Pai, ti as putea da sfaturi. Eu zic ca o sa îți dai seama ca nu e imposibil ca un tânăr sa facă asta având în vedere ca suntem de aceeași vârstă.
Frica de iad apare atunci când tu știi și ești conștient ca nu ești împăcat cu Dumnezeu, ca ești un păcătos... Dar nu e problema, e foarte bine ca ti ai dat seama de lucrul ăsta ptc sunt mulți care trăiesc cum vor ei și totuși cred ca vor ajunge în rai.
Nu e de ajuns sa mergi la biserica în fiecare duminica, sa te spovedești, sa te împărtășești... De fapt, lucrurile astea nu te mantuiesc. Tu trebuie sa cauți sa ai o relație persoanala cu Dumnezeu, dar una reala, autentica, nu una de forma. Dacă faci niște lucruri de forma numai ca sa ajungi în rai, dar nu le faci din inima sincera și curata, totul este egal cu 0.
Începe sa citești Biblia, sa încerci sa împlinești ce scrie în ea, mergi des la biserica, cere ti iertare pentru păcatele pe care le faci și pe care le ai făcut și oprește te din a le mai face, roagă te sincer înaintea lui Dumnezeu, cauta L din toată inima și fa tot ce poți ca să te apropii de El. Nu niște icoane ne mantuiesc, nu niște sfinți și nici preoții. Numai Dumnezeu ne poate mântui și scrie în Biblie ca prin har suntem mântuiți, prin credință, deci trebuie sa crezi în El (sa crezi ca El exista și e Dumnezeu nu e destul, trebuie sa și faci voia Lui. Chiar scrie în Biblie ca și dracii cred în Dumnezeu, dar asta nu i face neprihăniți (sfinți) ptc ei nu fac voia Lui. Asa ca, degeaba crezi dacă nu faci ceea ce El îți poruncește (și asta scrie în Biblie)).
Trebuie sa știi un lucru: Dumnezeu te așteaptă sa te întorci la El, sa te pocăiești de faptele tale. Nu rata șansa asta. Cât timp ești în viață Îl mai poți cauta, ziua de mâine nu e a ta și orice om poate muri în orice clipa. Atât cât poți, cauta L pe Dumnezeu și îți va fi bine.
Eu am fost de religie catolica pana acum aprox. 2 ani, când părinții mei s au hotărât sa se întoarcă la Dumnezeu, de atunci sunt de religie penticostală. Înainte nu Îl cunoșteam pe Dumnezeu, nici nu mi pasa prea mult de El și totuși speram ca voi ajunge în rai. Trăiam în păcat și nu ma întrebam dacă sunt plăcută înaintea lui Dumnezeu, ptc nu îmi pasa. Voiam sa imi trăiesc viata la maxim și când voi îmbătrâni sa ma întorc la Dumnezeu. Mare greșeală. Nu am de unde sa știu daca voi mai trai maine, apai peste zeci de ani. "Trăiește-ți viața, doar una ai!" e o prostie. Tot ce îți poate da lumea asta e doar fericire de o clipă, trecătoare, dar Dumnezeu îți dă bucurie veșnică ptc El e Salvatorul nostru și ne iubește. Acum ma bucur ca L am cunoscut pe Dumnezeu și deși am renunțat la MULTE lucruri pe care obișnuiam sa le fac înainte, acum duc o viata mult mai buna (dpdv spiritual) și ma bucur ca sunt copilul lui Dumnezeu. Nu vei regreta. Ca un mic sfat, îți recomand să încerci și o biserica evanghelica (baptista, penticostala, adventista poate, evanghelista) ptc acolo e chiar diferit fata de biserica ortodoxa. Acolo oamenii citesc Biblia (cam toți), o cunosc, împlinesc Biblia, nu niște cărți scrise de oameni, acolo oamenii se roagă, Ii canta lui Dumnezeu și sunt fericiti. Te sfătuiesc sa încerci asta. Dacă nu, ramai doar la biserica ta. Trebuie sa știi ca Dumnezeu nu are în vedere religia ta, ci inima și faptele tale. Dacă împlinești Biblia în totalitate (atât cât reușești) e bine de tine.
Doresc Eu moartea păcătosului?", zice Domnul Dumnezeu. „Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui și să trăiască?
Ezechiel 18:23
In primul rand sa nu te mai gandesti la asta, pentru ca e o frica inchipuita. In al doilea rand, lasa iadul si ocupa-te sa te impaci cu Dumnezeu, sa incerci sa Il cunosti, prin rugaciune, post, te abtii de la pacate. Multa rugaciune si Dumnezeu te va invata, accepta-L ca un tata, respecta-L si iubeste-L ca cel mai bun prieten al tau, si ai sa vezi cum iti va creste credinta si increderea in El si apoi nu o sa iti mai fie frica de iad. si lasa totul la voia Domnului, nu mai judeca tu nimic.
Să trăiești în mod plăcut înaintea lui Dumnezeu. Caută sa-L cunoști, pentru că asta te va face fericit și împlinit.
ÎN iad nu se ajunge., ci se pică. Ai grijă să nu pici în el.
Dar uite ce e scris în Apocalipsa 21 8.
Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua.
Vezi că fricoșii sunt puși pe primul loc?
Așa că., fă ceva să scapi de frică. Că din cauza ei, acolo ți-e locul, în lacul cu pucioasă, adică cu sulf care pute!
Așa că dacă ești fricoasă, ai căzut deja în lac, de chiar acum!
Așa-i că ți-e frică rău, iar de frică, nu vezi că glumesc pe socoteala ta?
Asta este de făcut, ca să scapi de frică, de moarte, de iad, de rai, de alte ciuri buri. Să înveți să râzi. Dacă începi să rîzi, mergi în rai, chiar de pe acum!
Fetele bune merg în rai, fetele rele merg unde vor.
Să îți vinzi sufletul Mântuitorului Hristos așa cum unii își vând sufletul deavolului.Biblia spune ^ Dacă marturisești deci cu gura ta pe Iisus ca Domn( Stăpân) și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu l-a înviat din morți vei fi mantuit. Căci prin credința din inimă se ajunge la neprihănire( starea de a fi considerat fără păcat) și prin mărturisirrea cu gura se ajunge la mântuire+Romani 10-9, 10 Dumnezeu vrea să îi muțumim :și să credem că Mântuitorul Hristos a murit EL pentru toate păcatele :
* Fiindcă atat de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat pe singurul Lui Fiu ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă viață veșnică* Ioan 3-16, Tot Biblia spune- Dacă ne mărturisim păcatele EL este credincios și drept ca să ne ierte păcatele si să ne curăteasca de orice nelegiuire*! Ioan 1-9
Roagă=te Mântuitoorul meu Hristos îțti dăruiesc tie toată viata mea, să fii Tu Stăpîn al vieții mele.Cred că ai murit pentru toate păcatele mele și ți le mărturisesc( spune specific toate păcatele care îti apasă conștiința ) Iert și eu toate persoanele care mi-au gresit și m-au rănit ( spune pe nume pe cine și pentru ce) Primesc să mă curățești prin sângele Tău de toate păcatele mele, iți mulțumesc că mă iertti si ma înfiezi in familia ta( A venir la si Săi-la evrei_ dar ai Saîi nu L-au primit, Dar tututror celor ceL-au primit adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu, născuti nu din sânge-pentru că părintii lor au crezeut, nici din voia firii lor( că au reușit să facă numai fapte bune) nici din vioa vreunui om (că au promis nașii) ci din Dumnezeu.Ioan 1-11, 12,13.)Ajută-ma să înteleg ce imi vorbești prin Cuvântul taău Biblia și ajută-ma sa gasesc locul meu in familia ta.Caută oameni vare il iubesc pe Dumnzeu și mergi în comunitatea lor.
DeProfundis99 întreabă: