De cate ori popi au facut campanie electorala? popi sunt mana in mana cu hoti aia de care vorbesti tu,Romania o tara saraca nu are nevoie de mii de biserici si de spitale,scolii,gradinite etc biserica nu plateste impozite,biserica este foarte bogata dar ce da celor saraci? consideri ca biserica e pentru saraci? cati din preoti din Romania ajuta pe cei saraci? cate cantine? nu vreau sa fiu pro penticostali da aia se ajuta intre ei,dar biserica ortodoxa nu ajuta pe nimeni,imi amintesc cand eram mic cat de vicleni era popa totul pentru el ca sa-si faca cea mai bengoasa vila din cartier asta e iubire crestina? sunt atat de multi saraci nu crezi ca cu acei banii ar avea mai multa mancare? biserica catolica are cantine pentru cei saraci in Timisoara,biserica catolica are caritas,biserica ortodoxa nu are nimic, cea mai lacoma biserica e cea ortodoxa, la fiecare pas gasesti undeva sa pui banii, du-te la catolici la pocaiti da nu vezi atata lacomie asta e adevarul, lacomi dupa banii si zgarciti imi amintesc ca erau copii saraci acum de paste si era pomana si popa lacomul imediat a luat totul de pe masa si ia jignit in toate felurile iubire crestina a, isi amintesc ca veneau camioane de mancare si haine dupa 90 in Romania prin caritas nu prin biserica ortodoxa rusa
Iti spun doar atat. Cauta si vezi tarile care sunt pe primele locuri in ce priveste credintele in spiridusi. Apoi compara cu lista tarilor in functie de nivelul de trai.
O sa constati ca e cam aceeasi lista dar in ordine inversa.
Chiar crezi ca asta e intamplator?!? Nu e.
Zici tu ca nemernica de BOR primeste 0.38% din PIB. Dar cu scutirea de taxe si impozite, cu salariile profesorilor de religie, care fie vorba intre noi n-au ce cauta in scoli, dar asta e alta discutie, cum ramane? Ia calculeaza cate imobile, terenuri etc au infectii astia pentru care nu platesc impozit, cate lumanari, icoane, servicii vand si pentru care nu platesc impozit pe venit. Ti se mai pare asa putin? Mie nu!
Te afli in eroare, iar nesimtitul Danut minte cu nerusinare. Nu comunistii le-au luat alea, ba mai mult le-au dat ortodocsilor si bisericile greco catolice pe care acum refuza sa le inapoieze cultului greco catolic. Nesimtitul Danut profita si el de lipsa de cunostinte a romanilor. Nu BOR trebuie sa se planga de tratamentul aplicat de comunisti, alte culte au fost deposedate de bunuri si chiar interzise.
Si sa nu-mi vii cu popii aia de au stat prin inchisori, ca aia n-au stat pentru ca erau ortodocsi ci pentru ca simpatizau cu taranistii, legionarii, liberalii, etc. Adica pe motive politice, nu religioase. Iar din astia au fost din toate categoriile sociale, nu doar popi. Doar ca astia profita acum de cativa popi arestati ca sa se jeleasca ca vai ce rau a fost pentru ei...niste nesimtiti.
Am deviat foarte mult de la subiect, eu voi ramane cu parerea mea, tu cu a ta, intrebarea ramane aceeasi, DE CE se ataca atat de mult Biserica, cand parlamentarii ne fura de 27 de ani, au distrus totul, murim in spitale, pe panselutele din Bucuresti s-au platit 800 de MILIOANE DE EURO, km de autostrada costa 30 de milioane de euro, banii se dau si autostrada ramane pe hartie, ABSOLUT TOT CE FACE GUVERNUL SE FACE LA PRET DUBLU, gen Arena Nationala care ar fi trebuit sa coste 120 de milioane de euro dar a costat 250. De ce nu protestam in primul rand pentru astea? De ce ne-am oprit sa atacam Biserica?
Pentru ca religia si in principal BOR care detine majoritatea adeptilor in Romania este un factor important de mentinere a unui nivel de educatie scazut si implicit de coruptie ridicat. Iar BOR este mana in mana cu cine "plateste" mai mult. Te-ai uitat de cate ori a aparut Danut si alti nesimtiti din fruntea BOR alaturi de politicienii aia pe care ii blamezi tu? Crezi ca degeaba?
Eu iti spuneam ca sunt mana in mana. BOR cu astia. Si daca vrem sa scapam de astia trebuie sa scapam si de cei care ii sustin din interes. Iar BOR este un sustinator al lor, cum dealtfel a fost suntinatorul oricui a condus vreodata Romania pentru as putea vedea de afacerea lor linistiti. Vrei sa iti desenez?
Nu ma deranjeaza cat fura biserica, ma deranjeaza ca Biblia este falsa aproape in totalitate iar astia ti-o vind ca adevar absolut.
Intr-adevar unii preoti chiar pacalesc oamenii ca sa faca bani. In trecut era vinderea de indulgente la catolici, acum sunt banii dati la inmormantari la preoti, la ortodocsi, ca altfel sufletul celui mort cica nu se poate odihni. Sunt multi alti excroci, in toata lumea, nu doar aici. Problema in Romania este ca in comunism si inainte de comunism nu toata lumea facea scoala, e lipsa de educatie aici.
Dupa mintea ta ar trebui sa lasam popii sa fure doar pentru ca altii fura mai mult?
Eu ii critic pe toti asa ca nu mai face pe victima.
BOR nu ar trebui sa primeasca NIMIC si sa plateasca si taxe. Daca vrei catedrala construieste-o pe banii enoriasilor nu pe banii tuturor.
Si ce legatura are faptul ca e crestin cu ce spune? Mai ales ca zice adevarul, in Romania km de autostrada costa 30 de milioane de euro DACA se construieste, banii sunt dati, dar ramanen fara autostrada, iar daca se face se inchide peste o luna.
Adevarul este vazut de fiecare in mod diferit, 5000 de religii, 5000 me adevaruri, crestinii tin cu preidiotul daniel, cum ce spune?
Eu vreau sa spun, ca de ce Biserica este mult mai atacata de catre toti decat politicienii si cand Biserica face ceva, gen clopotul acela care nu este cel mai mare din Europa(cel mai mare fiind in Rusia si care are 200 de tone). Toata mass-media tine o luna de zile primele pagini numai despre asta, dar faptul ca dispar anual 8 miliarde de euro din sistemul sanitar, nu spune nimeni nimic.
Si asa pot sa fur si eu? pentru ca se fura si in alte parti, asa e romanu, daca aia fura trebuie sa fur si eu, ma sterg la fund cu biserica, de ce sa imi fure bor o molecula din salar? ma *** pe ei.