1. DE UNDE AR VENI BANII? As fi de acord daca ar pleca de la ZERO si fara posibilitatea de a primi bani de la factorii politic si administrativ.
2. Optionala, desigur. Pai fix asa e. Dar sa fie optionala in adevaratul sens al cuvintului, si mai ales sa fie ISTORIA RELIGIILOR si nu catehism, ca ala se face la biserica.
3. Ai mai pus intrebarea aia o data. Preotul ala e in primul rind OM.
Buna.
1. Nu am nicio problema cu biserica, poate sa se raspandeasca unde vor ele, atat timp cat nu imi cer pe fata bani pentru nu stiu sa mai puna la biserica.
2. In cele 12 clase sunt materi ca sa ai habar apoi ce vrei sa studiezi si ce vrei sa faci mai departe, de aceea sunt multe, ca nimeni nu stie ce iti place tie si unde doresti sa te indrepti, eu nu am avut nici o problema cu ora de religie ( era obligatorie atunci) chiar daca eram ateu, imi place sa il ascult pe profesor. Ideea este ca daca este optionala ( adica tu pleci de la ora 3 ca ai religie, tot scoala este raspunzatoare de tine, si era ok cu ora obligatorie, dar na).
3. Sunt multi oameni care ajuta, nu neaparat preoti, sunt preoti buni si preoti rai ( acum cateva zile daca nu ma insel, un preot a omorat o fata minora, dupa ce a avut si contacte sexuale cu ea).
1. si bani lor de unde crezi ca vin? nu din taxele si impozitele platite de noi?
2. e bine asa cum este, problema e ca sa adoptat solutia asta mult prea tarziu
3. exista si oameni ca el, insa din pacate BOR nu este condusa de astfel de oameni
Toate salarile sunt platite din banii statului, noi dam bani la stat iar fiecare isi primeste salariul in functie de meserie, si dupa aia treaba lui ce face cu banii. Daca toti ar zice ba din bani statului care sunt si ai mei nu vreau sa fie platit vecinu, popa, soacramea etc. Deci ar fi cinstit
"bani lor de unde vin"? Din taxele si impozitele platite de ei...
Stiai ca in fiecare luna un preot plateste impozite salariale mai mari decat "salariul" pe care il ia de la stat?
Nu, plateste atat cat platim si noi si cat plateste fiecare bugetar. Popii sunt bugetari, deci salariul lor este platit de contribuabili.
Si cat de trist ar fi sa iti poata permite, din salariul lor de bugetari, sa ridice biserici cand un medic si un profesor nu reusesc nici sa isi cumpere o carte dintr-un salariu lunar.
"un preot plateste impozite salariale mai mari decat "salariul" pe care il ia de la stat"... ce gluma buna.
Pentru ca astfel de oameni nu fura, de acea nu ajung niciodata la fel de sus si de acea nu au bani si se chinuie din donatii insuficiente.
Statul le plateste undeva la 40% din salariul BRUT pe care il calculeaza dintr-un salariu suparaestimat, din care insa retrage acei 30-40 impozite salariale lunare...
De unde scoti cifrele astea de 40 si de ce ai impresia ca popii sunt impozitati special de restul bugetarilor?
Pentru ca si statul trebuie sa gaseasca niste "fraieri" care sa plateasca impozite mai mari decat cota de 40 % din salariul BRUT.
Inca odata te intreb de unde ai scos cifra aia de 40 si de unde ai informatii ca popii platesc alte taxe?
Nu,nu ar fi cinstit. Averea bisericilor nu este impozitata.Sta si da din gura si cam asta-i tot ce face in timp ce altu' munceste de ajunge obosit acasa si din venitul lui se duce si la stat.
CHiastia cu,, sta si da din gura,, nu e valida avand in vedere ca tot meserie este, unde trebuie sa ai facultate si acte ca orice meserie.Acuma,crezi ca muzicienii nu ar trebui sa faca bani pentru ca doar danseaza si canta? Nu.
Nu pot sa fiu de acord cu raspandirea bisericilor in niciun caz, pentru ca deja avem prea multe.
Nu sunt de acord nici cu religia in scoala, predata in forma in care e predata acum. Cu o ora de istoria religiilor as fi de acord.
Poate vei zice ca ce radicali sunt ateii, si cum nu respecta ei drepturile tuturor oamenilor. Asta nu e adevarat, si se poate vedea clar ca acele tari democratice in care ateii sunt mai multi, sunt si tarile unde oamenii se bucura de cele mai multe drepturi. Aici ma refer la tarile nordice din Europa, de exemplu, sau unele tari din vest. Tarile in care religia predomina inca, sunt tari de obicei mai predispuse spre totalitarism, razboaie, saracie si incalcarea drepturilor omului. Ne putem uita la tarile musulmane ca sa ne dam seama cel mai bine de acest lucru. Democratia e buna, cu o singura exceptie, si anume situatia in care poporul nu e educat. Ce va face acel popor? Va alege conducatori gresiti, care vor conduce tara intr-un mod dezastruos. Uita-te ce se intampla acum la noi. De aceea, o democratie adevarata trebuie sa fie dispusa sa-si educe poporul asa cum trebuie. In Romania avem exact problema aceasta. Poporul este in general needucat. 42% dintre romani mai cred si azi ca Soarele se invarte in jurul Pamantului. E un procent urias. Ceea ce se intampla cu bisericile sau religia in scoli e o consecinta directa a acestei situatii in care se afla poporul. Bineinteles ca el va dori cat de multe biserici, si cat de multa religie in scoli, din simplul motiv ca e needucat. N-ar trebui sa primeze ce vrea majoritatea in acest caz, ci ce ne spun dovezile. Daca investim atatia bani in biserici, sau facem religie in scoli, atunci trebuie sa vedem si pe ce se bazeaza de fapt aceste credinte. Sa vedem de ce cred oamenii in ele. Pana acum, in ciuda faptului ca sunt atat de multi crestini, nu exista nicio dovada ca religia lor ar fi mai adevarata decat alte religii, sa nu o mai compar cu stiinta sau ateismul. Doar pentru ca marea majoritate a unui popor are o anumita credinta, nu inseamna ca acea credinta este si adevarata, si trebuie ca statul sa spele pe creier copiii in scoli, sau sa investeasca mai multi bani in biserici decat in spitale. Cum ramane cu minoritatile religioase? Cum ramane cu cei fara religie? Ei n-au drepturi care trebuie respectate? Trebuie majoritatea sa-si impuna chiar tot timpul punctul de vedere? Daca majoritatea romanilor ar crede in spiridusi, de exemplu, ar trebui sa-i invatam pe copii la scoala ca spiridusii chiar exista? Asta arata ca suntem o tara in care stiinta si ratiunea nu conteaza. Nu sunt deloc atragatoare pentru acest popor.
As fi de acord mai ales daca s-ar folosi ca bordeluri pentru toata lumea si nu doar pentru popi!
"religia in scoala"... eu sunt de acord cu RELIGIA si ca materie obligatorie, nu doar optionala cu conditia ca la scoala sa fie predata RELIGIA. In prezent, in scoli NU este predata religia ci "doar crestinismul", materie care poarta in mod abuziv numele de "religie".
Pacat ca la scoala nu se invata religie. O problema pentru materia "religie" e lipsa persoanelor care pot sa predea asa ceva. In Rromania nu multi au pregatirea pentru acea materie iar daca s-ar fi facut RELIGIE cu adevarat, majoritatea profesorilor actuali ar fi fost dati afara.
Daca bisricile erau construite inainte de voievozi,si de catre boieri, adevarati ctitori, care trimiteau la invatatura pe cei care aveau inclinatie spre invatatura si cele sfinte, nu a deranjat pe nimeni, dar nici nu pomeneste nimeni despre faptul ca aceia intr-adevar erau preoti.Acuma bisericile se fac cu bani publici,sponsorizari,si cu banii preotilor,care au, si e rau si e jale si toti sar de c, r in sus.da nu sare nimeni ca pentru un copil cu cancer se face cheta peste tot, cand avem un sistem de sanatate, ca statul nu se implica in viitorul lui care sant copii.De asemeni nu sare nimeni de c, r in sus, ca toti politicienii sant in cercetare ca hotii si talhari iar altii in puscarii, si ca au distrus o tara ca o floare, si au adus-o in ruina.aici pe TPU, sant la religie doar putani atei de 12-16 ani care ca turma de oi se iau unii dupa altii,dar necunoscatori ai religiei si a istoriei tarii,ca sa poata privi problema in ansamblu,si mai ales a devenirii lor,ca oameni desavarsiti,si sanatosi la trup si minte ca sa poata sta drepti, in fata lor insisi, si a lui Doamne-Doamne macar ca principiu de viata daca nu ca credinta, ca de crezut oricum vor crede in felul lor candva, chiar si in ultima clipa.
1.Da
2.Da
3.Daca toti preotii ar fi ca el m-as duce la biserica din respect(chiar daca nu cred in rahaturile alea)
Norvegianul întreabă: