Ingerii au fost creati in prima zi a creatiei, (La inceput, Dumnezeu a creat cerul si pamantul. Interpretare : Cer- Universul imaterial, spiritual; Pamant- Universul material), iar mai depart, Si a zis Dumnezeu sa fie lumina si a fost lumina si a vazut Dumnezeu ca este buna lumina, si a despartit Dumnezeu lumina de intuneric. Aici se refera la creatia propriu zisa a ingerilor, inaintea timpului, si a materiei si la razvratirea ingerilor(si a vazut Dumnezeu ca este buna lumina si a despartit lumina de intuneric), Si a zis Dumnezeu sa fie lumina, se exclude referirea la lumina(material) cea pe care o vedem noi deoarece in prima zi nu o existat nici o sursa de lumina, soarele si ceilalti luminatori a-i cerului fiind creati in ziua a treia.
Inainte de a crea pamantul, prima creatura a lui Dumnezeu a fost Isus apoi ingerii.Coloseni1:15-17
Intreaba pe profesorul tau de religie de ce este obligatorie religia in scoala? Dupa ce iti va da raspuns ceea ce nu cred atunci o sa raspunzi si tu.Te ajuta cu ceva religia daca o inveti la scoala obligatoriu? dar matematica? dar romana si restul te ajuta? Da toate te ajuta mai putin religia.Acum crestini incearca prin orice mijloace sa iti mentina adepti. Daca inainte faceau asta cu sabia cu bata cu satarul, de cand a pierdut puterea adica armata au trecut la alta metoda.La indoctrinare.Si ce sau gandit ei cand esti copil este minunat sati implanteze in minte biblia.Deci crestinii nu au avut adepti de buna voie.au avut adepti cu forta.Erai cu ei bine, erai impotriva nu-i nimic te facem noi sa fii cu noi.Eu daca as fi elev astazi as refuza orele de religie.Sau daca sant obligatorii atunci sa punem obligatorie si Povestile la romani.Il bagam si pe Fat Frumos.Ce nu este bine? Pai Fat Frumos este roman este deal nostru nu adus din afara.Si apoi ce minuni nu facea el, plus ca avea palos care nu stiu ce facea cal ce zbura si etc.Crestinii cu Isus al lor e mic copil pe linga Fat Frumos al nostru nu credeti? Interesant ce spune misika.Insa aia este interpretarea ei. Daca mai cauta vorba altcuiva la Iov o sa gaseasca acolo ceva mai concret decat ea spune. Iara lumina din prima zi daca citesti bine na facut-o Dzeu.Dzeu doar a spus sa fie lumina.Deci atentie sa fie lumina nicidecum na spus hai sa fac lumina.Deci acea lumina exista se pare si el doar a cerut cuiva sa o aprinda.Dar cui i-a spus sa o aprinda oare? Mai departe el mai facu cerurile care deja existau de la inceput.La inceput Dumnezeu a creat cerurile si pamantu.Am citat.Eu cred ca ce scrie in geneza este adevarat insa adevarata istorie a fost pierduta si ce sa mai pastrat a ajuns pina la noi sub acesta forma.Pt ca a fost transmisa oral si poate s-a pierdut si sensul si ordinea, pina la urma iesind o balaceala pe care mai nimeni nu o mai poate deslusi.In fiecare civilizatie sau pastrat la fel anumite credinte care unele sant chiar mai vechi decat biblia si au aceesi esenta, aceleasi intamplari aceleasi nume chiar.Am nevoie de inca ceva informatii dupa care pot enunta o teorie legata de biblie si de istoria omeniri in general.Insa am nevoie de ceva ajutor.As avea o intrebare pentru cei cunoscatori.De ce a facut Dzeu mai intai iarba vegetatia si dupa a urmat pomi animale etc.Nu vi se pare ca aici este ceva logic si stiintific.Dzeu fiind asa de atotputernic putea face oricum voia insa a ales o anumita ordine. Oare de ce? Pt ca el nu era chiar atat de atotputernic cred eu.Pt ca si el era o persoana ca si noi facandu-ne pe noi sau nascandu-ne dupa chipul si asemanarea lui.El era un Inginer care a facut totul impreuna cu echipa lui.Singur nu putea face atatea cate s-a facut aici.Chiar in biblie se specifica asta cand spune hai sa face.Alteori spune a facut.Deci raspunsul la intrebare luat religios este cum spunea cineva pe aici facut igerii inainte sa faca pamantul.
Salut. Nimeni nu poate spune cu exactitate când au fost creaţi. Dar din ceea ce spune Biblia ne putem da seama că au fost creaţi înainte de crearea pământului. Iată ce găsim scris în Iov 38:4-7 : Unde erai tu când am întemeiat pământul?
Spune-mi, dacă ai pricepere.
5 Cine i-a stabilit măsurile, dacă ştii,
sau cine a întins peste el sfoara de măsurat?
6 În ce au fost înfipte postamentele lui
sau cine i-a pus piatra unghiulară,
7 când stelele dimineţii strigau împreună de bucurie
şi toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de laudă?
Expresia "Fiii lui Dumnezeu" se referă la îngeri. Sper să te ajute. Cele bune.
Mi se pare ca raspunsul lui Mișika este cel mai credibil si mai stiintific o sa vad mercuri daca e adevarat si daca este iti voi da o funda ok
Si despre cei care spun ca nu exista Dumnezeu sunt ATEI...si sa le fie rusine ca am intalnit un baiat care nu credea in Dumnezeu doar pentru ca nu a avut putin noroc...
Are si DyNo dreptate...
cei care nu cred in Dumnezeu sunt "atei" ci nu "nasoi infecti"
Nu pot spune ca stiu raspunsul dar sa nu ii mai asculti pe masonii astia infecti care spun ca nu exista Dumnezeu.
DeProfundis99 întreabă: