facute de parinti care dau probleme mai tarziu, si tocmai nu ies sanatosi copiii.
De ex nu zici "sa fi destept, sa fi bun", ci "esti destept, esti bun", altfel inconstientul copilului zice "aa, deci nu-s bun".
Asa ca...aia e.

Mie mi-a fost mai bine cand am ramas cu mama si bunica, de ce? Ca tata si mama se mai certau si nu asa rar, si asta din cauza punctului 3 de mai jos.

Si ca orice dictator, face rau.
Natura indeplineste acest statut de dictator:

1 - Te face sa faci doar interesul ei, sa-i faci copii, nu o intereseaza binele tau.
2 - Ptr scopul ei, te zapaceste cu indragosteala ca sa nu mai pai gandi clar, sa iei partenerul care considera ea ca e bun pentru perpetuare (se traduce prin faptul ca te atrage cineva care de fapt emite calitati evolutioniste), o doare la basca ca dupa ce te trezesti e posibil sa vezi ca nu trebuia sa iei acel om si ti-a incurcat viata.
3 - Tot pentru scopul asta, femeia are alta gandire, alte discutii, pasiuni, de, de multe ori barbatu se intelege cu ea ca dracii, nici macar la pat nu-si dau drumu in acelasi timp de multe ori.
4 - Femeia intra la menopauza, ca na, ce mai conteaza ca are nervi, stari nasoale, ca face osteoporoza uneori, si ca nu prea mai are pofta de ssex? Nu nene, nu mai trebuie sa faca copii, gataaaa, nici ssex sa nu mai faca, ca asa am vrut eu!

5 - Ne-a dat rautate, parsivenie, minciuna, violenta, ca asta ajuta la supravietuire inainte, nu conteaza ca ne face rau, nu conteaza ca din cauza asta mereu bogatii au asuprit saracii din instinctul de lacomie si nepasare, si ca de aia politicul mereu se p pe noi pe tot globu cam, nu conteaza ca facem razboaie de mor, mutilam oameni din agresivitate si tenta de acaparare, lacomie, nepasare.

6 - Nu a avut interes sa fim destepti, ne vrea fraieri pe majoritatea, doar sa perpetuam, de aia majoritatea trag la prosteala si la ceva cultura nu prea.
Pe vremea lui ceausescu cartile de medicina si altele nu se vindeau de ex, s-a zis in documentare.
Si dupa aia tot noi ne miram "aaoleu...nu poti lega 2 vb cu ala/aia".

7 - Te-a facut sa te atraga doar sexul opus, in loc sa te faca bi sa-ti alegi tu in functie de cum iti convine mai bine, deci ti-a impus!

Mai vrei?
Dictator cu profil clasic.
Si tu iei pe asta de etalon?
Ce zic eu sunt fapte verificabile oricand, nu e parere, nu e din citite, auzite de colo si colo.

De ce a fi diferit e o anomalie? Repet, fara a-l baga pe dictator in calcul, si sa raportam la interesele lui si la ce a stabilit el.
Doar ca nu e ca natura? Pai atunci esti pro dictatura, ce sa zic.
Cine nu zicea ca ceausescu era anormal, bolnav, dusman, trebuia reeducat, marginalizat, exact cum zici tu in cazul de fata.
Si tot asa, era o anomalie daca gandeai altfel, erai defect domne.

Si daca te nasti din doi parinti hetero, poti avea gene diferite tu, nu mostenesti neaparat tot, poti iesi bi, homo sau les (daca esti femeie).
Cei 40000 de diabetici de tip 1 de la noi, s-au nascut din parinti sanatosi, si totusi au boala. Spre deosebire de diabet tip 2 unde majoritar se mosteneste.

Copilul nu stiu daca-l poti corupe sa-l atraga altceva! Ca atractie e cam genetica, nu e din educatie ca altele.
Dar e posibil poate. Dar si pana la urma si daca ar fi, ce? Daca o sa-i placa asa, nu e problema pana la urma.
Sa nu fie ceva ce-i face rau doar.
Dar cum am zis, nu cred ca poti sa-l schimbi pe asta.

Oricum eu am regretat ca nu sunt bi, imi placea sa am libertatea de a alege, mereu m-am inteles mai bine cu barbatii decat cu femeile.

Iar asa zisa propaganda parerea mea este ca nu e pentru convertire, ci ca, copiii de mici sa se obisnuiasca ca-s si astia printre noi, iar cand se maresc sa-i vada ca normali chiar daca nu-s ca ei, e diversitate, nu e neaparat sa fim toti la fel ca turma.
Ca e normal ca daca pana la 20 ani nu vad nu aud de asa ceva, sa li se pare aiurea, si de aici discriminare, marginalizare cred.

Cam asa vad eu treaba.

| Dragosdoar explică (pentru StrongHeart):

Pai daca e sa o luam asa,de ce te duci la stomatolog cand ai infectii la dinti? Lasa natura sa-si faca treaba,sa-si Inmulteasca bacteriile in dantura ta, ca nu e In regula sa ne Impotrivim naturii.

Cat despre drgaostea din familie de heterosexuali; nu o neg, fireste, dar sa stii ca In 99, 99%, acolo apar nenorocirile din viata unui copil ghinionist.

| StrongHeart a răspuns (pentru Dragosdoar):

Ma duc la stomatolog pentru ca am incredere in medicina si in stiinta si in oameni talentati care pot sa rezolve orice problema.
Fiecare om are un talent, de ce nu m-as folosi de darul unui om talentat care a invatat sau a muncit o viata sa profeseze ca dentist? Pana la urma tot natura l-a inzestrat cu talentul ala.
Nu schimba cu nimic ideea ca homosexualitatea este o anomalie., Dar dincolo de partea morala, hai sa zicem ca asta e la libertatea individuala a fiecarui cetatean, ok, e o decizie, fie ca e buna sau ca e rea, dar fii constient ca e o alegere, deci sa nu facem confuzii.
Este o alegere pe care oamenii o fac, sa traiasca sau nu cu persoane de acelasi sex.
Deci asta e cel mai important, sa nu uitam ca fiecare om are liber arbitru sa aleaga, nu poti spune ca te-a facut natura asa, pentru ca un copil sanatos niciodata nu va fi atras de acelasi sex.
Iar unii oameni percep homosexualitatea ca pe o amenintare, pentru simplul fapt ca nu este nimic placut la 2 persoane de acelasi sex care practica acel act(pacat).
Nu aduce nimic bun, este doar o placere sau neplacere bolnava(anomalie) ce se raspandeste prin convingerea altor victime ca este ceva normal.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Dumnezeu a zis sa iubesti oamenii, nu pacatul lor.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns (pentru Mosotti):

Vezi ca ai luat un citat fara context.Nu e pacat sa fii bogat, e pacat sa fii bogat corupt, asta este.Acum tu sigur o sa spui "Pai si preotii sunt corupti", pai sunt, nu te contrazic, ca ei mereu au fost.Nu stiu daca tu ai citit Biblia pe de-a-ntregul, dar pana si Iisus s-a luat de multi lideri religiosi pentru coruptia lor.

| Mosotti a răspuns (pentru FilosofulDepresiv2022):

Pai de aia l-au si kilarit pe Isus, ca era prost si s-a pus cu bogatasii, pacat ca tinea cu saracii si era un om simplu dar bun.

Pai bogatii in general is cam neinregula, ca prin munca cinstita nu ai cum ajunge bogat, ajungi doar daca iei din munca altora, smecherii care au afaceri, muncesc de multe ori altii pentru ei, sau chiar daca muncesc si ei mult, oricum munca lor nu face de 100 ori mai mult decat munca celui mai intelectual din echipa.
Si ala ia grosul, ceilalti mult mai putin, in loc sa imparta profitul, ca doar toti au muncit cot la cot pentru chestia care aduce profitul.

Deci cine ia din munca altora nu e in ordine.

Ce sa citesc o carte scrisa tot de smecheri in favoarea lor?
Citeste Romani 13 si ai sa vezi ce zice acolo, ca pana la urma aia e esenta, restul e cam umplutura.
Si dovada este ca ei zic una si tot ei fac alta, am explicat la porunci.
Biserica catolica si mai marii de atunci de ce ardeau pe rug? Pai ce scrie in biblie? Sa nu omori. Cum nu le convenea ce idei ai, cum pac.
Ca de razboaie am zis.

Nu vezi nicaieri in biblie ca omul de rand merita sa traiasca bine pe munca lui, sa aiba si timp liber sa se culturalizeze si sa se distreze ca sa fie sanatos si sa munceasca mai cu spor, cei de sus sa aiba grija de asta.
Nici vorba.
Nu scrie sa nu faci razboaie, sa nu te duci peste altii, adica exact cum s-a intamplat in toata istoria.

Liderii religiosi in 1907 la rascoala tineau cu mosierii, incercau sa ii calmeze pe tarani, nu s-au dus peste mosieri sa le zica "beeei, nu-i mai asupriti pe astia in halul asta, dati-le conditii decente de munca".
De aia socialistii erau contra bisericii, ca se stie ca e o institutie de partea smecherilor, si asa a fost in toata istoria.

| CostinAlamariu a răspuns:

A iubi pe cineva nu înseamnă să-i tolerezi comportamentul autodistructiv ci din contră, dacă îl iubești îl descurajezi atunci când vrea cu tot dinadinsul să-și facă rău, nu doar lui dar și altora.

| Dragosdoar explică (pentru CostinAlamariu):

Comportament? Aici nu prea vorbim de comportament si de stil de viata. poate gayu,transu ala munceste,Isi castiga banii, se duce acasa, mananca, se culca si pa, nu e chiar comportament autodistructiv aici.

| doctorandus a răspuns (pentru halogen001):

Biblia nu este sursa moralitatii noastre. Mai degraba sunt cartile lui Rawls si Nozick.

| doctorandus a răspuns (pentru Mosotti):

De fapt, nu: a lua HIV este mult mai probabil la barbatii homosexuali care au parteneri de ocazie. In Olanda s-au introdus pilulele PReP special pentru acest grup. In schimb, a lua HIV e mult mai improbabil la lesbiene.

| Mosotti a răspuns (pentru doctorandus):

Pai si la parteneri hetero sunt parteneri de ocazia, si acolo se compenseaza nr lor, la homo is putini insa.

| doctorandus a răspuns (pentru Mosotti):

Dap, dar din ce am aflat din Olanda, doar barbatii homosexuali sunt vazuti drept grup cu risc sporit, nu heterosexualii. Ca pilulele alea costa si nu le pot acorda la toata lumea.

| Mosotti a răspuns (pentru doctorandus):

Mda, nu am inteles de ce la homo considera risc sporit.

Ca daca 1000 homo pot a se imbolnavi intre ei, 2000000 de hetero aduc automat mai multi bolnavi ca probabilitate.