| Micut123 a întrebat:

Sall Tpu...Am o intrebare(Va rog sa nu radeti de mine)...Dumnezeu exista? Tot imi pun aceasta intrebare. Daca exista, cine la creeat pe El?! Eu cred mai mult in partea stiintifica

12 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Dupa logica mea, probabilitatea ca divinitatea crestina sa existe este tot atat de mica precum e si probabilitatea ca Mos Craciun sa existe.
Sigur, din punct de vedere logic asta nu inseamna ca nu exista, insa e prea putin probabil.
De fpat, in realitate nu se poate calcula probabilitatea existentei lui Dumnezeu, asa ca ea ar putea sa fie extrem de mare sau extrem de mic, dar acesta este si motivul pentru care am inceput raspunsul cu "dupa logica mea".

| CinevaNou a răspuns (pentru Inferno):

Cine te crezi sa spui ca nu exista mos craciun? se pare ca nu primesti cadouri iarna sub brad.

| mODIN a răspuns:

Intrebarea asta e pusa de cel putin 7 ori pe zi.Citeste raspunsurile si la celelalte.

| RAY a răspuns:

Tatal lui si mama lui, nici eu nu cred, de fapt nimeni nu crede, fiecare crede in interesele lui atat, daca ar crede nu ar fi asa lumea rea

| Mădă0611 a răspuns:

"Dumnezeu" din cartile "sfinte" nu exista, oricare ar fi, in rest, orice ar exista, sigur n-o sa te pedepseasca daca nu crezi in el, esti atat de mic in lume, ca nici nu exista un termen care sa iti defineasca dimensiunea.

| RainmakerX a răspuns:

Salut! Biserica a fost o institutie foarte puternica de cand a inceput dezvoltarea omenirii.
Consider ca Dumnezeu exista dar nu asa cum Il cred unii.Sunt de parere ca era o fiinta cu mult mai dezvoltata decat noi, care ne-a ajutat sa devenim ce suntem astazi.Eu ma inchin intrucat ma simt indatorat dupa ce a facut atatea eforturi sa ne creeze.Acesta si-a lasat cunostiinta Proorocilor, oameni alesi (deschisi la minte) pentru a aduce lumea la un nou nivel, dar a avut nevoie de Mantuitorul nostru si de Apostoli pentru a-si definitiva creatia.Astfel noi am ajuns ce suntem astazi.Nimeni nu este pagan.Nu ati realizat deja cat de mult se aseamana toate religiile? Allah, Budha, Iisus.Toate se aseamana.Si toate au cate un reprezentant.Pentru a avea grija de noi si-a ales oamenii mentionati mai sus si i-a pus sa se duca prin toata lumea pentru a stabili o ordine.
Deci, concluzia mea este ca a existat si exista dar nu este ceea ce pare pentru noi, este doar o fiinta superioara care ne-a creat din maimute.De aceea trebuie sa-i fim recunoscatori.
Sa ne intoarcem la biserica.Biserica are un anumit principiu.De ce sa creada in reincarnare? Daca nu ar mai fi Dumnezeu atunci lumea ar considera ceva de genul "Hai sa ma sinucid ca oricum ma reincarnez si o iau de la inceput" Ce ar mai fi omenirea fara rai si iad? Fara principii?
Parerea mea e ca oamenii se sinucid deja prea mult, de ce sa o faca si mai mult? Ar fi haos. Ordinea de acum este destul de buna. Sper ca nu am jignit pe nimeni.

Ps-Cat despre cel cu Mos Craciun
Sa stii ca nu trebuie sa zici asta pe un site, wow nu exista si ce? Atunci cand erai mic si lustruiai ghetutele sau puneai bradul in asteptare de cadouri nu te simteai frumos? Acum intr-adevar
suntem mari blablabla dar cea mai frumoasa admosfera este cea de Craciun, singura perioada din an in care vezi atata bunatate, copii cu zambetul pe buze.Sa fim sinceri si pentru cei mai mari este o perioada destul de frumoasa.Stiu eu la ce ma refer dar nu conteaza.Doar pentru ca tu nu ai putut avea parte de aceasta placere nu inseamna ca trebuie sa spulberi sperantele copiilor de 10 ani care intra din greseala sa citeasca pe aici.Sa-ti fie rusine.

Ps-Imi pare rau ca am comentat 2 intrebari in 1.Nu am vrut sa scriu de 2 ori pentru ca pot spune unii ca scriu doar pentru raspunsuri, nu pentru a ajuta.

| vocea a răspuns:

Dumnezeu este maret nu este acel batranel, este o hiperconstiinta

| drutzix a răspuns:

O sa incerc sa iti dau un raspuns scurt.
Pot spune cu siguranta ca dumnezeul biblic nu exista, deoarece are trasaturi umane (daca ii faci caracterizarea psihologica lui yhwe o sa vezi ca se aseamana cu cea a unui narcisist obsedat de control) As spune psihopat dar in cercurile psihologice nu se mai foloseste acest cuvant.
Totusi existenta unui creator nu poate fi infirmata deoarece este in natura umana sa puna intrebari (de ce, cum etc.) si acest creator va locui mereu in ignoranta umana. Ex: Acum 1000 de ani intrebarea ce creaza fulgerul avea ca raspuns Mania zeilor, la fel ca intrebarea cum am aparut iar raspunsul unora e dumnezeu.
Eu sunt ateu, cred ca big-bangul este un fenomen natural care probabil a avut loc in mai multe locuri din multivers.
Desi pot exista fiinte asa de avansate tehnologic ca am fi tentati sa ne inchinam lor dar trebuie sa stii ca nu exista supranatural si ca orice are o explicatie logica.
M-am cam intins cu raspunsul big grin.
Va las cu un citat de Arthur C. Clarke: Tehnologia foarte avansata poate fi confundata foarte usor cu magia.

| Ruxandra15 a răspuns:

Nu cred atat de mult in EL pe cat cred in blesteme. Adica de 2 ani de cand am prmit o suma importanta de bani mi se intampla numai lucruri rele. Mi-au murit 2 prietene, parintii mei se cearta zilnic, iar eu de o luna noapte de noapte imi e rau. Si eu cred ca noi evoluam din maimute totusi sunt atatea asemanari intre noi.De unde si vorba ce face omul face si maimuta.

| andreiush25 a răspuns:

Nu exista. Uita-te in jur si o sa iti dai seama.

| MadaPitbull a răspuns (pentru andreiush25):

Daca citesti în 1 Ioan 5:19 o sa iti dai seama de ce se intampla atatea lucruri rele in jurul nostru desi exista dumnezeu happy

| Alexandr a răspuns:

DA Dumnezeu exista!