| Shaoran a întrebat:

Sa vedem... Aceasta intrebare va contine un subiect discutat de mine cel putin de foarte multe ori.
Ei bine, in corpul uman exista o proteina numita Laminina. Ca sa explic dupa mintea mea ce e Laminina, as zice ca este o glicoproteină, o parte din membrana bazală asociată cu alte proteine, cum ar fi colagenul, entactinul, proteoglicanul şi fibronectinele (bla bla). Are o lungime de 120 nm (adica-i tare mica). Rolul său este de a ancora celulele epiteliale. Conţine 3 braţe: alfa, beta si gama. Lamininele sunt o parte importantă şi biologic active a membranei bazale. Cele 3 braţe scurte sunt deosebit de bune la legarea de alte molecule de laminină, care le permite formarea unor foi. Braţul lung este capabil de legarea de celule, care ajută la ancorarea celulelor ţesutului organizat la membrană.

Mai pe scurt: Aceasta proteina ne tine corupul unit.
Mai pe lung: http://www.medical.news20.ro/word/LAMININA.html

Partea interesanta este forma acestei proteine care ne tine corpul unit.
http://crestintotal.files.wordpress.com/2010/05/laminina 2.jpg?w=600&h=479
Desigur, puteti gasi multe alte poze pe Google, la imagini.
Ei, dupa mintea mea proasta aceasta implineste "Si a pus Domnul semnul sau la Inceputuri in om, pentru a dovedi Marirea Sa in vremea dupa urma" - Este dintr-o carte Apocrifa, nu am idee cine a scirs-o, am auzit-o la randul meu.
Tinand cont ca "vremurile dupa urma" ar fi cam acum (din punct de vedere profetic) si ca este ceva ce avem in noi de la inceputri (adica face parte din organismul nostru). As zice ca este o oarecare dovada despre Dumnezeu, aceasta proteina. O proteina in forma de cruce, care ne tine corpul unit (sper ca exprimarea e corecta) la fel cum Iisus ne tine unite sufletul si trupul si cum ne-a unit cu Tatal prin jertfa sa pe... Cruce.

Comentariu lung si sper sa aveti rabdare, deci. pareri?

Răspuns Câştigător
| FucktheSystem a răspuns:

Da, dar dacă ar fi să o luăm așa God știa de la început că Iisus o să fie rătignit pe o cruce și poate de asta a dat această formă corpului.

54 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Shaoran explică:

Am uitat sa mentionez: Comentarii decente si pareri pertinente.

| Shaoran explică (pentru IntrebariIntrebatoare):

Eu vorbesc foarte serios, nu era nevoie de un comentariu ironic.
Tot aud "Argumenteaza o teorie crestina".
Am lansat teoria Lamininei, cu dovezi de genul poze si toate cele si am pus-o in relatie cu o idee crestina.
Daca nu sti ce sa raspunzi sau nu iti place sa raspunzi "Ai dreptate, poate fi o dovada" sau "Nu stiu ce sa zic despre asta", ai putea sa te abtii.
Nu cer sa fiu aprobat, doar comentarii despre acestea, comentarii sincere, cu inima deschisa.

| FucktheSystem a răspuns:

Personal mi se pare cam trasă de păr ideea.
Să ne uităm unde scrie " an actual laminin molecule", nu seamănă deloc cu o curuce ci mai mult cu un copcac. În plus crucea să nu uităm că la orgini este un instrument de tortură, nu mi se pare ok să consider un obiect care a ucis mii de oameni ca fiind sacru. Dacă Iisus era decapitate ne rugam macetei?
Dar dacă să zicem că totuși proteina aia ar avea formă de curce nu mai important ar fi că în sine corpul omului are formă de cruce?

| kamykaze88 a răspuns:

Asa deci ca sa inteleg si eu tu zici ca expresia din Biblie "Apoi a zis tuturor: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze." Luca 9:23. Romani au folosit crucea ca element de tortura pentru ca moartea era lenta si dureroasa...plus ca vedea toata lumea ce chin indurau cei crucificati, era oarecum terorizanta ca sa zic asa. Vlad Tepes a folosit teapa ca element de tortura stii de ce? Era tot o moarte lenta si agonizanta si vedea toata lumea ce oribil este. Sper ca nu urmeaza comentariu gen :"aberezi idiotule" multumesc anticipat

Răspuns utilizator avertizat
| Shaoran explică (pentru FucktheSystem):

Un pic trasa de par, da... Adica sunt multe poze, unele seamana mai bine altele mai putin. Eu nu am avut ocazia sa le vad la microscop, dar cunosc pe cineva care a facut-o. As fi curios sa o fac si eu, desi nu am motive sa nu cred. In plus mai e vorba de structura chimica.

Problema crucii este mai complicata, imi e greu sa explic. Probabil daca Iisus era rastignit pe un X, ne-am inchina in forma de X. Ideea ortodoxa este urmatoarea (pe scurt): Sangele Sfant al lui Iisus a Sfintit Crucea. Dupa cruce s-a pogorat in iad si a calcat puterea diavolului, astfel scotand din iad pe cei drepti si deschizandu-le poarta spre rai. Faptul ca prin cruce a fost facuta aceasta, o face sfanta. Apoi mai este un articol, care o sa il postez maine despre "cruce".

Daca e mai important ca omul are forma de cruce? Ba e posibil sa fie mult mai important... dar asta este mai mult stiut. Da, e relevant. Omul intanzand mainile formeaza o cruce.
Si asta imi aduce aminte de ceva: Mantuitorul a ales sa moara pe cruce, deoarece asa a plecat cu bratele deschise, imbratisandu-ne.

| Shaoran explică (pentru kamykaze88):

Iti inteleg perfect punctul de vedere.
Nu ma refeream la acel verset. Eu ma folosesc si de Sfanta Traditie, de marturiile Sfintilor si multe altele, nu doar de biblie. Biblia este un punct important, dar nu e totul pentru un ortodox.

In acel verset prin "Sa isi ia crucea si sa Ma urmeze" se refera la cu totul altceva. "Sa se pregateasca sa renunte la lumea aceasta, pentru cea din ceruri". Exemplu, pusnicii care plecau in munti initial nu se simteau prea confortabil, dar dupa ceva timp au fost inundat isi de o bucurie Dumnezeiasca (Prin muntii nostri sunt pusnici de peste 100 de ani).

Crucea a fost un element de tortura, care a fost sfintita de Iisus, devenind simbolul (daca ii pot zice simbol) acestuia. Probabil daca Iisus era tras in teapa, semnul Sfant ar fi devenit Teapa. Nu obiectul e important, ci cel care l-a sfintit... In toate evangheliile, crucea este folosita metaforic cu sensul de "lucru greu", sper ca am fost destul de exact

| kamykaze88 a răspuns (pentru Shaoran):

Uite intr-un final cineva care intelege ce inseamna crucea si care este semnificatia cuvintelor Bibilce legate de ea... deci crucea e un element de tortura da? Iar Iisus (am scris cu doi de II sa nu va supar) a explicat ca, crucea nu este sfanta si ca este un simbol al greului pe care noi il vom duce daca urmam calea lui Iisus (sincer eu sunt politeist dar recunosc ca Iisus a fost cel mai mare profet al tuturor timpurilor)

| muffy1 a răspuns:

Uu.ce imi place cand toti vad ceva semnificativ unde nu exista nimic.
http://img.springerimages.com/......1_HTML.jpg
de fapt asta e prezentarea schematica a proteinei, nu crucea aia
apoi imaginea asa zis actuala a proteinei, e cam singura din toate care ar putea semana cu o cruce, nu seamana deloc, dar hai, ar putea aduce cu asa ceva. restul de ce nu o fac? plus ca gasesti oriunde in natura imagini de cruci perfecte, la anumite insecte, animale, o chestie imbarligata care are un brat lung si unul scurt arata la fel ca o cruce precum arta o bicicleta cu o masina pentru ca amandoua au roti
da, am vazut si eu pe youtube filmuletele creationiste cand erau aia asa fericiti ca au gasit dovada suprema, dar sa fim seriosi, fata lui iisus gfasita in felii de paine arata mai realist ca proteina asta, si omul cu bratele intinse aduce ca o cruce, hai ne luam dupa chestia asta, sigur dumnezeu ne-a dat 2 maini ca sa aratam ca o cruce cand vrem, e la fel de nonsens ca faza cu proteina
aici intra o alta faza, numita biologie, binenteles proteina e esentiala, dar.cam asa sunt toate, de luam orice proteina din corp se observa schimbari majore si in multe cazuri nu e posibila supravietuirea, deci e importanta laminina. problema e ca nu e chiar asa de simplu, biologia nu se preda la scoala, sau na, eu fac la facultate si e total diferita de cea din liceu, aia e nivel de amatori, si faza e ca nu exista un lucru magic, nu e mareata chestie ce tine intreg organismul unit, toate proteinele astea alcatuiesc un sistem, fiecare are partea ei, si laminina e doar o mica parte ca celelalte, doar impreuna fac functionarea organismului viabila.
acu nu stau sa citesc articole, te cred pe cuvant, spui ca e ceva din celule epiteliale. e pai aici e o problema, nu-s asa multe, de se gaseste doar in astea, tot ce face e sa intre in compozitia a catorva organe si tesuturi, si atat, marea majoritate a corpului nu ar avea proteina asta, pentru ca, ghici, nu e tesut epitelial, deci chiar si de ar arata exact ca o cruce, ceea ce nici macar pe departe nu o face, nu stiu unde vedeti voi cruci, ar fi dovada ca dzeu a pus cruci in rinichi ca sa ajute la formarea urinei...wow, asta da dovada pentru religie

| Coconutz a răspuns:

Http://2.bp.blogspot.com/......inin+1.jpg
http://cdn.recoveringfundamentalists.com/files/2010/04/laminin3.jpg
Eventual si proteinele in forma de I sunt un semn de la Dumnezeu ca port Initiala lui Iisus.
Ma rog. Acum 1 an as fi crezut ce postai aici.
Dar am cautat si mam documentat si am descoperit ca Dumnezeu nu exista.
Daca tu poti dovedi ca Dumnezeu exista astept PM. Nu voi fi nesimtit sau altceva.Prin simplul fapt ca esti manierat miai captat atentia. Si pentru asta meriti respect.

| Esperança a răspuns (pentru Shaoran):

Ceea ce spui tu mi se pare aberant. De ce zic asta? In primul rand crucea reprezinta doar lucrul, obiectul pe care a murit Isus Hristos. Dumnezeu nu ar pune in noi ceva in forma crucii ca sa ne dam seama ca suntem ai Lui.Ca voi o considerati sfanta e problema vostra, dar nu e sfanta deloc.Cred ca la voi si magarul este sfant pentru ca in ziua cand Isus a intrat in Ierusalim a mers pe un magar.
Dar Sfant este Unul singur Dumnezeu si numai Lui trebuie sa ii aducem inchinare, nu oamenilor morti de sute si mii de ani.

| Popcorncubranza a răspuns:

Aha, si daca gasim un muc in forma de cruce? Poate ala a fost de la inceputuri in noi.

| Dandanache a răspuns:

"Cine cauta semne, gaseste!". Citat din experienta proprie. Eu zic sa nu amestecam credinta cu credulitatea.

| Inferno a răspuns (pentru FucktheSystem):

"...mai important ar fi că în sine corpul omului are formă de cruce?" Crucea a fost facuta dupa corpul uman nu invers.

| Inferno a răspuns (pentru Shaoran):

"aca e mai important ca omul are forma de cruce? Ba e posibil sa fie mult mai important..."
Mai, crucea a fost facuta dupa corpul uman nu invers.

| Zenithf a răspuns:

Semnul lui Dumnezeu nu este crucea. Crucea este mai veche decat crestinismul si a fost folosita in multe religii pagane.
Semnul crestinismului este pestele, iar semnul lui Dumnezeu ar fi de fapt triunghiul (triunghiul echilateral).

| Shaoran explică (pentru kamykaze88):

Daca o sa citesti fericirile, versetele 10 si 11, o sa vezi resplata atunci cand iti iei "Crucea" mergand dupa Hristos, mie mi se pare destul de mare, tinand cont ca Mucenicia este o treapta foarte inalta de mantuire.
Si dupa cum spuneam, nu obiectul conteaza... ci cel care l-a Sfintit.

| Shaoran explică (pentru muffy1):

Comentariului tau ii lipseste bun simtul sau vre un contra argument, este scris doar asa, sa fie scris. Un lucru lipsit de gust. Am dat un citat destul de complet, dintr-o carte foarte veche scrisa de Sfintii primelor veacuri... O mica parte din celelalte, asa cum Hristos are o mica parte din istorie...

| Shaoran explică (pentru Coconutz):

As avea o mandrie satanica, de tipul sectar daca as afirma ca eu iti pot dovedi ca exista Dumnezeu. El singur poate face asta, eu pot doar sa iti vorbesc despre, adica sa comunicam si astfel sa gasim un punct comun.

| Shaoran explică (pentru Esperança):

Problema despre cruce e foarte ampla, nu o sa discut acelasi lucru care s-a discutat de mii si mii de ori. Este clar ca apartii vre unei secte, cu voi (sectarii) daca nu veniti cu inima deschisa spre comunicare nu am ce sa vorbesc.

| Shaoran explică (pentru Dandanache):

Credinta si credulitatea... De ce nu vedeti ca este doar un mic semn de intrebare aparut asupra unui lucru... Eu v-as fi dat un studiu genetic amplu, dar nu prea le cititi http://www.scribd.com/......-genetica. Uite alte semne "cautate" cum spui tu, daca ai timp si bunavointa sa citesti de la cap la coada, sa imi dai PM cu un comentariu. Depinde de tine.

| Shaoran explică (pentru Zenithf):

Pentru a 3-a oara. Daca Hristos s-ar fi rastignit pe o piatra, atunci piatra s-ar fi sfintit...
Triunghiul echilateral reprezinta egalitatea Sfintei Treimi.
In primele veacuri, pentru a ajunge la Sf Liturghie, crestinii trebuiau sa se ascunda prin pesteri si catacombe. Astfel ca desenau cate un "peste" si unde ii era indreptat "botul" pe acolo mergeau, un fel de cod secret. Plus ca Hristos asa binecuvanta.

Cat despre Cruce:
Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume! (Galateni 6:14) - Deci, crucea sa ii fie lauda Sf Apostol Pavel, de ce sa nu imi fie si mie tot crucea prin care lumea este rastignita si pentru mine?

Dezbrăcând (de putere) începătoriile şi stăpâniile, le-a dat de ocară în văzul tuturor, biruind asupra lor prin cruce. (Coloseni 2:15) - biruind asupra lor prin cruce, deci, crucea e semn de biruinta impotriva duhurilor necurate.

Şi să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniţi într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmăşia. - Din nou, prin cruce.

In plus, in revelatia Sf Constantin cel Mare crucea a fost obiect de biruinta http://ro.orthodoxwiki.org/Constantin_cel_Mare

In primele veacuri, de la ucenicii apostolilor sunt foarte multe inscrieri despre cruce si despre faptul ca ei isi faceau cruce. Cauta si vei afla.

| Esperança a răspuns (pentru Shaoran):

" Ştim bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în aşa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului;" deci dragul meu nu se refera la crucea in sine, ca si lemn ci se refera la faptul ca si noi ca si copii a Lui Dumnezeu trebuie sa ne rastignim firea pamanteasca si sa il urmam pe Mantuitor! Romani 6

20 Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. Galateni 2.

Nu mai luati versete din Biblie mot-a-mot.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si alte mitologi adorau gauri sa ne gandim acum ca vaginul unei femei e dovada ca un zeu ne-a creat? acest lucru este o speculatie atata tot http://www.google.ro/......tp?/imgres

| Shaoran explică (pentru Esperança):

Ma tu esti sectar, ti-am zis ca nu am ce sa vorbesc cu tine? Orice discutie cu cineva ca tine este inutila, deoarece esti "infierat in cugetul tau" cum zice Sf. Apostol. Pe tine daca te bate cineva cu dovezile ca si cu pisalogul, tot vei rastalmacii cuvintele. Asta-i fapta satanica, si nu am ce vorbi cu satana.

| Shaoran explică (pentru anonim_4396):

Mai ray, eu ti-am mai zis ca nu arat "Dovezi ca ma fost creati" de Dumnezeu, si nimic altceva. Ci doar frimituri din lucrurile Sale, pentru a ridica semne de intrebare. Eu nu sunt destul de destept sa iti demonstrez ca Dumnezeu ne-a creat, iar tu esti prea Rau-voitor ca sa incerci sa descoperi. Daca eram precum Parintii ortodoxiei, as fi putut fara probleme, pana atunci arat doar frimituri, la care tu, ca si ceilalti trebuie doar sa te gandesti, si sa ridici un semn de intrebare... Sti faza cu "efectele slujbelor ortodoxe"? Din punct de vedere stiintific.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Shaoran):

Daca ma rog sa ninga si ninge crezi ca zeul ma ascultat? de multe ori cea ce vrem sa se intample chiar se intampla si multi din noi spun ca un zeu lea ajutat eu cred ca ar fi imposibil ca din 7 miliarde de oamenii ca la nici unu sa nu i se intample coisidente, eu nu vreau firmituri da o dovada ca exista si gata o dovada prin care stinta afirma ca exista toata comunitatea sintifica nu doar niste asa zisi oamenii de stinta

| Shaoran explică (pentru anonim_4396):

Prin care stiinta afirma ca exista.
Da-mi tu un argument teologic prin care se afirma ca Dumnezeu exista.
Uite un lucru. Hai sa credem amandoi doar lucrurile care le putem testa. Exemplu: Amandoi credem in legea gravitatiei, pentru ca o putem testa (cum a aparut, e mai putin important, deoarece avem pareri diferite probabil)
Amandoi credem in existenta durerii, deoarece o putem testa.
Cat despre teoriile stiintifice precum evolutinismul si Big Bangul, daca nici tu nici eu nu le putem testa exact, atunci nu facem decat sa credem ce au spus alti oameni, si calcule facute de altii si etc.
In schimb, am putea sa il testam pe Dumnezeu, uite, tu fiind ateu ai putea zice: Doamne daca chiar existi, da-mi si mie sa inteleg asta.
Sau ai putea sa mergi la Iersualim sa testezi minunea cu lumina Sfanta si tot asa...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Shaoran):

Http://www.youtube.com/watch?v=FOtvzbodnGw uitate la asta, eu sasi dau un argument de ce? evolutia ofera dovezi reale nu basme, durerea e ceva natural care medicina poate sa explice stintific ce o determina si din ce cauza, tiam mi-a spus cand a fost cuserit ieruusalimul nu sa mai intamplat minunea oare de ce?

Întrebări similare