Azi Dumnezeu nu mai procedează așa pentru că suntem creati cu liberul arbitru și nu roboți. Dar prin Biblie primim informatile necesare pentru a fi fericiți și să luăm decizii înțelepte.
Viata este un continuu proces de maturizare spirituala. LIBERTATEA omului este vectorul principal care determina urmarea unui progres spiritual (care presupune in paralel si beneficierea de bunurile spirituale esentiale naturii umane: fericire, implinire, echilibru interior, pace, etc...).
Urmarea directa a pacatelor umanitatii consta in starea de jertfa continua in care se afla Mantuitorul...
Iti recomand sa citesti Biblia si in special Noul Testament si sa nu mai tragi concluzii despre Dumnezeu din ceea ce auzi.
Sa presupunem ca exista. Daca ar face toate aceste lucruri, nu ai mai avea liber arbitru.
Nu exista egalitate, daca zeul crestin ar exista, nu s-ar putea implica in viata oameniilor.
De ce sa te ajute? Nu stii ca evolutia inseamna autodepasire?
"Daca ar face toate aceste lucruri, nu ai mai avea liber arbitru.
Nu exista egalitate, daca zeul crestin ar exista, nu s-ar putea implica in viata oamenilor"
Crezi ca acum exista egalitate intre oameni? De ce se intampla "minuni" anumitor oameni, iar celorlalti nu? De ce unii se nasc cu malformatii grave, iar altii perfect sanatosi?(Aici nu e vorba de liber arbitru) De ce unii se nasc bogati, iar altii saraci? Crezi ca toti suntem egali?
Daca citesti cu atentie, am scris clar ca oamenii nu-s egali, chiar daca am intercalat propozitia intr-o fraza.
Da, scuze, greseala mea.
Daca ar fi cum zici nu ne-am mai manifesta liber. Si talharii s-ar putea frumos de fatada. Insa e important ca omul sa se schimbe in libertate, nu constrans.
" Insa e important ca omul sa se schimbe in libertate, nu constrans."
De ce? Explica-mi si mie importanta acestui aspect.