| Theodora1234 a întrebat:

Am nevoie de niste informatii despre Sfanta Taina a Impartasaniei.Va voi da un exemplu la alta taina, pentru ca eu habar nu am ce sa scriu la Impartasanie:
Sfanta Taina a Spovedaniei (un exemplu)am nevoie de:
-Definitie
-Loc-(la ex meu):la biserica, acasa, la spital, la scoala, etc
-Cand-oricand simtim nevoia, dar mai ales in cele 4 posturi (...)
-Efecte-iertarea pacatelor marturisite si crestinul devine din nou membru sanatos al bisericii
-Primitor:Cel care a venit sa se spovedeasca(a zis profa ca incepand de la o varsta dar nu am notat pe caiet)
-Savarsitor-preotul si arhiereul
(Am nevoie acelasi lucru la Sfanta Taina a Impartasaniei)

Răspuns Câştigător
| jenny321 a răspuns:

Este cea mai importanta dintre sfintele taine pentru ca prin celelalte crestinul primeste harul divin prin aceasta taina il primeste pe insusi izvorul harului pe Iisus Hristos in mod real imartasania este taina in care sub chipul paini si al vinului se impartaseste credinciosul cu trupul si sangele lui Hristos spre iertarea pacatelor si spre viata de veci taina a fost intemeiata de Mantuitorul Hristos impartasania are loc la sfanta liturghie si poate fi savarsita numai de preot sau episcop sau arhierei urmasi apostolilor ne impartasim pentru sfintirea si indumnezeirea noastra in fiecare patru posturi dinainte de calatori la vreme de suferinta si boala efectele impartasaniei sunt:unirea reala cu Hristos,curatirea de pacate, progres in viata duhovniceasca, fagaduinta invieri si a vietivesnice

1 răspuns: