Acum 1 miliard de ani castravetele nu avea tepi. A evolut sa se apere de noi.
Sah mat
Pe tine te înțeapă castraveții?
Aha
Plantele nu sunt avantajate in lupta pentru existenta de evitarea pradatorilor, lor pradatorii le raspandesc semintele. De aceea, unele plante au dezvoltat parti comestibile fara alta functie, prin selectie naturala. Rosiile si castravetii sunt creati chiar de om, prin selectie artificiala. In fiecare an se creeaza soiuri noi prin selectie artificiala.
Nu stiu ce este mai trist: faptul ca nivelul tau de intelegere a stiintei este acelasi cu cel al unui hamster, sau faptul ca nu realizezi asta.
Ca sa pastram tema sahistica, argumentul tau este echivalent cu a-i pune lui Gari Kasparov un castravete murat pe tabla de sah si a zbiera "Sah-mat!"
Ți se pare că răspunsul tău este într-un fel în legătură cu subiectul întrebării? atunci când ataci persoana ci nu întrebarea spune mai multe despre tine decât despre mine.
Da, asa mi se pare, dar poate nu am fost suficient de clar.
Voi incerca sa clarific acum: Intrebarea ta este atat de lipsita de noima, iar "rationamentul" tau atat de profund eronat incat nu merita sa fie tratate cu altceva decat sarcasm.
Daca faptul ca legumele nu au picioare ti se pare argumentul care desfiinteaza evolutia, asta nu spune decat un lucru: ca nu ai nici cea mai vaga idee, nici macar un praf de intelegere a modului in care functioneaza evolutia. Si nici vreo dorinta de a invata cu adevarat ceva despre aceasta (motiv pentru care nu voi irosi timpul sa te familiarizez cu ea).
Ai in schimb aroganta si fudulia de a crede ca o poti contrazice fara sa cunosti nimic despre ea.
Iar asta spune totul despre tine, nu despre mine.
„Ai in schimb aroganta si fudulia de a crede ca o poti contrazice fara sa cunosti nimic despre ea." Îmi cer scuze că m-am luat de religia ta, dar creștinismul este religia adevărată.
Nu te-ai luat de religia mea, pentru simplul motiv ca stiinta nu este o religie. Sunt doua lucruri diametral opuse si ireconciliabile.
Stiinta reprezinta cautarea continua si fara prejudecati a adevarului, indiferent care este acesta. Stiinta are onestitatea de a recunoaste lucrurile pe care nu le stie si are capacitatea de a prezenta dovezi indubitabile pentru lucrurile pe care le afirma.
La polul opus, religia reprezinta acceptarea neconditionata drept "adevar" a unor povesti de origine 100% umana, pentru simplul motiv ca ofera un anumit confort psihic.
Absolut toti oamenii religiosi cred ca religia lor este cea adevarata. De ce dintre toate religiile din lume, fix cea pe care ti-a alocat-o tie hazardul ar fi cea adevarata?
Daca nu poti vedea nici macar ridicolul evident al acestei situatii, atunci ce sansa ai putea avea sa intelegi chestiuni complexe ca evolutia?
Tu alegi evoluția pentru că îți oferă un confort psihic, nu eu. Eu aleg adevărul.
Ai dreptate...
Intre un fapt sustinut de milioane de dovezi stiintifice si o carte scrisa acum cateva mii de ani de niste oameni care credeau ca stelele sunt gauri in cer prin care se vede raiul, probabil cartea de povesti este adevarul.
Dumnezeu nu a zis niciodată așa ceva.
Dumnezeu nu a zis niciodată nimic.
Dacă Dumnezeu nu zicea ceva, noi nu mai eram aici.
Ai auzit vreodată termenul de "argument circular"? Reprezintă o eroare logică în care propoziția de demonstrat este deja afirmată în premisă.
Absolut toate argumentele persoanelor religioase sunt nule pentru că fac parte din categoria argumentelor circulare.
"-Biblia este cuvântul lui Dumnezeu!
-De unde știi?
-Pentru că Biblia ne spune asta!"
Prespununem.Că nici o religie nu e corectă, în special faţă de fraierii ce o servesc.
Cu roşiile, petrinjeii şi castraveţii.Nu au cum, deoarece codul lor genetic nu permite asta.Fiecare specia de plantă sau animal derivă dintr-o specie similară inferioară acesteia.
Și prima specie a apărut miraculos? wow. Asta nu explică nimic. nu? Și fii și tu mai respectuos!
Sunt respecuos, nu te-am înjurat sau să fi vorbit urât la adresa ta.A spune ceea ce crezi fără cosmetizări nu este o lipsă de respect.
Hai să nu intrăm în chestii de biologie la categoria religie că nu ştiu dacă domeniile au vreo legătură; Că tangenţă au precis, fie ea şi artificială.
Nu pot decat sa-ti subscriu! Probabil ca evolutionistii se trag din castravete!
Chair si eu ma intrebam asta!
Nu stiu cati ani ai, dar esti unic monseniore!
Succes!
PS:ai grija la castravetii din frigider, sa nu te sugrume noaptea in somn.
"Chair si eu ma intrebam asta!
Nu stiu cati ani ai, dar esti unic monseniore!
Succes!
PS:ai grija la castravetii din frigider, sa nu te sugrume noaptea in somn."
Vezi ca este optiunea "pune o intrebare", omul te intreabade rosii si castraveti.
Pentru ca stiinta le-a pus la coada lantului trofic, ceea ce face consumul lor destinul lor pe pamant. De aceea, cu ajutorul stiintei am inventat ingrasamintele si chimicatele care le ajuta sa creasca si sa se inmulteasca mai repede, ca sa-si indeplineasca scopul mai rapid. Noi le ajutam. Ce-i rau in a le ajuta?
Ca sa se mire p...ii
ce intrebare, apropo cati anisori ai? sigur ai trecut de ciclul primar?
Hello, am o intrebare nerautacioasa faci parte cumva din cei 40% sau poate mai multi, sau mai putini,de analfabeti functionali
religia din punct de vedere al preotilor reprezinta legatura cu Dumnezeu, credinta intr-o forta supranaturala,credinta intr-un singur Dumnezeu, dar cu mii de ani in urma era credinta in mai multi zeii,forte supranaturale(religie politeista)zeul razboiului,zeul mari,zeul furtunii,zeul ploii,zeul infernului,fulgerului,e.t.c. fiecarui fenomen natural i era atribuit cate un zeu,pentru ca pe atunci oamenii nu-si puteau explica de ce ploua,de ce ninge,de ce se cutremura pamantul,de ce exista vulcane, de ce; de ce; de ce; in fine
Stiinta nu este religie(docmatica)pentru ca oamenii de stiinta nu au spus niciodata ca sunt in posesia adevarului absolut. de aici si teoria newtoniana a gravitatiei universale(de ce cade marul jos si nu se duce in sus teoria heliocentrica adica cum spunea galileo galilei Soarele este in centru si pamantul se invarte in jurul sau, si nu cum spune biblia ca pamantul sta pe loc si soarele se invarte in jurul sau, teoria atomica care spune ca materia este alcatuita din particule de atomi, teoria stringurior(coardelor) e.t.c.
deci stiinta se bazeaza pe observare si masurarea fenomenelor.
Deci nu mai amesteca graul cu bobul, cu cel de neghina, si daca tot nu reusesti sa faci diferenta intre stiinta si religie inseamna ca esti analfabet functional, adica profesorii de fizica iti dau un text de citit il citesti fara probleme dar la sfarsit cand te intreaba ce ai inteles din el i spui ''nimic totul este o tampenie'', don prof. sau profesor de romana o sa-i raspunzi la fel am citit poezia dar nu am inteles nic lasati-ma cu Eminescu al vostru ca nu -l inteleg
cum adica a putut sa zica el ''Religia este o fraza de dansii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug'' i-o nu ma simt aplecat in jug, n-am tras la jug niciodata, asa ca domnule prof. astea sunt prostii si nu le inteleg.
Mai ales ca era credincios nu era ateu
Eminescu al vostru ca nu -l inteleg
cum adica a putut sa zica el ''Religia este o fraza de dansii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug" - notabil.
Religia este o fraza de dansii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug
si tu esti analfabet functional,de nu intelegi versurile.
Cu umbre,care nu sunt,v-a-nntunecat vederea
Si va facut sa credeti( credem)ca veti fi rasplatiti( vom fi rasplatiti)
Apropo chiar si rugaciunea ne spune clar
''Precum in cer, asa si pe pamant''
Deci aviz acelor care fac parte din diferite culte(secte)religioase,
Sa nu visati cu ochii deschisi, la viata de apoi, caci chiar daca,v-a exista ceva dupa moarte, o s-o duceti la fel, precum in viata asta asa si-n cealalta, iar daca nu va mai exista viata dupa moarte, in cel mai bun caz o sa ajungeti hrana la plante, materia se recicleza, nimic nu se pierde totul se transforma, de fapt nu exista materie, tot ce ne inconjuara este energie, iar materia ceea palpabila care o percepem cu simturile noastre, este tot o energie, dar aflata in repaus, nu mai intru in amanunte.
"Religia este o fraza de dansii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug
si tu esti analfabet functional, de nu intelegi versurile.
Cu umbre, care nu sunt, v-a-nntunecat vederea
Si va facut sa credeti( credem)ca veti fi rasplatiti( vom fi rasplatiti)
Apropo chiar si rugaciunea ne spune clar
''Precum in cer, asa si pe pamant''
Deci aviz acelor care fac parte din diferite culte(secte)religioase,
Sa nu visati cu ochii deschisi, la viata de apoi, caci chiar daca, v-a exista ceva dupa moarte, o s-o duceti la fel, precum in viata asta asa si-n cealalta, iar daca nu va mai exista viata dupa moarte, in cel mai bun caz o sa ajungeti hrana la plante, materia se recicleza, nimic nu se pierde totul se transforma, de fapt nu exista materie, tot ce ne inconjuara este energie, iar materia ceea palpabila care o percepem cu simturile noastre, este tot o energie, dar aflata in repaus, nu mai intru in amanunte." - jugul e pentru cei care inteleg gresit ceea ce pot intelege corect. Toti primesc o plata. Cine intelege corect realitatea este platit cu bucurie si fericire in acelasi timp. Cine intelege gandeste. Cine e bucuros si fericit gandeste. Cine nu gandeste este mort.
Jugul se refera la proletari ''Pe langa mese lunge statea posomorata
Cu fete-ntunecoase, o ceata pribegita,
Copii saraci si sceptici ai plebei proletare(M. Eminescu, Imparati si Proletari,)
Jugul nu se referea la cei care intelegeau gresit desi puteau sa inteleaga corect.
Se refera la proletari(oamenii saraci care isi duc viata de pe o zi pe alta)si cu frica de Dumnezeu, caci asa le-a insuflat smecherii de popi, in timp ce ei petrec, fac afaceri cu parlamentarii, se lupta pentru. putere caci si in sanul bisericii ca si in politica se lupta pentru putere,
Prea fericitul, il inteleg la banii lui, o duce ca -n rai, pt.ca stie ca pe lumea ailalta o sa aiba aceeasi viata, nu o sa-l astepte nici o rasplata, doar ca o sa fie ceva mai sarac.
De ce sa fiti voi scalvii unor smecheri.
Voi, ce din munca voastra abia puteti trai.
Iar ei petrec ca si in ceruri, n-au timp nici de -a murii (M. Eminescu)Imparati si Proletari
''Cine intelege corect realitatea este platit cu bucurie si fericire in acelasi timp''
Acum depinde in lumea asta in nici un caz nu o sa fie platit cu bucurie si fericire,
Iar pe lumea cealalta exact cum spune rugaciunea ''precum in ceruri asa si pe pamant''
si dincolo viata va fi la fel.nimeni nu o s-o duca ca in sanul lui Avram, astea sunt visuri vandute de smecherii de popi,si multi pun botul.
Iar cei care au inteles care este realitatea fie au fost torturati, arsi(Giordano Bruno) sau arestati la domiciliu(Galileo Galilei) sau declarati eretici(Leo Taxil)
''Cine nu gandeste este mort,'' gresit, dimpotriva, cine indrazneste sa gandesca este un om mort
Iar cei ce nu gandesc traiesc, dar ca niste plante, pentru ca smecherii traiesc pe spinarea lor.
sper ca nu faci parte si tu din aceeasi categorie de'' smecheri''sau cine stie, caci astia se descurva cel mai bine. sau ei fi vreun fariseu, caci astia se da in stamba cel mai mult, tot timpul sunt cu dumnezeu. fatarnici, si cum in Romania majoritatea sunt niste fatarnici, chiar daca se duc la biserica, nu m-as mira sa faci parte din aceea categorie.