Daca e prost/a nu va mai citi.sau puturos. dar daca este interesat sa vada de ce cred cateva milioane de oameni, daca este curios sa intelreaga pe altii, daca este inteligent si curios totodata nu va citi numai biblia.va citi tot ce-i cade in mana, legat de oameni, credinte, stiinta, religie, si orice crede ca e interesant si bine de stiut. iar eu nu presupun.am citit biblia de doua ori toata si de cateva ori ce m-a interesat si m-a interesat toata biblia.nu am inteles-o din prima. dar am perseverat si am gasit si alte carti ajutatoare si alti oameni cunoscatori, am intrebat, am citit, am ascultat si am judecat.am gasit undeva, ca insa-si faptul ca vad, este o minune. m-am apucat sa studiez ochiul, si; Lumina.corpuscul,sau unda electromagnetica.deja mi-am format o parere. dar mai am pana termin.io zic asa.cine-i prost, sa moara.cine e destept si constient ca are un cap si ceva in el, sa-l foloseasca bine.
Religia creștină, cu falsul păcat adamic, a fost și este și acum, un mijloc de îndobitocire, al oamenilor.
Și tu și Ema, ați făcut școala în vremea lui Ceașcă, și nu ați fost indoctrinați la școală cu religie creștină, dar ați trecut la creștinism că așa ați vrut voi.
Dacă spui ca omul Iisus nu a existat, inseamna ca, in opinia ta, tot noul testament este gresit. Sau cum?
Noul Testament este perfect.
Dar religia creștină, cu falsul păcat adamic, a fost și este și acum, un mijloc de manevrare și de îndobitocire, al oamenilor, de anihilare a opiniilor individuale și de ținere a acestora sub ascultarea „Cezarilor", --dă cezarului ce este al cezarului & întoarce și celălalt obraz, & ferice de cei săraci cu duhul etc----vremelnici.
Biblia e scrisa de oameni care vor sa manipuleze mase mari umane, tocmai de asta eu zic ca a fost totusi putin elaborata inainte si are anumite subintelesuri, pentru ca alt fel lumea s-ar fi prins ca e la bascaleala. o spun si ma repet, credinta nu trebuie sa tina de religie. omul credincios nu e totuna cu omul religios. religia e prea impusa, sa zic asa. credinta e una pe care o dobandeste cineva, prin anumte etape de initire. dar deja trec de pragul de intelegere al unora. nu mai citi biblia . citeste "Istoria religiilor" de Eliade daca vrei sa-ti faci asa, o idee.
Nu e o contradictie aici? O data spui ca Noul Testament este perfect si o data spui ca omul Iisus nici n-a existat. Pai daca n-a existat, inseamna ca tot ce scriu evanghelistii despre omul Iisus nu e adevarat. Si daca nu e adevarat, cum este perfect?
Navarre (ruda cu Henric de Navara?!), in discutie este un verset anume, o analiza semantica a lui, daca vrei. Tu te folosesti de ocazie ca sa iti spui parerea despre intreaga Biblie si religie in general. Ca sa zic asa, te ocupi de padure, si uiti copacul. Ca sa ramanem la subiect, ce a vrut scriitorul evangheliei (Ioan) sa spuna? Nu cum interpreteaza unii si altii.
Noul Testament este perfect. Dar tot creștinismul este o înșiruire de minciuni și de aiureli. Dacă ai reținut : să nu furi, să nu ucizi, etc poți vinde biblia care este o maculatură.
Inteleg cum zici. Dar, scuze, tu imi raspunzi aici la intrebarea pe care eu i-am pus-o lui Parker; si nu raspunzi la cea pusa tie. Daca te uiti vreo patru randuri mai sus, vezi ca eu te-am intrebat ce a vrut scriitorul (in original) sa spuna, nu cum au interpretat altii. Deci ce a vrut sa spuna cu "...era cu o persoana" si apoi ca "era chiar acea persoana"? (Vezi paralela ajutatoare cu Ion si Gheorghe).
Eu am trecut la crestinism pentru ca am avut o intalnire reala cu Mantuitorul si aceasta m-a transformat intr-un copil de Dumnezeu.
Frate minciuna nu tine de cate de mare e omul pe care o spune, sau cat de important e. tot o minciuna ramane si tot va transfigura realitatea. insusi faptul ca ar fi fost scrisa in Israel poate fi o minciuna. dar argumentul tau e unul cat se poate de viabil. Einstein credea in Panteism ("Dumnezeu este natura") pentru ca el iubea stiinta si fenomenele naturale. Credinta asta tine de noi, e un lucru individual si intim. Nu e ceva pe care sa-l impartasesti in ritmuri pop cum fac diferite culte prin biserici. apropos, Iisus spune in biblie "Crestinismul este pentru popoare"...cat de manipulator a sunat asta? P. S. tin sa precizez ca nu sunt ateu si n-am sa fiu in viata mea.
Oricum, sunt bune si dezbaterile astea. Se mai cristalizeaza idei. In plus, ai ocazia sa ii cunosti mai bine pe oameni, sa vezi cum reactioneaza ei atunci cand se aduce in discutie un text mai dificil, mai incurcat (cel putin aparent). Ca sa dau numai cateva exemple: Ce face EmaS? Ajuta, asa cum stie; sau crede ea. Ce face tilipleasca? Ajuta, in felul in care intelege ea. Ce face Artesano? Tace. Tot felul de reactii. Dar, cum zic, una peste alta cred ca sunt folositoare.
Trebuie sa-ti bati oleaca capu ca sa intelegi daca nu intreaba pe un duhovnic si o sa te lamureasca
Prietene, ilogic esti tu (nu te supara pe mine), pentru ca folosesti gandirea stiintifica, matematica pentru intelegerea unor evenimente spirituale. Ce vrea sa spuna Ioan in primele 14 versete, este ca Dumnezeu care era la inceput s-a intrupat si a trait ca om pe pamant, si anume Isus Hristos.Analiza gramaticala nu-si are rostul aici limbajul fiing unul alegoric, imagistic.
DeProfundis99 întreabă: