anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa ne imaginam urmatoarea situatie: o femeie care e o buna credincioasa intalneste un barbat rau, crud.Cei doi se indragstesc unul de altul dar printr-o intamplare nefericita mor amandoi, femeia ajungand in Imparatia Cerurilor iar barbatul in iad.Intrebarea mea este: poate femeia sa-i ceara lui Dumnezeu sa o duca in iad pentru a putea fi alaturi de iubitul ei? Daca da, poate sa existe iubire in iad?

22 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Admitem ca femeia se "indragosteste" fara leac de barbatul ei, crud sau cum vrei tu. Posibilitatea ca EA sa vrea sa fie cu EL este IMPOSIBILA deoarece :
1) Raiul și Iadul chiar daca vor exista, aceasta se va intampla la distante foarte mari de timp.
2) Iadul nu este vesnic ci doar o perioada de timp.
3) Dupa moarte cei care merg in Rai NU VOR MAI AVEA SEX, vor fi ASEXUATI ca ingerii asa ca femeia nu va mai fi femeie ci va fi ca un inger deci ideea de a fi cu un barbat NU MAI ARE SENS. Iata de ce intrebarea ta nu are sens (logica).

| anonim_4396 explică (pentru danut):

Da, inteleg acum...
Daca orele noastre de religie s-ar desfasura in mod normal probabil as fi stiut asta.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma bucur ca ai inteles, de aia religia sau orice legat de ea NU TREBUIE FACUTA in scoli ci la biserica sau acasa.

| Doub a răspuns:

Cum lada mea frigorifica sa se indragosteasca o femeie de un barbat crud? Pai ce eu as putea sa ma indragostesc de unul care cioparteste bebelusi?raised eyebrows

| anonim_4396 explică (pentru Doub):

laughing Pai, sa zicem ca nu era chiar un psihopat care cioparteste bebelusi ci avea el o fire mai violenta.

| Doub a răspuns (pentru anonim_4396):

Aham. Mno, ce femeie intreaga la minte (nu neaparat crestina) s-ar indragosti de un barbat violent?thinking

Ps. Daca e sado-masochista, atunci poate.

Situatia aleasa de tine e destul de ciudata. O femeie crestina, matura, nu s-ar indragosti niciodata de un barbat violent.

Mda, ai dreptate.Nu stiu ce m-a apucat si pe mine cu intrebarile astea fara sens.
Apropo, in legatura cu intrebarea ta, nu stiu ce masuri as putea lua dar nu vreau sa stau cu mainile-n san si sa ma uit cum societatea civilizata se duce de rapa. Daca voi reusi sa initiez un proiect o sa te implic si pe tine (bineinteles, doar daca vrei).

Nici eu nu vreau sa stau si sa privesc degradarea societatii, de asta incerc sa fiu eu un om bun.
" Daca voi reusi sa initiez un proiect o sa te implic si pe tine"- Sigur, chiar sunt curioasa sa vad ce idee iti vine. Sper sa nu fie un genocid.laughing

Ps. Ma sperie poza ta.laughing

Mi-a mai zis cineva ca poza mea e ciudata laughing Hmm, si eu care credeam ca Johnny Depp e preferatul femeilor.
Am lasat genocidul la planul C sau D. big grin

"Johnny Depp e preferatul femeilor."-Neah.
Si la planul A sau B, te-ai gandit?laughing

Nu, dar am timp.E nevoie de rabdare.
...
Vrei sa fii prietena mea?
Pe TPU laughing
Si nu ''iubita'' ci ''prietena''.Tu cred ca te-ai prins de asta dar daca vede altcineva poate va crede ca imi caut nevasta sau am incurcat site-ul asta cu unul de matrimoniale.laughing

Iooooi. Trimite-mi cerere de prietenie si se rezolva.laughing

| Jardelin a răspuns:

Intr-o zi un mosneag casatorit de o vesnicie moare si ajunge in Rai. Dupa cativa ani moare si baba, ajunge si ea in Rai si il intalneste pe mosneag, se indreapta catre el bucuroasa si-i spune:

- Vai dragul meu, ce bine imi pare ca suntem din nou impreuna!
- Nici nu vreau sa aud, spuse mosneagul! Contractul a fost "pana cand moartea ne va desparti"!

| Dorotheea21 a răspuns:

Aşa inţelegi tu o judecată?
Slavă Domnului ca Dreptul nu are nicio legătură cu ateismul juvenil.
Du-te în primul tribunal, intră într-o şedinţă unde e judecată o femeie pentru furt, spune-le ca e iubita ta şi doreşti să faci şi tu nişte ani de inchisoare, ai, n-ai treabă cu furtul respectiv.
După asta spune-ne si nouă aici, cam în câte secunde te aruncă afară din sală pe motiv ca eşti "cu căpuţul"? laughing
Eu zic că in două. laughing
Secunde. tongue
Şi te mai sfătuiesc să nu-ţi mai "imaginezi" nimic. Las-o asa cum a căzut, că e mai bine. laughing
Cam asta ar face şi Dumnezeu, te-ar trimite în Rai, cu diferenţa că nu te-ar eticheta drept căzut in cap sau plecat cu sorcova.
Ne mai imaginăm, sau gata? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

1.Sufletul nu are sex.
2.Raiul si Iadul sunt concepte pentru incepatori.
3. Daca mai au ceva de impartit se vor intalni de cate ori va fi nevoie.
Timpul este doar o pacaleala.

| Buresbista123 a răspuns:

Masochista femeie ai ales si tu

| anonim_4396 explică (pentru Buresbista123):

laughing

| bleakk a răspuns:

1.Pui intrebare complet aiurea. Sa-ti zic si de ce. Cum ajunge din perspectiva ta o femeie in Rai? Daca nu-L iubeste pe Dumnezeu mai mult ca orice nu are ce cauta acolo.
2. Ca sa te linistesc : nu doar criminalii, violatorii, pedofili ajung acolo, ci si alte categorii de oameni cum ar fi cei necredinciosi, iti dau un exemplu.
Intrebarea ar fi avut putin mai multa logica daca ar fi sunt cam asa: Poate o persoana care pe pamant a fost dependenta emotional de o persoana sa fie fericita in Rai fara aceasta?

| StefanKogut a răspuns:

Daca ar fi sa aplicam dogma, datorita credintei si iubirii femeii, dar si datorita faptului ca, tot dogmatic, afurisirea unui suflet ce nu merita asta este imposibila, atunci putem spune ca rezultatul ar fi mai degraba salvarea sufletului barbatului si nu invers, pentru ca in esenta femeia in acest caz cere sa fie reunita cu perechea ei, de aia vrea sa renunte la Paradis, iar acest lucru, dovada aceasta de iubire de care da dovada nu poate exista decat intru Dumnezeu, ea este cu Dumnezeu, iar Dumnezeu nu merge in iad, el salveaza suflete din iad.

| Costas_Camelia_1976 a răspuns:

Hey! Eu cred ca Dumnezeu nu o poate duce in iad si in iad e ura si rautate!

| anonim_4396 explică (pentru Costas_Camelia_1976):

Nici daca ea vrea cu orice pret asta? Ea crede ca ii va fi mai bine impreuna cu el in iad decat singura in Rai.

| YesViRginia a răspuns:

Daca e de la Dumnezeu atunci nu va fi iubire intre un om rau si o femeie buna sau cum ai zis tu.E clar ca undeva unu din ei nu e bun si se minte singur ca iubeste dar de fapt nu o face.PA