Daca tu ai fi copilul meu si ai continua sa "gandesti" (nu cred ca ceea ce ai scris tu este un proces al gandirii, dar..sa admitem) asa, ar fi o mare usurare pentru omenire un asemenea gest.
Interesante unele răspunsuri...
http://i.imgur.com/NJzR1gV.jpg
Mă bucur că am avut părinţi sănătoşi...
La fel ca in intrebarea mea, oamenii religiosi sunt cei mai inchuiati si rai de pe terra. cum sa poti face asa ceva chiar daca ai crede in mos craciun
Unii, Endoryus, unii...
Majoritatea vrei sa zici, sa fim seriosi. mai ales cristianii daca vad un ateu, gaataa e a lui satana, pe rug cu el. norocu nostru ca numai suntem in sec 16
Exagerezi.
El avea motive temeinice să manifeste o încredere absolută în Dumnezeu. Nu putea Dumnezeu să-l scoale din morţi pe Isaac (Evrei 11:17–19)? Nu fusese chiar naşterea lui Isaac o dovadă a puterii divine, având în vedere că Dumnezeu le redase în mod miraculos lui Avraam şi Sarei capacitatea de reproducere? Încrezător în puterea lui Dumnezeu de a-şi îndeplini promisiunile, Avraam a fost gata să asculte. E-adevărat, nu a fost lăsat să-şi sacrifice fiul (Geneza 22:1–14). Totuşi, exemplul lui ne ajută să înţelegem cât de greu trebuie să-i fi fost lui Dumnezeu să-l dea pe „Fiul său unic-născut, pentru ca oricine exercită credinţă în el să nu fie distrus, ci să aibă viaţă veşnică". — Ioan 3:16; Matei 20:28.
Din pacate au existat unii care cica le-a cerut dumnezeu sa-si omoare copii sau pe cine stie cine si chiar au facut-o, n-ar trebui sa te mire daca unii viseaza ca vine dumnezeu la el si le cere vreo tampenie si ei chiar o fac...
Nu doar ca nu mi-as omori copilul, dar eu n-as omori pe nimeni pentru niciun astfel de zeu. Ce zeu ar fi ala care mi-ar cere asa ceva? Un zeu criminal, exact ca cel din biblie. Un astfel de zeu, si daca ar exista, n-ar merita nimic, decat ura. Noroc ca nu exista.
Daca mi-ar cere mie asa ceva, eu cred ca l-as lua de guler si i-as trage o flegma in nas dar si un spitz in ciur sa ma tina minte!
Geneza capitolul 22:19-12 "În cele din urmă au ajuns la locul pe care i-l arătase adevăratul Dumnezeu şi Avraam a construit acolo un altar, apoi a aranjat lemnele, l-a legat pe fiul său Isaac de mâini şi de picioare şi l-a pus pe altar, deasupra lemnelor. 10 Apoi Avraam a întins mâna şi a luat cuţitul de înjunghiat ca să-şi omoare fiul. 11 Însă îngerul lui Iehova l-a chemat din ceruri şi a zis: „Avraam! Avraam!", iar el a răspuns: „Iată-mă!" 12 Şi îngerul a continuat: „Nu întinde mâna asupra băiatului şi nu-i face nimic."
După cum vezi, Iehova Dumnezeu l-a pus la încercare pe Avraam pentru a demonstra că acesta crede cu adevărat în el.
Cand Dumnezeu i-a cerut lui Avraam sacrificarea lui Isaac, doar il testa! Voia sa vada pana unde ajunge iubirea pentru El din partea lui Avraam! Cand era pe punctul de a isi omori copilul, a fost oprit si a aflat adevarul... Dumnezeu nu ar pune un om sa isi omoare copilul, pana la urma... ce vina are el? Dar iti rapund la intrebare cu un mare DA.