Zeii greci erau fii zeului timpului Chronos fiind in mare parte frati.
Cum majoritatea religiilor prezentau o structura ierarhica, zeii de obicei erau imbracati precum oamenii cei mai instariti din societatea lor. De aceea un zeu tipic arata "cam ca" un senator, iar Zeus ca un rege.
Totusi azi zeii mai pot fi vazuti ca intra in poze:
- http://classicsarchaeologykent.files.wordpress.com/......ods-2b.jpg
- http://maricardedios.com/wp-content/uploads/2012/12/MERRY-CHRISTMAS.jpg
Zeii de obicei erau capriciosi ca si comportament, si jertfele erau doar ca sa ii faca sa ignore comportamentul lor tipic: Zeus impanzind lumea cu copii divini, si Cupidon inebunind adolescenti ca sa faca copii nedoriti
Ce sa zic, un lucru pot sa fiu de acord cu panteonul grec: zeitatile grecesti daca n-am sti ca sunt in Olimp, reprezinta mai bine realitatea: viata din jur nu e "doar lapte si miere" si zeii nu intervin in viata noastra, si cand o fac, ne "dau" un cancer, o boala, si altele de genul, deci nu-s prea de dorit sa ii ai pe aproape. Totusi moralitatea Olimpului este foarte adanca: povestea lui Prometeu, a lui Hercule ce tine Cerul lui Atlas, si mai ales povestea lui Icar ce ajunge in ceruri si soarele ii arde ceara ce tine penele aripilor: morale mai adanci decat ce gasesti de exemplu, nu stiu, in Biblie.
Nu au existat zeii greci asa ca nu aveau cum sa se imbrace. Totusi din pozele pe care le-am gasit pe net imi dau seama ca hainele nu erau la moda pe vremea aia. Unii sunt acoperiti cu un cearceaf. Cred ca poti sa te inspiri de la zeii greci din God of War, sunt imbracati mai bine.
Pai.Zeilor greci le placeau sa se imbrace de obicei in alb in rochii albe ce se lasau pe corp in jos.Parul multi il aveau cret.mai mult nu stiu.
Nu cred ca o zeitate tr sa aiba o imbracaminte asta ar insemna ''rusine'' de ascunde,. Asta nu inseamna ca nu poate lua o infatisare a unui om.
Toate pozele sau imaginile sant cenzurate. Nu arata frumusetea totala.
Si ''rusinea'' este un sentiment, unui zeitati, nu cred ca ii trebuie sentimente, deoarece arata o slabiciune, iar slabiciunea poate fi folosita ca arma.
JustyIsMyLove întreabă: