Cum sa spun: faptul ca pierde o sarcina este pentru o femeie normala o pedeapsa suficienta, asa ca nu as mai pedepsi-o in plus. Daca insa se poate dovedi ca a facut-o intentionat, ar putea fi pedepsita pentru pruncucid.
Prezervativul poate fi folosit pentru ca previne conceptia, prin urmare previne un eventual avort. Spermatozoidul de unul singur nu e o fiinta omeneasca, doar ovulul fecundat e o fiinta omeneasca.
In cazul femeilor violate, nu pedepsesti un viol prin a omori pe cineva nevinovat. De aceea eu n-as permite avortul nici in caz de viol. Exista dispozitive prin care o femeie poate preveni un viol. Va asigur ca unul caruia ii trebuie extras medical un dispozitiv anti-viol care a patruns adanc in penis se va gandi de doua inainte de a mai viola pe cineva.
In orice caz, pentru avort as pedepsi mai degraba medicii care fac avort decat pe femeile se supun facerii de avort.
Politica lui Ceausescu contra avortului a fost o politica in conformitate cu crestinismul.
Avortul mi se pare ceva chiar bun.Decat sa nu fi in stare sa cresti un copil e mult mai bine sa faci avort.De obicei cei care au ceva inpotriva avortului sustin ca este ca si cum ai omora un copil, cu toate ca in acest caz si folosirea prezervativului ar trebui sa fie considerata crima.
De ce faci copil daca NU esti in stare sa-l cresti?! Doar pentru simplul fapt ca vrei sa faci sex?! Fă sex dar protejeaza-te, eu cred ca orice fiinta merita o sansa la viata VIATA E SFANTA nu o poti lua! Daca asa am gandi toti cum ai afirmat tu mai sus atunci unde s-ar ajunge pana la urma?! S-ar ajunge la un singur lucru:ca toate femeile de pe acest PAMANT sa faca copii(motiv ca nu s-au protejat) si sa faca AVORT, asata ar insemna ca in fiecare zi sa moara o fiinta! DE CE CREZI Tu ca folosirea prezervativului ar trebui sa fie considerata CRIMA!?! (afirmatie stupida dupa parerea mea!).
Eu sunt impotriva avortului, orice vietate merita sa traiasca aceasta viata chiar si in suferinta ea merita traita
În cazul oălor pe care le mâncăm, embriogeneza nu este încă declanşată (transfer de gene, crearea fiinţei distincte).
În procesul unei embriogeneze în desfăşurare ar fi în schimb ouăle clocite. Dar nu ştiu pe nimeni să mănânce ouă clocite... Şi cred că nici tu, nu?
Cazul pruncilor nenăscuţi nu se compară nici cu ouăle (ovule ale găinii), nici cu spermatozoizii (simple celule vii dar neânsufleţite, purtătoare de material genetic), deoarece princii nenăscuţi au deja o embriogeneză declanşată, au un suflet, reprezintă deja un organism FORMAT ca INDIVIDUALITATE DISTINCTĂ dar încă aflată în PLIN PROCES DE DEZVOLTARE...
"nu este încă declanşată"... da si nu. Daca iei oua de la magazin, da, ai dreptate DAR daca stai la casa, nu mai ai dreptate. Nu considerati voi ca viata incepe de cand spermatozoidul incepe sa colinde ovulul? Daca mananci oua de casa, ai sanse mari ca ele sa fie deja fecundate.
"Dar nu ştiu pe nimeni să mănânce ouă clocite"... se numeste BALUT.
Dupa cum ti-am zis, pot sa compar pruncii nenascuti cu ouale gainilor daca ma refer la cele de casa.
Si ca o completare, inca nu ai raspuns la ce am cerut in postarea principala. Daca accepti avortul ca fiind crima, trebuie sa accepti si omorul din culpa.
Iti repet si tie intrebarea :
Considerati ca o femeie este criminala si ca merita sa ajunga la inchisoare pentru omor din culpa daca pierde sarcina din diverse motive? (motive care tin de omorul din culpa)
E ceva doar voit nu fara voie, iar oul nu are o gaina inlauntru doar daca era la incubator sau sub closca
Daca stai la casa, sunt sanse mari ca in oul pe care l-ai mancat sa fi inceput o gaina sa se formeze. Nici tu nu ai raspuns la subiectul principal.
Consideri ca avortul "ie naspa" si ca "ie o crima"? Daca da, accepti si uciderea din culpa? Practic nu merge sa zici ca avortul e o crima dar sa respingi uciderea din culpa.
Daca e voit e crima, ceea ce tine de vointa ta doar
Bun, deci conform tie, avortul e o crima.
Stii ce e uciderea din culpa nu? Repet iar intrebarea (deoarece vad ca va place sa evitati subiectul principal) :
Consideri ca o femeie este criminala si ca merita sa ajunga la inchisoare pentru omor din culpa daca pierde sarcina din diverse motive? (motive ce tin de omorul din culpa)
-------------------
Nu merge sa zici ca avortul e o crima dar sa ignori uciderea din culpa atunci cand vie vorba de fetus. Fie le accepti pe amandoua, fie le respingi pe amandoua.
Nu exista doar 2 culori alb si negru
In acest caz chiar exista doar 2 culori.
Meh, dacă pierde boracul înainte de a-l naște, nu-i chiar atât de mare pierderea.
Poate sta oricând capră să-i pocnească unu cireașa, ca s-o lase borțoasă din nou.
Deci tu consideri doar femeia vinovata pentru avort, dar uiti ca acel embrion a fost conceput impreuna cu un barbat care nu isi asuma nici o responsabilitate, el nu este in aceeasi masura vinovat pentru avortul facut, tinand cont ca doar femeiea sufera fizic, nu si masculul
Nu ai raspuns la ce am cerut. Esti incapabil? E un subiect simplu : daca tu consideri avortul ca fiind o crima, inseamna ca trebuie sa accepti si omorul din culpa.
"Nu ai raspuns la ce am cerut." - Ba da - dar in modul in care merita demersul tau: am pus o eticheta.
"Esti incapabil?" - Uita-te la raspunsurile mele si decide singur... Din punctul meu de vedere nu. La fel cum si, din punctul tau de vedere, nu ai nici o problema psihica atasata acestei obsesii...
O seara frumoasa.
Nu sunt de acord. Gandeste-te ca poate acei copii ar fi fost in stare sa ajute omenirea, gandeste-te cati oamni ar fi ajutat, oferindu-le mangaiere. SI cine stie, poate ar fi adus si progrese stiintei! Oricum nimeni nu este rodul unui esec
"Nu sunt de acord"... cu avortul? Bun, dar cum ramane cu uciderea din culpa?
Apropo, uita-te la toti care au raspuns pana acum (cei care afirma ca avortul "ie naspa"). Mie mi se pare amuzant sa ii vad pe toti ca evita subiectul principal. Toti o ard cu "avortul e o crima" dar cand am adus in discutie uciderea din culpa, se prefac ca nu aud si incep sa fluiere uitandu-se in sus. Toti incearca sa evite subiectul principal. De ce crezi tu ca se intampla asta?
Chiar si userul bogdanovici24 care a zis ca "Avortul ar trebui pedepsit prin lege cu inchisoarea" a evitat subiectul dupa care cand l-am intrebat iar, a zis ca uciderea din culpa nu mai e ok atunci cand vine vorba de fetus.
Nu merge sa zici ca avortul e o crima dar sa respingi uciderea din culpa. Fie e vorba de un om si se aplica si uciderea din culpa fie fetusul nu e om si avortul nu e o crima.
Ori suntem golani ori nu mai suntem (vorba unui filozof).
* postarea aste e pentru toti care au raspuns pana acum si au evitat subiectul principal nu neaparat doar catre tine (vreausazborcatrestele). Mi-e lene sa scriu pentru fiecare in parte (iar).
Era de asteptat totusi sa evitati subiectul principal.
Completare pentru "speciali" :
Postarea mea NU se refera la avort. Se refera la uciderea din culpa a unui fetus.
Tot pentru "speciali" repet intrebarea :
Considerati ca o femeie este criminala si ca merita sa ajunga la inchisoare pentru omor din culpa daca pierde sarcina din diverse motive? (motive care tin de omorul din culpa)
NU.
De ce nu? Oamenii sunt trimisi la inchisoare pentru omor din culpa atunci cand vine vorba de cei nascuti. De ce sa fie acest caz o exceptie? Nu ziceai ca fetusul e om si ca avortul e o crima?
Chiar tu ai zis ca "Avortul ar trebui pedepsit prin lege cu inchisoarea".
Pai ori suntem golani ori nu mai suntem.
Ia uite aici :
"Când decesul unei persoane este rezultatul unei acțiuni neintenționate, de obicei din neglijență, fapta se numește ucidere din culpă"
Uciderea din culpa a unei persoane, se pedepseşte cu închisoare (de la 1 la 5 ani în formă simplă).
"moartea a două sau mai multe persoane (de la 5 la 15 ani)"
Deci daca e vorba de gemeni, e si mai "naspa".
Amice,avortul il faci cu buna stiinta, ceea ce numesti tu acolo se numeste accident, ceva ce n-a vrut dar s-a intamplat, intelegi prietene?
Tu stii macar ce este uciderea din culpa... "prietene"? Te bagi in seama fara sa stii chestiile de baza legate de subiect. Bravo.
''Considerati ca o femeie este criminala si ca merita sa ajunga la inchisoare pentru omor din culpa daca pierde sarcina din diverse motive?''
Depinde de motive, poate fi si omor cu premeditare, nu numai din culpa. Daca pierde sarcina pentru ca nu a putut s-o duca pan' la capat (evident, presupunand ca s-a abtinut de la substante toxice) desi a incercat, normal ca nu poate fi cercetata pentru nimic. Daca in schimb a tras la masea, a fumat, s-a drogat, a facut gimnastica la barna, s-a uitat in telefon cand conducea s.a.m.d trebuie sa fie cercetata pentru omor din culpa.
In anumite situatii poate fi considerata criminala.Frate,decat sa-ti omori copilul inca nenascut mai bine te protejezi cu un pachet de DUREX! Avortul ar trebui pedepsit prin lege cu inchisoarea(nu am cunostinta de cauza insa poate ca deja exista vreo lege referitoare la avort!).
Si daca folosesti prezervativ sau faci avort nu este tot una? Si in cazul in care o femeie este violata si ramane insarcinata, pana si atunci este avorul crima?
Tot nu ai raspuns la ce am intrebat eu. Mai incearca.
Pai prietene, avortul nu e o crima. Niciodata, daca e facut pana la o anumita perioada a sarcinii. Lasati naibii superstitiile. Cum sa o acuzi pe femeia care pierde copilul de omor din culpa?
Nu eu afirm ca avortul este o crima ci foarte multi religiosi. Si din moment ce ei afirma ca avortul reprezinta crima si ca femeile care fac asa ceva merita sa ajunga in inchisoare fiind niste criminale, inseamna ca (folosind mentalitatea unora) putem sa bagam femeile in inchisoare si pentru omor din culpa daca pierd sarcina din anumite motive. Eu doar le prezint erorile din gandirea lor.
Uita-te la raspunsurile lor si o sa vezi ca atunci cand vine vorba de omor din culpa, TOTI tac dar cand vine vorba de avort, toti sar precum cocosii. Asta asa ca sa vezi limita lor. Cand vine vorba de omor din culpa, toti se fac ca nu aud si ignora subiectul. Nu merge sa zici ca avortul e o crima dar omorul din culpa e scuzabil nu? Fie le luam pe amandoua, fie le respingem pe amandoua. Nu merge favoritismul aici la fel cum nu merge nici cu persoanele nascute.
NU!
Asta-i tot ce ai inteles tu din postare?