Niciunul dintre ei, ci oamenii care au scris biblia si care doreau cu disperare sa-si impuna credinta monoteista asupra altora.
Nici unul dintre ei! Mesajul asta a fost luat de la satanisti cu mult timp in urma, si suna asa:"NU EXISTĂ ALT DUMNEZEU ÎN AFARĂ DE MINE" "CUNOSCÂND ACEST LUCRU, CINE ÎNDRĂZNEȘTE SĂ DEA ÎNCHINARE FALSULUI DUMNEZEU AL CORANULUI ȘI AL BIBLIEI?"
Nu a zis asa.Traducatorii au adaptat textul ca sa se potriveasca doctrinei.
Existau mai multi elohim (tradus impropriu cu dumnezei).
Fiecare se ocupa de un anumit teritoriu.
YHWH s-a ocupat doar de poporul pe care l-a mostenit, o familie de evrei incepand cu Iacob.
De la sefia unui grup de evrei pana la seful universului este cale lunga.
Evreii au exagerat si ei putin ca sa para ca au un dumnezeu puternic cum fac stelistii cu echipa lor, iar crestinii le-au furat Vechiul Testament fara sa inteleaga mare lucru.
Conceptul treimii a aparut prin secolul al III-lea.
Dumnezeul lui Israel.
Nu exista Trinitate in Vechiul Testament.
Sunt atat de multi crestini ''adevarati'', incat nu fac diferenta intre ''Testamentul lui Winnetou'', ''Vechiul Testament'' si ''Noul Testament''.
Cred ca e un MOTIV pentru care Biblia se numeste ''Biblia iudeeo-crestina''.
Exista Trinitate.
Doar unul dintre sutele de versete care o prezinta in Biblie este acesta:
"Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh," Matei 28, 19
Stiu.
Am raspuns doar intrebarii lui Dumb. Nu sunt o fina cunoscatoare, am judecat doar logic. In Deuteronomul 32:39 este vorba despre Dumnezeul lui Israel, iar tu mi-ai dat Matei 28, 19.
Ipotetic, daca ma intereseaza doar Pentateuhul, mai sunt crestina?
Unde in intreg Pentateuhul este vorba despre Trinitate?
E din Vechiul Testament, in Deuteronom chiar, nici nu cred ca se auzise de Fiul sau mai ales Duhul Sfant...