| Purec a întrebat:

Sal TPU, m-am hotarat si eu s amai bag o intrebare..deci.

Isus iti cere sa propavaduiesti existenta sa. TU ajungi in mijlocul unui trib din amazon, si constati ca acesti oameni nu l-au 'cunoscut' niciodata pe Dumnezeu.

Biblia spune citandu-l pe Isus ca cei care nu l-au cunoscut niciodata pe Isus si nu inteleg conceptul de Dumnezeu, nefiindu-le niciodata prezentat, nu vor fi niciodata judecati pentru pacatele lor, si vor ajunge direct in Rai.

care este actiunea corecta :
1. Le zici de existenta lui Isus ( implicit Dumnezeu ) si astfel inevitabil condamni o parte dintre ei ( poate chiar pe toti datorita respingerii foarte probabile, cel putin la inceput, pentru cateva generatii a ideii de reguli impuse de aceasta zeitate ) la flacarile Iadului sau ce-o mai fi pe acolo.
sau 2. Nu le zici, desi Isus iti cere asta, si iti asumi tie pacatul ca nu ii asculti cerintele Lui, dar stii ca astfel salvezi suftele acelor oameni, si prin inactiunea ta practic trimiti oameni in Rai, poate cea mai influenta actiune a ta pe acest pamant din punct de vedere spiritual, strict crestin-religios.

Intrebarea mea este, care din variantele astea este pacatul, si care este calea corecta din punctul de vedere al religiei crestine?

13 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Le-aș vorbi despre Dumnezeu și despre Hristos că să le ofer sanșa plăcerii maxime pe care o poate experimenta un om pe pământ și anume cunoașterea intimă a Mântuitorului.

| MskDesign a răspuns:

Eu cred ca lipseste punctul 3!

| suffarstar a răspuns:

Tu ai auzit vreodată de şamanism? Dacă s-ar fi pierdut toate manuscrisele în care se vorbeşte despre I(i)sus, dar ar fi rămas doar învățăturile sale, tot ar fi ceva extraordinar, pentru că sunt adevăruri eterne. De ce crezi că Iahve a ascuns trupul lui Moise? Pentru că omul nu întelege niciodată nimic, e obsedat de ideea de zeu şi de a zeifica tot ceea ce nu cunoaşte sau i se pare ieşit din comun.La fel au făcut şi cu Buddha. Dacă povestea lui I(i)sus nu s-ar fi întâmplat (povestea se repetă și in Mesopotamia și Egipt) și totul e o înscenare,e irelevant! Adevarurile de care se vorbeste sunt extraordinare. Imaginează-ți că totul a fost scris de câțiva oameni,îți dai seama ce geniali ar trebui să fie să compuna ața ceva?
De asta zic, nu mai o dați în sus și în jos cu divinizarea asta, I(i)sus a zis că oamenii vor face minuni mai mari decît cele făcute de el și că toți suntem fii lui Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

P2 e varianta de urmat. Isus s-a sacrificat (cica) pentru a-i salva pe altii, la fel poti si tu sa te sacrifici pentru altii.

Dar pentru a evita aceste 2 scenarii, nu mai bine era daca acel zeu zicea "sunteti liberi sa nu va inchinati mie, n-mi pasa. Conteaza faptele pe care le faceti"? Asa fie ca esti crestin sau nu, esti egal pe bune si esti judecat dupa fapte. Nu primesti puncte bonus doar pentru ca esti crestin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa inteleg ceva din Biblie a trebuit sa ma informez la concurenta.
Hindusii sunt cel mai bine pusi la punct.
Deja la capitolul creatie ei explica inaintea lui Moise ca zilele lui Dumnezeu sunt ere.
Iar Moise a fost egiptean 100%.
Faza cu copilasul abandonat este o telenovela siropoasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din punct de vedere crestin alegi 1.

| Admunssen a răspuns:

Daca esti un crestin, ar trebui sa urmezi ceea ce Isus iti spune sa faci. Dar citeste atent. Una este sa propavaduesti si cu totul altceva e sa impui. Le poti spune, chiar trebuie daca esti crestin. Numai ca ei sa creada ca si tine, trebuie sa se converteasca din proprie convingere si nu obligatoriu. Nimic din religia crestina nu indeamna la a obliga sa se converteasca la crestinism. Insusi Hristos s-ar supara. Desigur, de-a lungul istoriei au fost atrocitati pe tema crestinizarii, dar nu cred ca asta a trecut usor prin ochii divinitatii.

| Purec explică (pentru Admunssen):

Nu am spus ca le impun nimic, ci doar ca le spun despre existenta lui Isus si a lui Dumnezeu, iar prin asta le sunt practic impuse regulile creștine. Daca ei au auzit de Dumnezeu, vor fi judecati după regulile crestine, iar clar pe majoritatea ii condamni sa sfarseasca in Iad, pentru ca nu vor crede toti in noua zeitate care le este prezentata.

Oricum ideea de convertire din propie iinițiativă nu prea tine, atat timp cat creștinismulspune ca daca nu crezi ajungi inevitabil ia iad pentru eternitate. EȘti ori cu ei, ori arzi in Iad, nu imi pare a avea libertatea de a alege. Si așa este in toate cultele, toți vor sa te atragă sa crezi in ceea ce cred si ei

| Inferno a răspuns (pentru Admunssen):

Propovaduind despre Iisus cresti probabilitatea sa ajungi in rai, insa simultan cresti probabilitatea ca ceilalti sa ajunga in iad.

| Admunssen a răspuns:

Din pacate pe TPU nu poti pastra "puterile" cu care esti investit ca operator pe mIRC

| Admunssen a răspuns:

Largiti-va orizontul mintii! 95% din frazele si chiar cuvintele lui Isus sunt pilde si invataturi cu bataie lunga si departe de ceea ce s-ar intelege prin cititul sau intelesul in realul sens al cuvintelor. Chiar si cand a fost condamnat la moarte i-a raspuns lui Pilat printr-o intrebare ("Si care este adevarul?"), astfel incat Pilat (destept de altfel) a fost pus in incurcatura si "s-a spalat pe maini" "Sa-l judece ai Lui, duceti-L la Caiafa!" a spus el. La fel ca si Anafora ("Acesta este trupul meu.") ca si Impartasania ("Acesta este sangele meu."), ceea ce se dezbate aici in legatura cu cei care-L cunosc si cei care nu, este tot o figura de stil. Prin cunoasterea Sa, aici se refera la Legea Noua, la respectarea bunavointei, milei, compasiunii. La oferirea ajutorului fara a astepta sa fii ajutat in schimb. La usurarea suferintelor celor care le au. La a iubi oe seamanul tau, la a ierta. Nu se refera la faptul ca cineva s-ar duce pe insula Tana si i-ar spune unui bastinas ca a existat Isus. Din moment ce el a aflat doar atat, nu i se intampla nimic. Nici tie daca i-ai spus. Daca i-ai dat aceste invataminte si el le respecta iar apoi se abate devine problema lui. Iar cand a cerut propavaduirea a cerut-o apostolilor de atunci care se contiua prin preotii de dupa si pana in zilele noastre. Doar eu au sarcina de a raspandi. Pe nimeni altcineva nu a imputernicit. Largiti-va orizontul intelegerii!

| Djnicnr a răspuns:

Din punctul de vedere al religiei crestine,ar suna cam asa "Sa arda toti in iad,eu imi vreau locul in rai,asa ca o sa le bag pe gat pe Iisus fie ca il vor sau nu!" Daca esti un om bun,il vei tine pe Iisus pentru tine,si vei lua pacatul asupra ta,pentru a salva sufletele acelor oameni,in schimbul unui singur suflet,sufletul tau! Sa fim seriosi! Singurul motiv pentru care credinciosii sunt atat de "devotati"Dumnezeului lor, e acela de a nu arde in flacarile iadului! In fata unei situatii cum ai prezentat-o tu, se vor gandi astfel "Mi-am petrecut toata viata in post si rugaciune, am pupat moaste cat cuprinde, si acum sa-mi ratez locul in rai doar sa-i salvez pe astea?"

| NoNameAsdfgh a răspuns:

Punctul 2 de ce?
Pentru ca cum Iisus s-a sacrificat pentru voi( eu nu cred in asa ceva) si tu te poti sacrificapentru acele suflete. ceva lege spune sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti..deci Dumnezeu nu o sa te pedepseasca..pentru ca te-ai gandit ca daca ai spune..ai creea revole si astfel ar murii multi oameni..si s-ar duce in iad..asa ca varianta 2.