SUnt o parte care cred, dar si o parte care nu cred. Desigur ca nu exista mentalitati de dispret sau d eu oarecare dusmanie intre cei credinciosi si cei necredinciosi. FIecare ridica standardele stiintei, dar nu pentru a ajunge la o contradictie cu religia.
Einstein a fost agnostic mai degraba, dar in schimb Newton a fost crestin.
http://sanduandronic.wordpress.com/2013/01/22/oameni-de-stiinta/
Desigur, au existat si oameni de stiinta care au negat existenta acestuia. In istorie, de exemplu, unii au adus argumente contra crestinismului, iar dupa ce s-au aflat pe patul demoarte, au recunoscut c-au facut acest lucru doar pentru faime. Patetic.
Dar convingeile tale cu privire la existenta lui Dumnezeu nu trebuie sa se bazeze pe urechea urmatoare:" daca cei mai mari oameni de stiinta si majoritatea lumii e atee eu de ce sa nu fiu? ". Am intalnit destui care incearca sa-i "mimeze" pe cei inteligenti, dar s-a descoperit cu usurinta ipocrizia unora.
Einstein, Churchill, si Newton erau toti atei.
Crestinii nu sunt foarte destepti.
Din cate stiu eu Einstein credea in dumnezeu,, cu cat studiez mai multa stiinta, cu atat mai mult cred in Dumnezeu''
"Cuvântul Dumnezeu nu înseamnă nimic pentru mine decât expresia slăbiciunii umane, Biblia- o colecţie onorabilă dar totuşi primitivă de legende puerile. Nicio interpretare, oricât de subtilă, nu mă poate face să privesc altfel", scria savantul german distins cu premiul Nobel pentru Fizică în anul 1921.
El cand zicea Dumnezeu, se referea la un Dumnezeu impersonal, pentru el Dumnezeu era nutura insasi nu cel crestin, si nici altul din alte religii.
Einstein cel mult credea intr-o divinitate care a creat totul, deci era cel mult deist sau panteist. Parerile lui despre Biblie sunt destul de cunoscute.
Visezi cu cu ochii deschisi
EU nu am simtul umorului si sunt realist. Fiecare dorinta care ma cuprinde, vis, pasiune, va deveni realitate. Si cine mi s-ar opune?
Sa vad, realitatea, adica e mult pana sa face o asemenea descoperire in fizica, stai in banca ta
Einstein credea in Dumnezeu. Einstein a zis că dumnezeul în care crede e dumnezeul lui Spinoza, iar, dacă nu mă înșel, dumnezeul lui Spinoza.
Chiar de la începutul lucrării, Spinoza demonstrează existența lui Dumnezeu: "Dumnezeu există în mod necesar. Negând această frază negăm existența lui Dumnezeu, deoarece natura substanței nu poate fi gândită, fără ca să existe întrucât substanța este cauza ei însăși."
A doua teză argumentată de filosof este că Dumnezeu este unic. El există prin el însuși, este cauza sa și este cauza eficientă a oricărui lucru sau activități.
Dumnezeul lui Spionoza nu era zeul evreu , asta e tot ce conteaza, pentru ca religiile cu cei mai multi adepti, deci cele mai hartuitoare, sunt cele avraamice, adica slugi ale zeului evreu. "It is a widespread belief that Spinoza equated God with the material universe. He has therefore been called the "prophet" and "prince" of pantheism."
DeProfundis99 întreabă: