| Coconutz a întrebat:

Sa uitam pentru un moment mica voastra problema cu crestinismul si orice alta religie. Credeti ca ar putea exista o entitate superioara, pe un alt plan existential sau o alta dimensiune superioara. O entitate care este peste intelegerea noastra momentan. Un mic filmulet:
http://www.youtube.com/watch?v=BWyTxCsIXE4

18 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Nu știu ce să zic, e posibil, nu pot să zic că nu e dar mie mi se pare foarte puțin probabil.

Răspuns utilizator avertizat
| MMihai a răspuns:

Da.
Nu prea te-ai exprimat tu bine, dar da.

| Coconutz explică (pentru MMihai):

Nu am fost niciodata un bun orator.

| MMihai a răspuns:

Este incorectă, în opinia mea exprimarea dimensiune superioară!
Spațiul în care ne mișcăm noi are 3 dimensiuni, dar de fapt 4, că trebuie să fie și ceva legat de timp.

| MMihai a răspuns:

Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm Numar de agini: 144), Cărți despre daoism (taoism ), islamism, mozaism, despre cultul bahai, despre creștinism, etc + ce găsești pe Internet despre religii și filozofii teiste și ateiste.
Nu am citit „Tratat de istoria religiilor", „De la Zalmoxis la Gengis Khan", „Sacrul si profanul", niște cărți despre Yoga de același Mircea Eliade dar dacă le găsești poți să le citești și pe alea.
Au fost traduse în românește: Biblia Hazlia- care parodiază Biblia, dar râzi dacă o citești -, Originile Creștinismului, Eseuri Critice de George Ory, Editura Științifică și Enciclopedică 1981, despre miturile Greciei Antice, despre religia vechilor Egipteni, despre islam, Bhagavad Gita, Coranul, Tao Te Ching, (Dao De Jing, or Daodejing), etc.
Este bine să citești despre toate credințele și despre toate religiile.

| Rapplex a răspuns:

Sa nu-i spunem chiar entitate superioara, ci poate fiinta superioara, din punct de vedere tehnologic.PC-ul tau este peste puterea de intelegere a unui om de acum 100 de ani.Intelegem lucrurile doar prin acumularea de informatii si studii, doar timp trebuie sa avem. Daca am lasa problemele cu religia deoparte, te asigur ca am intelege mult mai multe.

| AragorN88 a răspuns:

Da, ar putea sa existe, dar nu cred ca este o entitate care se manifesta in realitate, care asculta rugaciunile noastre sau asteapta sa fie adorat. Altfel nu s-ar explica lipsa de dovezi ca o astfel de entitate exista. Incearca cumva sa se ascunda de noi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut sincer eu nu cred deloc ca poate exista o finta suprema cu puteri supranaturale/ ca exista entitati care is mai moderne tehnologic da universul e mare / exista 9 dimensiuni in noua teorie cuantica privind big bangul posibil sa fie real

| Coconutz explică (pentru anonim_4396):

Sunt extrem de multe lucruri pe care noi nu le intelegem acum. Pamantul era plat acum multi ani. Poti spune sigur 100 % ca nu poate fi posibilitatea de a exista o entitate/entitati peste noi? Ai vazut filmuletul de pe youtube?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Coconutz):

Nu cred in posibilitatea sa existe ceva o entitate cu puteri supranaturale si doar persoane care prin stinta o fi mai tehnologici ca noi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fara sa ma uit la filmulet si daca as crede in forta si as fi un jedi, tot credinta s-ar numi.

| Coconutz explică (pentru anonim_4396):

Nu vad problema. Intrebarea mea este adresata voua. Nu necesit explicatii pentru credinte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma puiule? ai intrebat credeti? da. cred in unul Dumnezeu atottiitorul, facatorul cerului si al pamantului, stapanul tuturor vazutelor si nevazutelor.in fiul sau si in duhul sfant cari sunt de o fiinta cu tatal.am pus o alta varianta fiindca sunt o mie si una de variante pe pamant pana si cei care nu cred in nimic cred in propriile forte.deci entitati,si idoli, si zei, si etc sunt o droaie.credinta in ei cat cuprinde.fistecare cu al lui.al meu e vesnic,e viu, are un plan pentru omenirea asta, si e un plan bun.dar e credinta si la mine si la cel ce crede in zulu-zulu.