A intrebat daca ne deranjeaza sa fim roboteii lego ai unui Zeu care ne-ar fi dat tuturor un scop anume. A doua varianta pe care el o pune in vedere este ca noi sa nu avem un scop ci sa ne cream singuri unul (in varianta asta se regaseste si libertatea).
Deci poti face 2 lucruri : 1. Ce vrei tu. sau 2. Ce vor altii (indiferent ca e vorba de oameni sau de anumite entitati).
Partea cu: va convine sau nu difera de la om la om.
Am fost creati clar pentru un scop, e ilogic sa zici ca suntem la intamplare si doar un accident.In viata totul are un scop. Dumnezeu are de asemenea un scop cu noi, dobandirea mantuirii si desavarsirii, iubirea toate obtinandu-le trecand prin testul asta numit viata.
Si dupa ce obtii mantuirea si desavarsirea nu mai ai niciun scop, asa-i?
Daca ajungi in stadiul de a fi PARTE din Dumnezeu nu mai ai nevoie de nimic...Si asta nu o zice numai religia crestina..ci multe alte curente religioase sau filozofice.Defapt,toti ajungem sa fim Unul(cum scrie si in Biblie si cum zice si Neale Donald Walsch, cu totii UNA(SAU UNUL) suntem.
He, he, ce misto suna povestea ta, nu? Cand de fapt o sa mori, te vor manca bacteriile si viermii si gata...dar unii inca mai viseaza la tot felul de tampenii, iar altii profita din plin de asta...
Sincer, eu unul as fi fericit sa vad ca am un scop, fie el unul decis de dinainte. L-as accepta bucuros oricare ar fi acesta.
Dar daca scopul pentru care am fost creati este acela de a ne gasi propriul scop?
Normal ca nu mi-ar conveni sa ma simt ca un robot creat de d-zeu. Liberul arbitru e imposibil cu un creator atotstiutor, dintr-un motiv simplu: el cunoaste viitorul. Te creeaza intr-un anume fel, predispus spre anumite actiuni, si pe deasupra el stie mereu ce urmeaza sa faci, inca din momentul in care te creeaza. El iti cunoaste tot viitorul si toata viata dinainte s-o traiesti. Adica stie exact ce fapte vei face in viata ta, si daca vei ajunge in rai sau iad. Te creeaza stiind toate aceste lucruri. Deci cu un astfel de creator am fi 100% roboti, fara niciun gram de liber arbitru. Iar gasirea unui scop intr-o astfel de situatie ar fi imposibila, desigur.
Unora le-ar convenii, unora nu. Depinde mult de scop. Daca scopul meu este sa fiu miliardar, mi-ar convenii .
Am fost creaţi poate pentru un scop, sa ajungem undeva să trăim viaţa să ne facem o familie. iubirea, tristeţea, frica. toate astea fac parte din viaţă, deci viaţa e practic un test cum a zis şi Alan.
Nu intelegi ce vrei sa separi... Am fost creati pentru un scop, iar noua ne revine datoria de a-l gasi. Stim ca avem un scop, iar in intreaga noastra viata, trebuie sa il gasim.
A intrebat daca ne deranjeaza sa fim roboteii lego ai unui Zeu care ne-ar fi dat tuturor un scop anume. A doua varianta pe care el o pune in vedere este ca noi sa nu avem un scop ci sa ne cream singuri unul (in varianta asta se regaseste si libertatea).
Deci poti face 2 lucruri : 1. Ce vrei tu. sau 2. Ce vor altii (indiferent ca e vorba de oameni sau de anumite entitati).
Partea cu: va convine sau nu difera de la om la om.