Ar fi o zi trista pentru umanitate daca am ajunge la concluzia ca misoginismul si crimele abominabile nu sunt doar produsul unor minti primitive si bolnave ci insasi latura divinitatii.
Nu stiu ce semnificatie surprinzatoare ar capata Biblia daca este citita in limba in care a fost scrisa, insa in limba romana pot spune sigur ca nu e nici urma de inteligenta divina in ea.
1 depinde de zeu, de ce trebuie fix iahve sa fie acel zeu, tu ca crestin nu sti nici macar cum se numeste iisus ce sa spun omul crede doar din interes
2 nu exista zeii sunt doar imaginatie umana pentru a ne satisface prople dorinte
Daca s-ar dovedi cumva ca d-zeul din biblie exista, orice om dedicat aflarii adevarului ar trebui sa creada in el, pentru ca ar fi absurd sa nu o faca. Dar e una sa crezi in existenta unui astfel de zeu, si alta sa incepi sa-i adresezi rugaciuni si sa-l preaslavesti toata ziua. Doar pentru ca refuzi sa te inchini in fata unui zeu criminal, nu inseamna ca esti ateu. Daca s-ar afla prin absurd ca d-zeul biblic exista si ca tot ce scrie in biblie e adevarat, e clar ca omenirea ar trebui sa i se opuna unui asemenea zeu, si nu sa-l slujeasca. Asta daca tinem la valorile noastre moderne, la drepturile omului, si la pacea si bunastarea noastra. In momentul in care ai alege sa te supui, practic te-ai intoarce in timp cu cel putin 2000 de ani, si ai arunca la gunoi tot progresul facut in acest timp. Daca acel zeu exista, atunci a fost depasit de propria lui creatie.
Daca vorbesti de zeul biblic atunci nu nu m-as ruga la el pentru ca e un monstru. Si nu e vorba de mandrie aici, doar ca mi se pare deplasat sa te inchini unui criminal in masa cu probleme de control al furiei.
Daca as primi dovezi ca exista un zeu mai calm atunci nu stiu, poate.
PS: Pentru crestini Daca s-ar dovedi ca zeus este de fapt singurul zeu adevarat, v-ati parasi credinta?
Um, trebuie sa apesi pe "pune intrebarea ta aici."
Daca prin absurd dumnezeul biblic ar veni la mine si mi-ar spune: "Uite frate eu chiar exist, trebuie sa te decizi daca ramai la intelegerile tale sau ma recunosti pe mine ca dumnezeu, noi trebuie sa stim daca sa incalzim deja smoala si sa ascutim furcile sau sa iti aranjam o camera in paradis."
Normal ca as deveni crestin, viata mea si tot ce cred acum nu ar mai avea sens. De ce as fi idiot sa il neg in continuare?
Cate detalii, usurel ca nu ma trece la baie, ca mie imi place sa citesc doar pe toaleta.
Cam asta au zis si restul doar ca au pus mai multa pasiune in raspuns, pasiune care mie imi lipsestie
Nu cred ca mi-as calca pe mandrie si as deveni credincios. daca toate nasoalele din lumea asta s-au intamplat cu stirea lui dumnezeu, eu ce incredere sa am in el?
Intrebarea e asa de prost formulata, incat nici nu merita un raspuns. Ceea ce probabil, ai vrea sa intrebi, e daca am fi convinsi de existenta unui zeu anume, am lua in serios legile sale, ne-am suspenda propria moralitate in favoarea moralitatii impuse, iar personal n-as face indifernt de ce zeu s-ar proclama stapanul universului. N-as fi ateu, caci in contextul propus de tine, as fi convins ca exista, insa tot nu sunt sigur ca l-as urma, cel putin nu pe cel crestin.
Bună,Coquinetza. În primul rând,vreau să-ţi spun că ''ateu'' nu înseamnă doar să nu crezi în Dumnezeu, înseamnă să nu crezi în nimic. Dovezii sunt o grămadă, Biblia, Ierusalim, şi toate celălalte. Şi răspunsul la întrebare este: aş deveni credincios. Sper că răspunsul meu a fost de folos! Fundă?
Eu consider că a fost bun. Nu mai vorbii urât deoarece pentru vârsta ta, care îmi imaginez că este una fragedă nu este frumos.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: