anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa presupunem ca avortul inseamna uciderea unui om (si cand faci omleta, de fapt ucizi si mananci o gaina).

Considerati ca o femeie este criminala si ca merita sa ajunga la inchisoare pentru omor din culpa daca pierde sarcina din diverse motive?

Sa zicem ca se plimba, ii suna telefonul, nu e atenta, nu vede treptii, cade si moare boracul. Sau bea un pahar de vin (ca e a 2-a luna si i-a fost dor sa guste), ameteste (ca nu avea antrenament), se ridica sa mearga in locul X, cade si moare boracul. Sau conduce, ii suna telefonul si pana sa apese pe buton sa raspunda (are casti si telefon mai vechi), face un accident si... ghiciti? Exact, moare boracul.

Sunt multe exemple de "accidente". Din moment ce voi sustineti ca avortul inseamna uciderea unui om, inseamna ca o femeie merita sa mearga la inchisoare pentru omor din culpa daca pierde sarcina si trebuie tratata ca o criminala corect?

* ca sa nu cumva sa deviati de la subiect sau sa schimbati subiectul si sa "dezbateti" versiunea voastra, va reamintesc ca este vorba de omor din culpa. Daca eu ma bag cu masina intr-o tipa gravida, asta nu inseamna ca ea intra la acea categorie. Am tinut sa fac aceasta precizare deoarece stiu ca multi veti incerca sa schimbati subiectul original si sa il inlocuiti cu exemple ca cel prezentat acum si sa spuneti ca nu e vorba de omor si ca nu merita sa faca inchisoare. Repet iar (ca sigur nu ati inteles), nu ma refer la cazurile gen "eu ma bag cu masina in tipa gravida". Ma refer la omorul din culpa comis de tipa gravida.

Succesuri.

35 răspunsuri:
| Mikhtarian a răspuns:

Amice,avortul il faci cu buna stiinta, ceea ce numesti tu acolo se numeste accident, ceva ce n-a vrut dar s-a intamplat, intelegi prietene?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mikhtarian):

Tu stii macar ce este uciderea din culpa... "prietene"? Te bagi in seama fara sa stii chestiile de baza legate de subiect. Bravo.

| vl96cos a răspuns (pentru mODIN):

Ce asteptari sa am de la un satanist analfabet!

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

''Considerati ca o femeie este criminala si ca merita sa ajunga la inchisoare pentru omor din culpa daca pierde sarcina din diverse motive?''

Depinde de motive, poate fi si omor cu premeditare, nu numai din culpa. Daca pierde sarcina pentru ca nu a putut s-o duca pan' la capat (evident, presupunand ca s-a abtinut de la substante toxice) desi a incercat, normal ca nu poate fi cercetata pentru nimic. Daca in schimb a tras la masea, a fumat, s-a drogat, a facut gimnastica la barna, s-a uitat in telefon cand conducea s.a.m.d trebuie sa fie cercetata pentru omor din culpa.

| martzian a răspuns (pentru anonim_4396):

"Nu ai raspuns la ce am cerut." - Ba da - dar in modul in care merita demersul tau: am pus o eticheta.

"Esti incapabil?" - Uita-te la raspunsurile mele si decide singur...winking Din punctul meu de vedere nu. La fel cum si, din punctul tau de vedere, nu ai nici o problema psihica atasata acestei obsesii...

O seara frumoasa.