| Marius_Grigore_1989 a întrebat:

Salut,am 25 de ani sunt cresti-ortodox si vreau sa fiu botezat in numele Tatalui al Fiului si al Sfantului Duh pe baza credintei mele sa marturisesc credinta mea in Isus si sa beau paharul ce la baut apostoli Sai, as dori si eu cateva sfaturi de la oamenii de buna credinta care stiu despre ce vorbesc, despre vina care ma apasa continuu ca fac ceva gresit.

Răspuns Câştigător
| PorumbRodica1965 a răspuns:

Da, stii ca Isus i-a indemnat pe apostoli in primul rand ca sa asimileze cunostinta exacta despre Dumnezeu si despre cel pe care l-a trimis, sa ne rascumpere din pacat si din moarte si dupa asimilarea cunostintei, si dupa ce dobandesc credinta adevarata sa fie botezat. Daca vrei citeste urmatoarele versete biblice Isaia 48:17-19; Ioan 3:16;, Ioan 17:3; Matei 28:19, 20. Asa, este important ca sa cunosti ce inseamna sa fii botezat in Numele Tatalui, in Numele Fiului si al Spiritului Sfant.

| Marius_Grigore_1989 explică (pentru PorumbRodica1965):

Trebuie a ma boteza in numele Lui si sa fiu langa aceeia care au acelasi scop ca mine, credinta adevarata si dragostea fireasca pentru a ma indrepta si eu luanduma dupa purtarea altora mai tari in duh, nu vreau sa mai tratez totul atat de superficial.

| milan9 a răspuns (pentru Marius_Grigore_1989):

Depinde in "numele" cui vrei tu sa te botezi... Deci daca te referi la Fiul lui Dumnezeu, iata ce spune El:
- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru Marius_Grigore_1989):

Daca doresti te rog sa citesti 1Ioan 2:15-17; si Evrei 11: 1, 2 dar cu atentie. Ai remarcat bine versetul consemnat de Isus,, pomul bun se cunoaste dupa roade " Da, dar trebuie sa ai o inima sincera si sa fii umil ca sa vezi acest lucru. Binenteles Dumnezeu vede inima fiecaruia, si stie cine trebuie sa vina de partea Lui si sa se renege pe sine si sa faca vointa lui Dumnezeu. Trebuie sa fii langa aceeia care fac vointa lui Dumnezeu, nu propriile dorinte. Cauta sa fie aprobati de Dumnezeu nu de oamenii pacatosi. Lui Dumnezeu ii datoram viata, nu oamenilor care-l resping.

Nu am acea credinta puternica ma tulbur in inima din cauza propiei superficialitati si cateodata consider ca eu nu trebuie sa ma rog sau fac lucururi oricat as incerca de bine tot rele sunt.

| Marius_Grigore_1989 explică (pentru milan9):

Biserica o contine oamenii care sa-u adunat in numele Lui,, unde sunt doi trei in numele Meu voi fii si Eu cu ei'' ca si templul pe care la zidit in 3 zile, biserica lui Hristos sunt oameni care se roaga sincer in numele Lui pentru pacatele acestora s-a rastignit El, apogeul prieteniei nu este dragoste mai mare ca aceasta.

Stii tu ca Satan este cel care cauta cu orce pret sa ne indeparteze de Dumnezeu? Cand incerci sa te apropii de Dumnezeu, sa gasesti o portita el este prezent cu toata puterea (demonii il insotesc )si folosindu-se de diferite tactici amagitoare cauta tot timpul sa induca omul in eroare si sa-i ofere tot felul de actiuni care sa-l indeparteze de Dumnezeu. Dar sa nu ne miram, pentru ca s-a apropiat de Isus ca sa-l ispiteasca si sa i se inchine lui, si sa-l ignore pe Dumnezeu, atunci cu noi, vai de noi, cum nu se va apropia. Tot timpul ne da tarcoale. Daca vrei citeste in Apocalipsa 12: 7-12. Nu te-am intrebat daca ai Biblia?

Am Biblia dar pot gasi pe net mai usor anumite versete le-am citit cele recomandate de tine, foarte bune raspunsuri la intrebarile mele.

Apreciez efortul tau de-a gasi adevarul. Cred ca esti sincer. Stii cum se zice, pe oameni ii putem insela, minti, fura, trada, dar pe Dumnezeu nu. Caci spune Biblia,, inima este inselatoare si rea, cine poate s-o cunoasca, doar Dumnezeu, El este cel ce cerceteaza inima si ne atrage la el daca suntem sinceri Ieremia 17:9, 10.

Adevarat ca inima este prea schimbatoare dar totusi din inima trebuie sa facem binele,, sa-ti ierti fratele din inima si dupa aceea sa duci darul lui Dumnezeu'' am citit Biblia dar tu le stii pe versete, apreciez asta.Multumesc de sfaturi Dumnezeu sa te binecuvinteze.

Si pe tine, ma bucur ca poti sa apreciezi, astfel de oameni cauta Dumnezeu, care pot aprecia sfaturile si indrumarile lui din Sfintele Scripturi, El ne-a chemat la iubire si la lucruri excelente, sa ne indemnam si noi, Evrei 10:25, 26. - nu doar la aroganta, barfa, rautate, astfel de oameni lipsiti de pietate fac parte din lumea celui rau a lui Satan 1Ioan5:19, si nu pot aprecia sfaturile bune, pentru ca el Satan le-a orbit mintea ca sa nu vada adevarul 2Corinteni 4:3, 4,5;, Vezi tu ca eu nu-ti vorbesc despre mine ci despre Dumnezeu, esti semenul meu si doresc sa cunosti adevarul, si obligatia mea fata de tine este sa-ti spun adevar, pentru ca ai apreciat indemnul biblic de-a cauta adevarul si Imparatia lui Dumnezeu si daca esti sincer le ve-i gasi Matei 6:33. Daca poti sa mai citesti acum sau maine,

34 răspunsuri:
| Elvina a răspuns:

Ce te opreste sa faci asta? Nu prea inteleg intrebarea. Ce ai scris tu e doar o dorinta ta de a ta.

| milan9 a răspuns:

Pentru eliberarea sufletului de sub povara pacatului, IMEDIAT DUPĂ ÎNVIEREA SA (fapt ce confirmă importanţa vitală a ceea ce avea să spună), Mântuitorul Hristos transmis apostolilor HARUL SĂU şi a confirmat puterea acestui HAR de a ierta sau "dezlega" păcatele:

Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi. "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute.

| milan9 a răspuns:

De ce oare voi toti care sunteti deja "martori ai lui iehova" va vorbiti inter voi, va raspundeti reciproc si va dati dati fundite thinking thinking
E asta oare o tehnica mai buna de manipulare decat celelalte pe care le folositi?

| Marius_Grigore_1989 explică (pentru milan9):

Deja ai vorbit neadevarul am spus ca sunt crestin-ortodox dar tu interpretezi o teorie a conspiratiei sau ceva ce-ti coace mintea,nu voi da explicatii si nu voi raspunde am dat funda pentru ca a raspuns ce trebuia la intrebarea si sfatul pe care l-am cerut nu mi-a raspuns cu aberatii gen istorie,ateism,,,crezi in tine'' chestii de genul asta,nu m-a manipulat nimeni ci doar am cautat niste raspunsuri in viata cu privire la adevar de ceva ani,nimic fals,supericial sau,, evolutionist'', am crescut cu TV-ul si jocurile video, am intrat in lume si am vazut barfa si iubirea falsa dintre prieteni sau chiar rude, am vazut oameni in varsta care se aruncau pe jos dupa niste bani aruncati de seful caruia lucram ca la niste caini trebuie sa fie ceva de onoare in lumea asta pana nu devin si eu un lacom avid dupa bani si iubitor de sine.Domnul sa ne binecuvinteze si sa ne dea intelepciune in viata.

| milan9 a răspuns:

Referitor la Biserica, aceasta reprezintă o anume CREDINTA, RELIGIE - suma anumitor PRINCIPII concrete şi inconfundabile, ea formează "un corp distinct" care nu se interpretează aleatoriu.

Acest "un corp distinct", această "realitate distinctă" putem să o numim fie credinţă, fie religie... Asta reprezintă Biserica: o formă concretă instituită de Dumnezeu, fără interpretări, fără variante, fără confuzie.

Biserica este comunitatea celor care cred în Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, care păstrează ierarhia harică instituită de Hristos, sacramentele de transmitere a harului, care păstrează nealterate învăţăturile apostolice ale primelor comunităţi creştine...

| Holiday a răspuns:

Probabil ca pe langa vinovatia pe care o simti ca ai astfel de idei nastrusnice preluate din povestile religioase, te mai apasa si vina ca nu prea ai dat pe la scoala si drept urmare nu prea stii sa scrii corect...

| Marius_Grigore_1989 explică (pentru Holiday):

Lumineaza internautii cu intelepciunea ta tu atot stiutorule )

| Inferno a răspuns (pentru Marius_Grigore_1989):

Reactia ta la criticile primite este total nejustificata.
"paharul ce la baut apostoli Sai"
Doua erori gramaticale destul de grave aici. Daca nu chiar trei, asta in cazul in care, pe langa lipsa cratimei adugam si absenta vocalei "u"
"pe baza credintei mele sa marturisesc credinta mea"
Aici o fraza lipsita de sens si o exprimare "analfabetica".

In plus intregul post e o fraza interminabila iesita ca din mana unui analfabet, cu propozitii subordonate ce nu isi au locul. Ar fi trebui sa pui punct in loc de virgula cel putin o data.

| AlexanderAdrian a răspuns:

Paharul cu gramatica nu vrei sa-l bei?

"paharul ce l-au baut apostolii(cu doi i)"

Nu stiu de ce am eu vaga impresie ca ai fost deja botezat la nastere. Ce-ti lipseste?

| Marius_Grigore_1989 explică (pentru AlexanderAdrian):

Ati cam baut toti paharul cu gramatica si iata cat de mandri ridicam glasul in lume si cat respect avem noi ca popor din partea altora,, caci dupa roade se cunoaste omul, poate pomul rau sa faca roade bune sau pomul bun sa faca roade rele?''

| Jardelin a răspuns (pentru Marius_Grigore_1989):

Acuma, ca tu ai niște rătăciri mistice care te împing către una din sectele neoprotestante te intelegem, căci după modul cum scrii atita minte ai, si dacă ai minte putina e firesc sa fii prostit ușor, dar ceea ce eu nu înțeleg, este de ce nu îți corectezi întrebarea pentru ca ai aceasta posibilite si preferi sa te pui in gura cu cei care te-au criticat pe buna dreptate!

| milan9 a răspuns (pentru Marius_Grigore_1989):

Nu identifica poporul cu "pomul si roadele lui". Pomul si roadele este o comparatie individuala cu LIBERTATEA individului, libertate de a-si respecta credinta sau de a o calca in picioare. Cei care isi incalca principiile credintei lor sunt DUSMANI ai acelei credinte, nicidecum "reprezentanti" ai ei.
Arata-mi te rog un om care isi cunoaste credinta, care merge in fiecare sarbatoare la Biserica si care are vreo patima. Nu vei gasi. Nu pleca urechea la ceea ce iti soptesc demonii, ci priveste-i cu ochii tai pe cei ce urmeaza calea Bisericii si convinge-te ca lupta impotriva oricarei radacini a patimilor din ei.

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

"Arata-mi te rog un om care isi cunoaste credinta, care merge in fiecare sarbatoare la Biserica si care are vreo patima"

Pai evident ca unul din cei descrisi de tine a cazut in patima mersului la biserica. Asta in conditiile in care "patima"="narav, meteahna". Mai mult decat atat, patima insemnand si " Sentiment puternic și violent care copleșește pe om, întunecându-i adesea dreapta judecată", avem exact descrierea unuia care merge regulat la biserica.

| Marius_Grigore_1989 explică (pentru Jardelin):

Cine m-a criticat pe buna dreptate? Si anume pentru ce ma critica?

| Jardelin a răspuns (pentru Marius_Grigore_1989):

Ești varza, amice! Chiar nu îți dai seama?! Reciteste-ți timpeniile pe care le-ai scris!

| Marius_Grigore_1989 explică (pentru Jardelin):

Nu imi dau seama ce anume te deranjeaza, punctul meu de vedere sau treburile tale nu sunt chiar la locul lor?

| Sl1pKnoT a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Ii lipseste gandirea proprie. Amin!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Anumite secte promit botezul cu Duh Sfant.
Uita-te la roade mai intai ca sa cunosti copacul.
Si nu doar la suprafata unde toti iti zambesc si se poarta cu tine frumos.
Incearca sa vezi in sufletul lor sa vezi cata frustrare si suferinta ascund unii.

| Delmoniko a răspuns:

Eu cred ca vrei sa te imbeti. Intru Duhul Sfant, fireste. Si nu prea ai cum face. Daca genul asta de oameni se covertesc, crestinii ar trebui sa fie mandri ca scapa de ei, nu?

| CarlSagan a răspuns:

Si daca ai gresit ceva ce? Esti om! Ideea asta a lui Iisus sa traiesit perfect nu este decat o paradigma fantastica. Unii incercand sa faca chestia asta si neputand au inceput sa numeasca virtuti, umilinta, mediocritatea si multe altele.De ce vrei sa te botezi? Ti-e frica de moarte? Crezi ca lumea e condusa din umbra?

| Marius_Grigore_1989 explică (pentru CarlSagan):

Pai un sfat am cerut, nu am nevoie de sfaturi gen,, ei si ce traiesteti viata'' caci aceste sloganuri le auzi oriunde si toate sfarsesc la fel, indiferenta si superficialitate.

| CarlSagan a răspuns (pentru Marius_Grigore_1989):

Intr-adevar, indiferenta si superficialitate! Atunci incerc sa-ti dau eu un sfat.Scopul vietii este acela pe care il dai tu.Asta e frumusetea vietii, de a-ti creea propriile principii pe care sa le urmezi.Fa ceea ce te face fericit, fii sincer cu tine si ceilalti.Dar nu uita, adevarul e mai presus de orice lege! Cei care se cred stapani pe el(ma refer la religie, religiosi) de fapt nu stiu nimic!

| CommonSense a răspuns (pentru Marius_Grigore_1989):

Ai senzatia ca gresesti? Nu-ti mai gasesti locul? Ei bine, avem medicamentul potrivit! Gandestemol poate fi eliberat fara prescriptie direct din propriul cap, si ajuta la orice derapaj mental de tip religios! Gandirea iti poate oferi liniste si pace interioara in lipsa conceptiei de divinitate!

| killer212121 a răspuns:

Ortodoxii cu siguranta nu sunt de acord cu asta, asadar te sfatuiesc sa frecventezi o alta biserica care face botezul nou testamental (cel adevarat).