anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa vorbim despre cele mai mari iluzii implementate de "Religie,,. Fiecare iluzie da nastere unei alte iluzii. Fiecare iluzie genereaza o alta iluzie sau este creata de o alta.Bisericile, organizatiile religioase multiplica la infinit minciunile, numai pentru a proteja o singură minciuna.Sa prezint unele dintre cele mai mari iluzii implementate si proiectate de "Religie,, in viata oameniilor.
1.Pacatul "Originar,,
Nu exista asa ceva cum ca omul a mostenit pacatul.Pacatul "Originar,, are ca scop limitarea sinelui.Una dintre dogmele de baza ale "Crestinismului,, o reprezinta credinta in pacatul originar.Presupunand ca tatal tau a comis un pacat, l-ai mosteni si tu? In mod logic, rational, pacatul sau puritatea nu se pot transmite de la tata la fiu.Credinta in pacatul originar sau mostenit nu are nicio baza, fiind falsa.
Pacatul nu poate fi mostenit nu are nimic in comun cu genele sau cu legile genetice.
2. Judecata "Divina,,
Am creat in mintile noastre iluzia unui "Dumnezeu,, care ne judeca, am creat in viata noastre de pe pamant un sistem uman de judecata.I-am atribuit lui "Dumnezeu,, rolul de "Judecator,, suprem al umanitatii."Judecata Divina,, este neprevazuta.Nu poti decat sa presupui ca acest lucru se va intampla.Nimeni nu poate fi pregatit in fata neprazavutului.Neprevazutul este ceva ce nu poti prevedea si doar presupune ca se va intampla.Aici este cheia acestei "Iluzii,, numita "Judecata Divina,,. Presupunerile sunt flotari mentale care sunt menite mai mult a încurca decat a ajuta. Ele stau la baza emiterii unor judecati fara substrat real si cum mintea este un minunat instrument de invatare, daca le repeti de suficiente ori, începi sa le crezi.Cu mintea ne cream evenimentele ce vor urma.
3.Doctrina virala a "Liberului Arbitru,,
Conceptul de liber arbitru nu are corespondenta în realitate, mai exact, nu exista decat în imaginatia noastra. Este clar ca tuturor ni se pare că detinem liber arbitru insa aceasta este doar o iluzie.Realitatea atesta intr-un mod indubitabil ca cel puţin credintele religioase nu reprezinta o alegere si sunt impuse asupra individului de cultura în care traieşte.Acţiunile noastre sunt determinate de gene şi de mediu. Daca luam decizii, acestea sunt tot determinate. Exista o teorie a sistemelor care in principiu spune ca orice sistem asupra caruia se actioneaza printr-un canal de intrare, i se comunica ceva, el va avea o anumita reactie proprie (iesire), in functie de caracteristicile acelui sistem."Liberul Arbitru,, este o mare iluzie.
4."Credinta,, omului
Legea "Credintei,, apartinand legilor mentale suna in felul urmator.
Legea credintei spune ca tot ceea ce crezi din tot sufletul devine realitate. Cu cat crezi mai mult ca ceva este real, cu atat e mai posibil sa devina realitate. Daca crezi cu adevarat in ceva, nici nu iti imaginezi ca poate fi altfel. Credintele tale iti construiesc un fel de tunel. Ele elimina, sau te determina sa ignori informatiile care nu corespund cu ceea ce crezi. Cele mai mari blocaje mentale pe care trebuie sa le depasesti sunt cele legate de convingerile proprii care te autolimiteaza. Ele te pot împiedica sa actionezi, oprindu-te pana si de la o simpla încercare.
De aici, reiese si reactia "Credinciosilor,, in conversatii pe subiecte apartinad "Religiei,,. Orice argumente ai oferii, ele vor fi respinse.Samanta "Tacerii Divine,, are radacinile infipte in mintea oricarui "Credincios,,.Nu le da argumente oameniilor, spargele in cap doua pietre ca poate asa o sa se desptepte.
Ideea de baza aici e ca tu nu-ti traiesti viata, faci doar parte dintr-un spectacol, şi rolul care il joci a fost decis cu mult inainte.
Au creat un "Agregat,,, agreat de orice "Regat al Mintii,,
Sunteti de acord cu afirmatiile de mai sus? De ce este omul singura vietuitoare care incearca sa se opuna schimbarii?

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumita neocortexului.

| savvy12 a răspuns:

Pentru ca omul este om, si animalu este animal, si spiritualitatea ii tare, de orice credinta ar fi ea.

| Temmp0 a răspuns:

Dude, ultimul punct, citindu-l, m-a ajutat să inţeleg ceva, ce ma ţinea inchis in mine de ceva ani.