| n0One a întrebat:

Voi credeti in Dumnezeu? Mi-am pus de multe ori aceasta intrebare si nu stiu ce sa cred. Daca credeti, mi-ar placea sa-mi dati niste exemple in care v-a ascultat rugaciunile sau ceva de genul. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Eu nu cred ca din nimic a aparut zeii care au creat universul din nimic,nu cred nici in teism,deism,panteism

iar faza cu rugaciunile de ce tariile religioase sunt cele mai sarace din lume si violente? rugaciunea e doar autosugestia atata tot,daca nu tu faci nimic nu se va intampla nimic, daca ar fi sa ma rog m-as ruga pentru orbi, handicapati, infometati, saraci sai ajuta crestinul se gandeste doar la el si atat nu-i pasa de aproapele lui crede in propile interse, daca crezi ca fara ajutor divin nu poti trai e treaba ta tot singur vei face cea ce faci nu te va ajuta nimic nici o forta divina fictiva il cunosti pe dumnezeu?
https://sites.google.com/......-in-biblie
http://www.atei.ro/Text/aficimprn.html
https://sites.google.com/site/enciclopedialuicoman/ateism

13 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Nu am motive să cred.

| mODIN a răspuns:

Eu credeam in Dumnezeu dar acum nu mai cred.

| OnuOnulică a răspuns:

Da, normal!
Îl iubesc și simt că ne ajută mereu de acolo din cer.

| Mădă0611 a răspuns:

Salut! Credinta in ceva nu dispare din lipsa de dovezi, ci odata cu acumularea de informatii care pot fi verificate si care dovedesc inexistenta cuiva sau a ceva. Nimanui nu i-a ascultat sau nu rugaciunile, fiecare persoana a muncit sau nu in scopul asta, in scopul indeplinirii unei dorinte.

| sublime89 a răspuns:

Toate exemplele pe care le vei primi vor fi de la persoane care vor sa creada cu disperare ca cineva ii ajuta daca isi soptesc cateva cuvinte intre maini. Si rugaciunile sunt ca si horoscopul. Exista o oarecare probabilitate ca rugaciunea sa se indeplineasca, cum exista o la fel de mare sau mica sansa ca horoscopul sa ti se indeplineasca. Oamenii cred in ambele superstitii din aceleasi motive.

| KateMiddleton a răspuns:

Cred in Dumnezeu dar nu cred in biserica.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru KateMiddleton):

E ca si cand spui "cred in taica-miu, da' nu cred in familia lui"

| KateMiddleton a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Uite,cred in Dumnezeu,dar nu cred in legile si prejudecatile bisericesti,pentru ca nu sunt facute de Dumnezeu,ci de oameni.Ce folos sa vie la biserica mamuca Ghorghina daca atunci cand iese incepe a barfi pe toti de acolo? Nu cred ca biserica e unicul loc unde Dumnezeu te aude,pentru ca Domnul a spus"Ridica o piatra, sparge un lemn si ma vei gasi."
Nu inteleg de ce ar trebui sa marturisesti toate pacatele preotului, dupa parerea mea e indeajuns sa intelegi ca ai facut gresit, sa-ti ceri singur iertare si sa nu mai repeti pacatul.Iar preotul(nu ma refer la toti, dar in majoritatea cazulurilor) stie tot orasul de ce a facut persoana cutare.
Cam asa imi motivez eu parerea.
Bafta!

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru KateMiddleton):

Problema este ca ti-ai motivat parerea dupa o evanghelie apocrifa. "Ridica o piatra, sparge un lemn si ma vei gasi." este din Evanghelia dupa Toma, fiind o Evanghelie apocrifa, aceasta chiar fiind scrisa de un om, avand idei care nu sunt revelate de catre Dumnezeu.

Primii crestini se spovedeau intre ei, asa cum poate fiecare (pe langa spovedanie de fata cu Hristos si preotul) aceasta spovedanie trebuie sa arate mai mult decat ca iti pare rau, anume ca recunosti si te pui intr-o postura joasa, insa care exprimar ealitate. In acest sens preotul in fata lui Hristos este si martor.

| Essencest11 a răspuns:

Eu sunt satanista. Cred in Satan si ma supun celor 11 legi... ador satanismul! big grin E super.

| Robi673547 a răspuns:

Raspund tarziu. nu conteaza. Da cred in Dumnezeu. Imi asculta rugaciunile dar nu iti imagina ca daca tu nu incerci sa te comporti altfel sa nu fi indiferet, sa sari in ajutor el va face pentru tine de 10 ori decat ai facut tu pentru ceilalti. Iti dau un exemplu dar care nu e prea concret : am avut acum 4 ani timp de cateva zile stare de nedescris, avem pacea cu mine, eram plin de dragoste pentru toti si gandeam doar la bine, am cazut in pacat si nu mai simt la fel, simt de milioane de ori mai putin dar e bine. Roaga-te dimineata/seara cand vrei tu si EL te va asculta. Dar te va pune la incercari...

| killer212121 a răspuns:

Da, si sa iti si povestesc cum m-a ascultat.In primul rand tata a fost grav bolnav si a avut si o complicatie in timpul operatiei si m-am speriat ca era vorba de cancer, iar Dumnezeu a rezolvat si nu a mai fost.La un test la mate am luat 6 si ma rugam mereu la un 9(eu aveam pretentii numai de 10) am mai dat un test dupa(FAIL) 8... m-am mai rugat si spre surprinderea mea proful meu nu stiu ce a facut si cum le-a calculat si am luat 10 nu 9! Chiar si in cazul prietenei mele ma rugam mereu sa decida El in locul meu ce e mai bine(adica daca sa mai stam impreuna sau nu) pana la urma ne-am despartit repede deoarece mi-am dat seama ca nu aveam nevoie. Dumnezeu m-a pus din nou la incercare si am facut greseala de a ma reimpaca cu ea.Asa a si fost( o iubeam mult). Despartirea a fost crunt de dureroasa; eram deprimat intr-o stare de depresie.Bineinteles m-am rugat si in 1 ora am fost readus la viata.Un alt caz este reprezentat de un vecin si coleg de clasa:el era un drogat, fumator, bea intr-un singur cuvant era distrus, m-am rugat mult pentru el si acum e cel mai de treaba prieten/frate este pocait acum(la fel ca si mine). Tata de obicei ma cearta tare cand iau note mici.Am luat in teza o nota mica si m-am rugat sa nu ma certe si nu m-a certat, daca se mai intampla odata o sa ma certe rau. Dupa o saptamana din nou am laut nota mica si m-am rugat si atunci a fost mult mai calm si nu m-a certat deloc.Mai sunt multe dar nu am timp sa ti le scriu.

| Elyan a răspuns:

Cred cu toata fiinta. Dumnezeu reprezintă frumusețea inefabilă a lumii și a întâmplărilor vieții. Mi-a fost alaturi în toate momentele fericite din viata si mă sprijină mereu. M-a învățat cum să trăiesc, cum mă manifest, cum să iubesc, cum să mă bucur de oameni și viată, cum să privesc lumea și tot ceea ce mă înconjoară. M-a învățat să înțeleg parcursul lumii acesteia. Mi-a dat puterea să mă ridic din cenunșă și să devin din nou om într-un moment în care consideram totul pierdut. Acum n-aș putea concepe viața fără o legătură permanentă cu Dumnezeu. Viața fără Dumezeu este un iad în care trăim fără a fi conștienți. Ascultă acest acatist, https://www.youtube.com/watch?v=Usr9dRGkRP8, mie mi se pare minunat, în el sunt evocate toate minunile pe care Dumnezeu le poate face pentru om și crede-mă multe dintre ele le-am trait.
http://www.gabrielgheorghiu.ro