| alex076super a întrebat:

Sall TPU

am si eu o intrebare:

care sunt motivele, pentru care mitropolitul Varlam si Antim Ivireanu au fost trecuti in randul sfintilor?

dau funda!

11 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Chiar daca sunt considerati sfinti de oameni in Biblie nu apare nici unde despre ei, iar cei care adauga ceva la scrierea Bibliei, lui Dumnezeu nu-i place. Apocalipsa22:18,19

| Nucreeed a răspuns:

Mai multe moaste si sarmale pentru lingaii Romaniei.

| Ben00 a răspuns (pentru Nucreeed):

Omul/copilul nesupravegheat caruia ii place sa jigneasca si sa loveasca ce nu intelege si ce respecta altul e prost.

| Nucreeed a răspuns (pentru Ben00):

Tu faci acelasi lucru' ca minerolling on the floor Ma jignesti pe mine pentru ca nu'ti accept obiceiurile tale si ale semenilor tai.Asa ca tacistraight face

Nu. Nu te jignesc pentru ca nu imi accepti obiceiurile. Doar te atentionez ca ai obiceiuri proaste, pe care ar trebui sa le schimbi. Insa sperantele de a intra in lumea civilizata sunt cam mici. Asa ca da-i inainte!

| Nucreeed a răspuns (pentru Ben00):

Daca lumea civilizata inseamna a pupa oasele asa zisilor 'sfinti'....NU,MERSI...

Lumea civilizata inseamna sa stai in bancuta ta si sa nu te itesti peste tot cu jigniri. Doar atat. E convenabil pentru tine sa nu observi ca pe tine nu te-a cautat nimeni pe stiinta si filozofie sa te faca tantalau sau imbecil. Ce cauti aici pe religie? Nu cred ca te-a obligat nimeni sa suferi povara rubricii sau a crestinilor.

| milan9 a răspuns:

Antim Ivireanu a fost martir asemeni Brâncovenilor;

| milan9 a răspuns:

EXISTENŢA sfinţilor este menţionată în Biblie, DAR, noi nu putem avea pretenţia de li se fi trecut numele tuturor sfinţilor acolo. Este absurd ceea ce sugerează mai sus @danay72. Biblia a fost terminată acum aproape 2000 de ani!

Când mă adresez sfinţilor nu facem altceva decât să-I luăm rugători alături de noi către Dumnezeu, DUPĂ CUVÂNTUL SCRIPTURII:

- „În numele lui Hristos, aşadar, ne înfăţişăm ca MIJLOCITORI, ca şi cum Însuşi Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcaţi-vă cu Dumnezeu!" (II Corinteni, 5, 20)

- „Şi a venit un alt înger şi a stat la altar, având cădelniţă de aur, şi i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu RUGĂCIUNILE TUTUROR SFINŢILOR, pe altarul de aur dinaintea tronului. Şi fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor." (Apocalipsa, VIII, 3-4)

- "Şi când a luat cartea, cele patru fiinţe şi cei douăzeci şi patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută şi cupe de aur pline cu tămâie care sunt RUGĂCIUNILE SFINŢILOR." Apocalipsa 5, 8...

- Iacov cap.5, 16: "şi VĂ RUGAŢI UNUL PENTRU ALTUL, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului." (Trebuie menţionat că drepţii din cer nu sunt oameni morţi! Ei "trăiesc" în imediata apropierea a lui Dumnezeu şi se pot ruga Lui, asemeni îndemnului apostolului Iacov!)

- Alte citate asemănătoare: (Coloseni, IV, 12), (Coloseni, I, 9),. (Apocalipsa, V, 8), etc.

- "Vă îmbrăţişează Epafras, care este dintre voi, rob al lui Iisus Hristos, pururea LUPTÂND PENTRU VOI ÎN RUGĂCIUNILE SALE, ca să staţi desăvârşiţi şi plini de tot ce este voinţa lui Dumnezeu." (Coloseni, IV, 12).

- „De aceea şi noi, din ziua în care am auzit aceasta, NU ÎNCETĂM SĂ NE RUGĂM PENTRU VOI şi să cerem să vă umpleţi de cunoaşterea voii Lui, întru toată înţelepciunea şi priceperea duhovnicească" (Coloseni, I, 9)

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Nicăieri în biblie nu există pretenţia că ea este exhaustivă, că ar fi vreun manual complet, că ar prezenta absolut toate aspectele vieţii creştine apostolice. Nu, nicidecum!

Dimpotrivă, scriptura recunoaşte în cuprinsul ei faptul că nu este completă în privinţa informaţiilor…

Celelalte aspecte au rămas consemnate în ceea ce Biblia numeşte "PREDANIE", desfăşurări practice ale Bisericii APOSTOLICE păstrate în mod neschimbat de Biserică - ca marcă a autenticităţii şi unicităţii ei.

| Mikhtarian a răspuns:

Datorita ca au dus o viata curata fara de pacat ( aproape ) si l-au slujit pe Dumneu in toate cuvintele Sale.

Întrebări similare